Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Netkaaaa

soczewki kontaktowe a papierosy

Polecane posty

Gość Netkaaaa

Witam Od czwartku jestem szczęśliwą posiadaczką swoich pierwszych szkieł kontaktowych. Jest jednak coś, co mnie zmartwiło: otóż okulista powiedział, że nie wolno mi palić papierosów ani przebywać wśród osób palących (tj. w dymie..)... To mnie zmartwiło, bo już zaczynam czuć chętkę zapalenia, od czwartku się powstrzymywałam :( Są tu osoby doświadczone, noszące szkła i palące?

ja palę i noszę soczewki. z tym, że soczewki noszę dłużej niż zaczęłam palić. możliwe jest, że dym będzie Cię podrażniał. ale to nie reguła. spróbuj. najwyżej będziesz miała oczęta jak królik :)

Gość wiele rzeczy wpływa
negatywnie na noszenie soczewek ale jakoś trzeba żyć :-P wiatr, klima, długie patrzenie się w monitor, tv, pył, dym no też ten od fajek... Ja tam dymem od fajek się nie przejmuję :-) trochę boję się kurzu, pyłu, to jakieś okulary ochronne albo chociaż przeciwsłoneczne... Poza tym zainwestuj w krople do oczu do stosowania na soczewki i porządnie je czyść w dobrym płynie :-)

Gość Netkaaaa
Jestem tak zdeterminowana, że juz kombinowałam, żeby w zaciszu domowym ubrać google do pływania i zapalić co tak mi sie chce :D

Gość magdalena z zagranicyyy
Bez przesady. Ja pale i nosze szkla kontaktowe muz z 5 lat i jakos zyje. Nie zauwazylam, zeby dym im szkodzil. Mnie wlasnie oczy pieka jak za dlugo przed komputerem siedze, albo mocne slonce swieci. Noi oczywiscie kiedy za dlugo je mam na sobie-ponad 12 godzin naprzyklad.

Gość wiele rzeczy wpływa
:-D ha ha myślę, że nie ma co się bać :-P zresztą pamiętam jakąś starą reklamę płynu solo care i tam właśnie jako czynnik niekorzystny były fajki, ale zachwalali płyn że tak super nawilża i czyści soczewki że to nie ma wpływu :-)

Gość Netkaaaa
dzięki za odpowiedzi, bo jestem nowicjuszką i jakby dym miał serio zaszkodzić to nie odważyląbym sie zapalić w soczewkach.. boję się tylko nie miec np zaczerwienionych oczu bo dość często sie widuje z moim okulistą (nawet prywatnie często sie widujemy, chocby przelotnie) i wtedy na bank by sie zorientował o co chodzi ;d