Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

malutkaa28

Moja 4 miesięczna córeczka

Polecane posty

Gość No cóż powiedzieć mam
Dziewczyna zakłada temat to najwyraźniej ma jakiś problem, z którym nie wie jak sobie poradzić. Liczy na to, że ktoś kto miał taką sytuację lub podobną coś podpowie. Możliwe że to jej pierwsze dziecko i nie jest za bardzo doświadczona. Ja ją rozumiem. Po co takie aroganckie odzywki, nie rozumiem. Przeciez nie pyta którego faceta ma wybrać tylko prosi o normalną poradę

No właśnie jej daję zabawki, bawi się chwilke potem wyrzuca i jest krzyk. Może faktycznie musze to przetrwać..dzisiaj nawe z mężem odwróciliśmy jej wózek tak aby była do nas tyłem. Ale i tak po 10 minutach zaczęła płakać, wiercić się, wyginac

Gość mama dwóch dziewczynek
moja mała w tym samym wieku przestała lubić wózek; dziecko zaczyna więcej widzieć, lepiej spostrzega, zwyczjnie taka pozycja i leżenie już jej nie pasuje. Jeżeli jeszcze w domu jest inaczej kładziona, tym bardziej nie będzie leżała na spacerze. Ja kombinowałam róznie - brałam czasami fotelik na stelaż - lubiła tak jechać a jak zasypiała to przekładałam do gondoli; zabierałam zabawkę, karuzelkę żeby zainteresować /mało pomocne/, podnosiłam dno gondoli do takiego kąta, żeby widziała cokolwiek, no i najlepszy patent to kładłam na brzuszek w gondoli, ale to już trochę później, bo zimno było i w grubym ubraniu nie bardzo... ale w domu ją tak kładłam w gondoli i lubiła, jeszcze rożek jej składałam pod rączki... ponadto kupiłam w tym czasei chustę i tak spacerowałam. Dziecko może też ząbkuje i to może utrudniać sen na podwórku.

Gość KLARA ???????????????????
dopajam :-) dziwne slowo :-) sorry hahaaaaa :D zabawne :D dopajasz jak zwierzatko czy co :-) Klara Laura w dupkach wam sie przewraca :-O z tymi imionami :-O🖐️

I masz rację..to moje pierwsze dziecko..nie mam doświadczenia:(a jak dla kogoś ten temat jest nie potrzebny to niech nie odpisuje.

Gość mam dobrą radę!
zabawka do wózka to podstawa na spacerach ;) jeszcze podnieś oparcie do pozycji pół leżącej i powinno być dobrze, na szczęście moje dziecko uwielbia wózek od urodzenia i zawsze chętnie jeździ bez grymasów ;) a ma 13msc

Klara??????--->pomarańczko to piękne imię dałam je mojej córce po mojej prabaci więc już przestań być wredna:)

Jeśli Twoja córka wcześniej nie potrzebowała byc na rekach to branie rzeczywiście nic tu może nie rozwiązać bo się przyzwyczai niepotrzebnie. Moja od początku potrzebowała mojej bliskości i brałam ją na ręce. Nie żałuję tego teraz. Położna mi powiedziała, że to właśnie z takim maluszkiem buduje sie więź i jeśli potrzebuje ono bliskości matki to w miare możliwości trzeba mu ja zapewnić. Nie każde dziecko ma takie potrzeby. Ale moja córka jest przykładem tego, że dzieci które były dużo noszone na rękach jak były małe wcale później tego nie wymuszają. Możliwe że zależne jest to od tego czy noszenie było konieczne czy nie Ale nafilozofowałam :)

Gość mam dobrą radę!
KLARA Gównoo wiesz skoro nie słyszałaś o dopajaniu dziecka!!

DLA KOGO PIEKNIE TO PIEKNE dla mnie straszne :-) Laura jeszcze gorsze :-O a dopajam to tez tak po prababcinemu? :-)

Gość dndhdgsvsv
ja z rączkami zartowałam daj spokój

Gość ale brednie!!!
od kiedy to 4 miesięczne dziecko umie sie bawić i wyrzucać zabawki z wozka haha przeciez nawetn jeszcze chwytać tych zabawek nie umie a co dopiero robic to co piszesz autorku durnego teamatu, patrz co piszesz bo robisz z siebie kretynke a nie niedosweiadczoną mamusię Klarusi

Gość ale brednie!!!
a ta klara co nie wie co to dopajanie dziecka co tu robi???? w każdym poradniku czy gazecie o dzieciach piszą o dopajaniu dzieci co za idiotka następna

Gość ale brednie!!!
jakos sobie tego nie wyobrażam wiesz!

Gość ale brednie!!!
dziecko karmione piersią nie potrzebuje pić chyba że są upały to trzeba DOPAJAĆ, a dzieci karmione mlekiem modyfikowanym tez się DOPAJA płynami to normalne ale widać nie wszyscy mają pojęcie o prostych sprawach związanych z dziećmi widocznie dziewczyna nie orientuje sie w tematach a wypowiada

Nie rozumiem obecnego społeczeństwa. Co to wogóle za poziom wypowiedzi? To, ze nie zgadzacie się z czyimiś słowami nie znaczy, że ten ktos zaraz jest kretynem. Czy ludzie już nie potrafią normalnie się do siebie zwracać? Uciekam stąd Pa

Gość ale brednie!!!
koachana twoja mała trzyma zabawki a nie chwyta a to różnica, to samo wyrzuca z wózka hmmm no niby jak?? upuszcza to i owszem nie myl pojęć bo mieszasz w temacie i wychodzi z tego wielkie nic.

Gość jwehjeh
Polubi , polubi w końcu zycie nie kończy się na 4 miesiącu życia !..... Ja mam 5 letnią córkę więc troszkę bawią mnie tego typu obawy bo już za kilka miesięcy twoje dziecko będzie piszczało na widok dzieci i huśtawki. .

Gość gosia jak gonsienica caryca
hej gadaj do niej i podniesc jej ta gondolke tzn jest cieplo teraz to daj ja na spaxcerowke...polus pryczep jakiegos misia.....poskutkuje jak nic zobaczysz....

Gość mama dwóch dziewczynek
moja córeczka miała cechy wcześniaka i przepuklinę, potrzebowała rąk i bliskości, więc nosiłam ją dużo i wózek nawet na spacerze był tylko na sen tak na prawdę... Moje dziewczynki nie lubiły wózków, zazdroszczę mamom spokojnych spacerów z wózkami - u nas stałe cyrki, przepychanki, umawianie, zabawianie, łapanie... jedynie spać w wózku lubiły i mała do dziś na spacerach do wózka idzie jak chce spać ;-) Musisz spokojnie próbować, może uda Ci się szybko znależć skuteczną metodę na spokojny spacer.

Moja córeczka lubiła spacery, fakt ma tylko 4 miesiące ale nie było problemu żeby z nią wyjść bo albo zasypiała albo spokojnie leżała w gondoli. Potem zaczęła się w gondoli wiercić, kryczeć więc zamienilismy na spacerówkę..ale nic to nie dało mimo tego że ma bude opuszczona i widzi więcej przecież niż w gondoli.

Chryste jakas ty tepa :-O

Gość cholerajasna5
ale brednie!!! - skąd wiesz czy jej córcia trzyma czy chwyta?! Nie ośmieszaj się, że 4 miesięczne dziecko nie chwyta zabawek. Wiesz co to mata edukacyjna lub karuzela nad łózeczkiem?! Tam "bimbają" takie zabaweczki, maskoteczki i normalne dziecko w tym wieku potrafi je CHWYTAĆ. Za to ty nie chwytasz swojego kretynizmu. Autorko tu pasuje stwierdzenie "Gadaj z dupą to cię osra".