Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

malutkaa28

Moja 4 miesięczna córeczka

Polecane posty

Gość dndhdgsvsv
noooo zakiś ją w takim razie w domu a co powiedziała ci o tym?

Gość dndhdgsvsv
no i co, będziesz się teraz rozwodzić, ze 4 miesieczniak znudził sie spacerkami? ciekawe

Gość dndhdgsvsv
sama jesteś durna pisząc durne tematy już wam całkiem na mózg padło, może zabierz małą o fiku miku itp. na zjeżdżalnię, to się trochę rozerwie

Gość buhahhahahahhahahahahehehe
hehe

tak durna pomarańczo na zjeżdżalnie 4 miesięczna córkę..juz pisałam jak nie chcesz to nie udzielaj

Gość dndhdgsvsv
chcę, po to jest forum wyrażasz swoją opinię na mój temat, ja wyrażam swoją na twój i już

Gość mam dobrą radę!
nie zdziwiło by mnie gdybyś napisała o 14 miesięcznym dziecku ale o 4 ???!!!!!! nie ośmieszaj się z takim tematem, jak niby to twoje dziecko okazuje znudzenie spacerem????

Tym że marudzi, rzuca się w wózku i po prostu nic che spacerować to takie dziwne??nawet jak am smoczka którego i tak nie chce to nic nie pomaga. Mam problem więc się pytam bo mała od kilku dni po prostu nie znos wózka

Gość dndhdgsvsv
to targaj ją na plecach na rękach, jak chcesz, za pół roku będziesz skakać koło niej z wywieszonym jęzorem nie potrafisz pomyśleć, jak dziecku pomóc w tym, zeby widziała lepiej świat niż tylko budę w wózku?

Gość KLARA ???????????????????
takie imie dziecku dac to trzeba miec joba :-O

Gość skad wiesz ze 4 miesieczna
corka przestala lubic spacery? :D Dobre :D

Gość mam dobrą radę!
jak nie tylko w wozku marudzi to znaczy ze zabki ida, albo moze jej za goraco lub zimno poprostu, wątpie żeby dziecku nie odpowiadało bujanie w wózku chyba ze lubi na rączkach ale to też dziwne by było, nie wiem dziwny problem może chcesz spacerować wtedy co dziecko cos potrzebuje pić, jeść, ma mokro albo już nie wiem co innego bo na pewno nie sam spacer by nie odpowiadał w wózku, chyba że bobas nauczony u mamusi na raczkach co się zdarza ;)

jak masz w dupie nasze zdanie to my mamy w dupie twoj problem tak samo chory jak i imie twej coreczki

Gość mam dobrą radę!
aha a dziecko w tym wieku już mozna nieco wyzej klasc nie tylko na plasko w tym wozku, niech cos widzi na tym spacerze nie tylko chmury i daszek wozka ;)

Gość kolokiytra
Ale tu poyyyeby są :O Autorko! :) Mój syn był nieco młodszy jak nie chciał w wózku jeździć.Musiałam to przetrwać :O Odsłaniałam budkę od wózka (gondoli) by podziwiał niebo,listki na drzewach itp. Kombinowałam też tak by wychodzić z nim w godzinach jego snu ;) Niech się przyzwyczaja ;) Potem podnosiłam mu nieco oparcie w gondoli ;) A jak miał 4,5 miesiaca jeździł już w spacerówce.Podobało mu się! Hmmm....może jakieś zabaki doczep,pałąk.Teraz są takie cuda! Sorki za błedy jestem po 16 h pracy :O

Mam dobra radę->dziękuję chociaż Ty odpowiedziałaś normalnie...poza wózkiem nie marudzi..na rączkach noszona była sporadycznie. Zawsze lubiła spacerki a teraz nagle jej coś się odmieniło...nie wiem co jej jest a zawsze jest przebrana ma sucho i jest nakarmiona, na spacerze ją dopajam wodą.

Gość No cóż powiedzieć mam
Moja córka od małego nie chciała jeździć w wózku,wszystko się zmieniło kiedy skończyła 7 miesięcy ale kosztowało mnie to naprawdę wiele wysiłku. Wszelkie próby wyjścia na spacer wygladały tak że niosłam ja większość drogi na rękach. Potem kiedy już siedziała i więcej mogła zobaczyć z wózka zaczynała coraz bardziej lubić jazdę ale musiałam ją wozić przodem do siebie. Ogóle moja córka od urodzenia ciągle na rękach być chciała i nosiłam ją tak bo co miałam robić. Jak skończyła 10 misięcy to już sama chodziła i jakoś nie pamiętam żebym musiała skakać nad nią z wywalonym jęzorem jak to ktoś napisał. Dziecko im starsze tym bardziej kumate. trzeba dużo do niego mówić i wszystko na spokojnie. To naprawdę działa. Jestesm samotną matką, moje dziecko przez pierwszych 6 miesięcy praktycznie ciągle na rekach siedziało i ciagle płakało.W nocy tylko był spokój ale ja musiałam wtedy pracować.Myślałam, że się załamie tak mi było psychicznie cięzko bo uważałam się za złą matke ale im bardziej saodzielne robiło sie moje dziecko tym było mi lżej.

dopajam :D 🖐️

No cóż powiedzieć mam---> widzisz moja na rękach była/jest sporadycznie noszona a i tak na spacerach strasznie mi marudzi...

Ja brałam na spacery zabawki które dziecko lubi i dawałam do zabawy, zagadywałam jak była potrzeba to i wyciągałam z wózka i po jakimś czasie Laura polubiła wózek. Ale w moim przypadku to problem był jednak trochę inny... Wydaje mi się, że Twoja córcia może się rzeczywiście nudzić. Może zrezygnuj z dłuższych spacerów i wychodz na krótsze a resztę czasu spędzaj na podwórku ale niekoniecznie spacerując z małą. Weź ja na ręce, niech sobie poogląda świat.

Gość dndhdgsvsv
czyli wychodzi na moje znudziła sie, weź na rączki tak trudno samemu to wymyśleć? aż trzeba durnych tematów?

No cóż powiedzieć mam-->no właśnie ona taka ciekawska jest;)ale faktycznie może Twój pomył zda egzamin!córcia już zaczyna sie podnosić, denerwuje się że jej to jeszcze nie wychodzi i widzę że by bardzo chciała zobaczyć świat z pozycji już siedzącej.

Podnies lekko oparcie wózka wyżej. Napewno znowu polubi spacerki a jak będzie sie buntowała to daj jej jakąś zabawkę. Córcia jest coraz bardziej ciekawa świata i chce widzieć wszystko co wokół niej się dzieje.