Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pytanie takie jedno mam

Jak odróżnić czop śluzowy od wód płodowych?

Polecane posty

Gość pytanie takie jedno mam

Jestem na chwilę przed porodem, to mój pierwszy. Do tej pory nie mam żadnych oznak, by się coś zbliżał, tak czytam tu na kafe tematy ciążowe i jestem głupia: po czym odróznić, że to coś, co mi zacznie się sączyć między nogami będzie to czop śluzowy a nie wody płodowe lub na odwrót? Bo czytam, że jak odejdą wody to trzeba jechac do szpitala, a jak czop - to że jeszcze nie...No i teraz jak ja mam to rozpoznać?

Gość wody sa rzadkie a czop
gęsty

Gość only madalinskiego
Wod nie pomylisz z niczym innym :) 2 razy zaskoczyla mnie ich ilosc,mnostwo bylo :) za trzecim razem bylo planowe ciecie.Czwartego nie bedzie..

Gość sadasdasdasdddddddddd
czop odeszedl mi na 2 tyg. przed porodem był przezroczysty bez zapachu, klarowny ciagnoacy taka jakby galaretka, a wody mi sie przez jakis czas saczyly....normalnie jak woda bez zapachu

Gość mi czop odszedł 7h przed porod
em

czop to taki dość gęsty śluz może być podbarwiony ciemna lub jasną krwią. A wody to jak woda, bez zapachu i koloru tylko samo leci;-)

W ostatnich dniach było pełno tematów o wodach płodowych i czopach ;-) Czop jest gęsty, galaretowaty i może być podbarwiony krwią. Może odchodzić w kawałkach lub w całości. CZasami można nie zauważyć jego odejścia. CZasami odchodzi dopiero w szpitalu. Wody odchodzące nagle to istny potop. Wody sączące są w mniejszej ilości i czasem cieżko je rozpoznać. 30% kobietom wody odchodzą przed rozpoczęciem skurczy. 70% kobietom dopiero w szpitalu podczas porodu.