Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość co tym fantem robić

czy da się unieważnić ten ślub kościelny?

Polecane posty

Gość co tym fantem robić

zdecydowałam się na rozwód cywilny (zdrada ze strony męża, różnice charakterów, brak perspektyw na wspólna przyszłość, oszustwa itp) teraz zadaję sobie pytanie czy mogłabym otrzymać również unieważnienie ślubu kościelnego, skoro mój maż nie miał bierzmowania przed ślubem (ksiadz zapowiedział że może brać ślub bez, żeby bierzmowanie przyjął po zawarciu małżeństwa bo wtedy spłynie na niego łaska uswięcająca....) jednak po ślubie o bierzmowaniu już nawet mówić nie chciał....... jako nastolatek nie pryjął tego sakramentu ponieważ z rodzicami praktykowali inne wyznanie i jak się zorientowałam po latach życia w obłudzie do kościoła katolickiego nigdy tak naprawdę nie wrócił :( dodam że ślub brałam dla dobra dziecka które już posiadalismy nie mam nikogo ale e względu na młody wiek marzę by jeszcze kiedyś ułożyć sobie życie

Gość co tym fantem robić
nie rozwiązuje tylko odrzuca a nie o to mi chodzi

Gość co tym fantem robić
prze całe małzeństwo problemy były nierozwiązywane i nie chce tego powtarzać, chce zacząć nowe życie

Gość do autorkii
męzuś zył w obłudzie, a Ty nie? skoro zaciązyłaś przed ślubem, to pewnie to było cudowne poczęcie! buahhaha

Gość kościelne uniewaznienie
ślubu to koszt koło 70 tys. zł

Gość co tym fantem robić
"i jak się zorientowałam po latach życia w obłudzie" najpierw przeczytaj, później komentuj 70 tyś to ma być łapówka czy o co chodzi?

Gość co tym fantem robić
i co ma zaciążenie do tego?? buhaha czytać nie potrafi!

Gość pewnie, że chce
Patrzę, że co kościół to inaczej, u mnie ksiądz nie da ślubu jak cie w kościele nie widzi, a wam dal bez bierzmowania :o

Gość co tym fantem robić
jeszcze mówił ze teraz jak żyjemy w zwiazku bez ślubu w żadnym wypadku nie można do tego sakramentu przystapić, e nie jest konieczny do ślubu, tylko do bycia chrzetnym, dodam że mój maż jest

Gość NA POKAZ DLA LUDZI!
Oto macie najlepszy przykład zachowanie pseudo katolików.Przed ślubem współżyli,facet bez bierzmowania zawiera związek małżeński w kościele! Nijak to się ma do uczciwości małżeńkiej i wobec Boga."Że cie nie opuszcze aż do śmierci" Niech ci dam uniewaznienie ten księżulek który dawał wam ślub kościelny!!! Nie osmieszaj się i nie zdawaj idiotycznych pytań! Teraz widzisz u strego same wady,a wcześniej ich nie widziałaś.BŁAZENADA!

Gość Trudnosięmówi
A ja czy będę miała unieważniony skoro wyszłam za mąż jako dziewica i nadal nią jestem bo mąż przestał być mną zainteresowany?

Gość seryjny morderca
twój problem można duuużo szybciej i prościej rozwiać ;)

Gość wheidf
nie można wziąć ślubu bez ówczesnego bierzmowania, obojętnie co myśli o tym jakiś tam ksiądz. pozdro

Gość wheidf
*tam miało być wcześniejszego lol XDXDXDXDXDXDXDXDX

Gość Trudnosięmówi
Seryjny morderco dużo prościej i szybciej?czyli zaświadczenie od ginekologa wystarczy?

Gość hhjhhhgf
Oj raczej ten slub jest ważny.

Gość seryjny morderca
mogę pomóc :) tylko musimy spotkać się i omówić szczegóły

Gość Trudnosięmówi
Jesteś adwokatem czy chcesz zaliczyć dziewice?

Gość seryjny morderca
no tak jak mój nick :)

Gość Trudnosięmówi
Niech on sobie żyje. Tylko jestem tak przez ta sytuację wykończona że nawet nie mam siły żeby się zebrać i od niego odejść. Małżeństwo trwa niecały rok. Oprócz tego nie jest tragicznie a rozstanie na pewno byłoby trauma. Poczucie uwolnienia przyszłoby zapewne potem ale jaki wstyd taki rozwód kościelny. Znajomi ludzie z pracy. Łatwo powiedzieć trudniej podjąć decyzję. Ale dojrzewam do tego.

Gość oliwiaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
do Trudno sie mowi: jesli małzenstwo nie zaostalo skonsumowane w ciagu pol roku od zawarcia to jest to podstawa do jego uniewaznienia.