Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wirus mam

Czy mógł ktoś sterowac moją kamerą przez internet?

Polecane posty

Gość wirus mam

Mam pytanie, byłam na chatroulette i miałam włączoną kamerę, po jakimś czasie chciałam się rozłączyc, zwykle najpierw wyłączam kamere a potem zamykam okno. Ostatnim razem od razu zamknęłam okno krzyżykiem - i co ciekawe moja kamera nie wyłączyła się nadal paliło się światelko. Troche mnie to zdziwiło więc zrobiłam eksperyment i powtórzyłam sytuacje okazalo się, ze przy następnych probach kamera normalnie sie wyłącza w momencie zamknięcia strony. Czy to przypadek? Czy coś innego? Zastawnawiam się po prostu czy ktoś nie ma kontroli nad moją kamerką.

Gość dsfdfs
są takie wirusy które siadają w plikach systemowych i wlasnie moga zrobic tak ze ktos moze kontrolowac twoja kamerke

Gość wirus mam
dzieki za odopowiedz, tym bardziej ze to juz kolena dziwna sytuacja z moją kamera...a czy moge to jakos wykryc, jesli tak to w jaki sposob, czego szukac?

Gość fsdfsfasffsf
Na tej koniotrojańskiej stronie szpiegują cię 🖐️

Gość niuniaaa23
program antywirusowy i skanowanie całego kompa, ale ja poszłam o krok dalej i (może jestem przewrażliwiona) ale zakleiłam czarna tasma moją kamerke w laptopie bo i tak nie jest mi do niczego potrzebna a ostrożności nigdy za wiele

Gość niuniaaa23
i wszyscy hakierzy mogą mi naskoczyć :classic_cool:

Gość wirus mam
hmm robilam skanowanie, mam program antywirusowy...ale mimo to, cos jest nie tak, myślalam ze da sie jakos to wykryc!

Gość odpowiedz na pytanie
Miałam taką sytuację że nie robiłam nic przy komputerze a był dźwięk zdjęć robionych kamerka. poszperalam w ustawieniach i znalazłam folder z plikami zdjęć z kamerki w tym moje i jakiś ludzi z imprez których nie znam. Nie wiem czy ktoś jakoś podłączył się pod komputer i czy jest to w ogóle mozliwe ale teraz mam odinstalowana kamerke i zaklejona

Gość wirus mam
rzeczywiscie dziwna sytuacja ale kamerka nie wydaje dzwiekow podczas robienia zdjec (przynajmniej moja nie wydaje) ale do rzeczy czy ktoś wie jak ja moge znalez te "wirusy które siadają w plikach systemowych" i je usunąc (jesli takowe mam)

Gość RaZR
odinstaluj sterownik do kamerki i klopot z głowy. najlepiej zrób format

Gość RaZR
sama ich nie znajdziesz, robią to programy antywirusowe. Skan dysku twardego. choć wirus może być nowoczesny i nie wykryje.

jest to mozliwe ..... w oprogramowaniu kamerki , moze maja program szpiegujacy .......wejdz w pliki kamerki i zobacz co tam jest .... jak jestes kumata to znajdziesz dziadostwo i usuniesz , bez uszkadzania kamerki

Gość czyrak7
hehe ciekawe :D kiedyś mialem podobny problem. pamiętam, że musiałem ostro się napocić zanim mi się udało pozbyć tego świństwa. Jeśli chcesz się tego pozbyć to odwiedź tą stronę http://www.dagma.com.pl/pl/Dla_firmy/ESET.html pomoże Ci ona bardzo szybko rozwiązać problem

Gość coffuu
Cześć! Czy wiedzieliście, że każdy z nas może być podglądany we własnym domu? To niestety prawda.... Odkąd przez przypadek trafiłem na ten filmik https://www.youtube.com/watch?v=ZXQsk4dfHE4 Zrozumiałem, że warto zaklejać kamerkę w laptopie. Co o tym sądzicie?

Gość gość
Podobno cały ekran LED jest kamerką.

Gość ArturKort
Ja mam ukrytą kamerę w zegarze od JBP HD Camera, więc mogę sobie normalnie przez telefon podglądać obraz z pokoju oczywiście z różnymi funkcjami dostępnymi w apce na telefon. Fajna sprawa i mam pewność, że nikogo w nim nie ma podczas mojej nieobecności.