Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość księżycowa Lady

Astrologia

Polecane posty

Gość księżycowa Lady

Cześć dziewczyny ;) 🖐️ Postanowiłam założyć topic dla tych , ktore interesują sie astrologią, horoskopami i ich interpretacją, wpływami planet albo po prostu mają ochotę podyskutować o znakach zodiaku i swoich spostrzeżeniach. Zapraszam!

Gość księżycowa Lady
Przy okazji pragnę nadmienic, że w odbycie potrafię zmieścić da dorodne arbuzy, ale wróćmy do tematu. Piszcie:)

Gość zawiedziony1410
ciemnogród

Gość księżycowa Lady
zawiedziony1410 -> Ty jesteś ciemnogród skoro tak uważasz. A wiesz dla czego? bo nie masz POJĘCIA o temacie, ale to jest typowe dla ludzi zacofanych,którzy myla astrologię (naukę) z wróżbami Pozdrawiam ;)

Gość zawiedziony1410
astrologia nauką hehe, w czasach ciemnogrodu tak było jesteś trzysta lat za naszą wiedzą

Gość michaldina
Astrologia jest praktyką wróżbiarską znaną już w starożytności, która mocno zakorzeniła się również w naszych czasach, w kulturze i zwyczajach koła społeczeństw. Astrologia jest zabobonem, ponieważ twierdzi, że życie i przeznaczenie człowieka uzależnione jest od wpływu gwiazd. Najważniejsze chwile jego życia jak narodziny, ślub czy śmierć są ponoć uwarunkowane od układu gwiazd, ich natury, budowy i pozycji. Trzeba pamiętać, że pozycję gwiazd ustalają astrolodzy na własną rękę, a jest ona niezgodna z ich rzeczywistym położeniem obserwowanym przez astronomów przy pomocy najnowocześniejszych teleskopów. astronomia to nauka astrologia to jest grzechem przeciwko 1 przykazaniu jest jedyną dziedziną wiedzy bagatelizującą odkrycia współczesnej nauki na rzecz utartych schematów obowiązujących od czasów starożytnych. Z tego względu astrolog żyjący przed wiekami bez najmniejszego problemu mógłby znaleźć wspólny język z dzisiejszymi zwolennikami horoskopów, bowiem nadal stosują oni powszechnie argumentację wzorowaną na poglądach Ptolemeusza. Dla astrologii czas się zatrzymał. Jej kanony pozostają niewzruszone od stuleci, a jeśli obiektywne fakty im przeczą, tym gorzej dla faktów. http://www.egzorcyzmy.katolik.pl/index.php/polecane-www-egzorcyzm-194/103 nazwa pluton powstała od psa pluto

Gość ruda 7
Hej ja mogę z kimś pogadać :) Jestem Strzelec :)