Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dziwniemi

Problem z jedzeniem co mi jest?

Polecane posty

Gość dziwniemi

Otóż zmagam się z uciażliwym problemem którym sa mdłości, najczesciej wystepuja rano po śniadaniu po około 2h(dodam ze to napewno nie ciąża) no i czasem wieczorem. Jest mi niedobrze i odbija mi sie ale nic nie zwracam w dodatku lekko kreci mi sie w głowie, nie wiem co mi jest bo duzo nie jem. zjedzenie 2 kromek chleba i do tego jogurt lub cos innego powoduje wrecz uczucie przejedzenia, a mimo to powinnam duzo jeśc bo mam niedowage (38 kg przy 152) zdarzało mi sie że w czasie posiłku musiałam zwymiotowac ale to kilka razy i już ten problem zniknął. Czuje się źle i nie wiem co mam z tym zrobić. Czy macie jakies pomysły lub czy zetkneliscie sie zpodobnym problemem

Gość polecam bardzo
wybierz sie do lekarza

Gość haaaaaaaaaj
a stosujesz antykoncepcje? ja wlasnie zaczelam uzywac plastrow antykoncepcyjnych i tez apetytu nie mam, jak cos zjem malego to tez uczucie przejedzenia i tak jakby balon w zoladku, mdlosci...moze to stres..hmm. dodam ze tez alkohol mi nie smaakuje :/

Gość Koziaiaia
masz niedobor magnezu...

Gość dziwniemi
haaaj! nie niestosuje antykoncepcji a mimo to mam takie objawy.

Gość doktorowa :]
Zalecam badania w kierunku pasożytów.

Nie wiem w czym może być problem, bo nie jestem lekarzem, ale może powinnaś zmienić dietę? Nie napisałas jak długo miewasz mdłości.. czy masz je od tygodnia, czy od miesięcy.. Jeśli jadłaś wcześniej ciężkie potrawy, albo ciężkostrawne takie jak grzyby bądź ziemniaki - najgorzej zasmażane.. Być może to przez smażenie, tłuszcz i węglowodany. Spróbuj jeść zdrowiej i pij herbatki ziołowe, powinno ustąpić, a jeśli nie to faktycznie się wybierz do lekarza, a jeszcze lepiej do dietetyka

Gość halka__736
Zmiana diety bardzo wskazana przy tego typu dolegliwościach, ale tak jak ktoś wyżej napisał, powinnaś zbadać czy przypadkiem nie masz robali, to bardzo możliwe.

Gość onlynatural
A może masz uczulenie na gluten? Mi się robiło niedobrze i miałam mdłości po jedzeniu, okazało się, że jestem uczulona na gluten, do tego dochodzą "bóle wewnętrzne" ciała (wszyscy się ze mnie smiali jak mówiłam o tym). Spróbuj wyeliminować produkty, które go zawierają (do czasu wizyty u lekarza oczywiście) może pomoże Ci coś ustalić :) Pozwodzenia

Gość fikołaj
Jakie uczulenia na gluten ? to wymysł lekarzy. najczęsciej alergie pokarmowe sa wywoałne przez pasożyty !!!!

Gość No włąśnie to
a bo czego to juz lekarze nie wymyśla,powiedz prosze:)

Najlepiej nie gdybać tylko wybrać się do lekarza jak najszybciej, bo jak to nie ciążą to może być zatrucie albo jakieś uczulenie na jakiś produkt.

Gość sima
anoreksja lub powazna nerwica zoladka

Gość Nie ma co sie
Mysle ze to nerwica ogólna

może być od nerwów, możesz spróbować brać probiotyki np. lactoral, usprawniają one pracę jelit, dbają o ich mikroflorę, najlepiej by było gdybyś poszła do lekarza

Gość kreszoo
No dobra, a tak trochę z innej beczki czy ktoś zna http://cholestilmax.pl/ i moglby powiedziec o tym produkcie pare slow? Zaczely sie u mnie jakis czas temu problemy trawienne i za cholere nie wiem co moglbym zrobic z tym... a brzuch mnie z dnia na dzien coraz bardziej boli co o tym sadzicie ?