Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

MarekJarek

Poważna choroba czy...? proszę o pradę

Polecane posty

Marek, lat 28. Pijący, surowy, wymagający, apodyktyczny, ojciec terrorysta. Matka- dobra kobieta - dbająca o dzieci - zbyt słaba aby zakończyć zwiazek z ojcem Do domu nigdy nie zapraszałem kolegów ani koleżanek - nasz dom był w opłakanym stanie i wstydziłem się go. Ponadto wstydziłem się awantur miedzy rodzicami. Dzis mieszkam z Matką i ojcem terrorysta-który ma raka płuc. Rodzeństwo wyjechało za granicę. Dziś nie mam nikogo, ani kolegów, koleżanek, a o dziewczynie nie wspomne. Nie mam pracy- mam wyższe wykształcenie Cztery lata temu doznałem kontuzji kręgosłupa - niby typowe schorzenie jakie spotyka wielu ludzi- dyskopatia-nie wymagajaca leczenia operacyjnego ( brak niedowładów, siła mięśni w normie) Lekarze ( zwykli ortopedzi , prof neurochirurgii) i doświadczeni fizjoterapeuci rozkładają bezradnie ręce. Od tych 4 lat dzień w dzień odczuwam ból. I nie wiem, co dalej robić Jaką wybrać drogę aby poradzić sobie z dolegliwosciami. ?? [ Boreliozy, SM ani nowotworu nie mam- sprawdziłem i jest to potwierdzone badaniami]

Gość nie moge sie zalogowac
może powineneś ićć do Poradni leczenia bólu/. Jak miałeś wypadek to jest mozliwe że Cię bedzie boleć ale nie codziennie , ja na twoim miejscu jeszcze poszla bym do innego Neurologa czy O\rtopedy , może by Ci pomógł by pas na ten odcinek jak masz kłopoty w odcinku lędźwiowym a w szyjnym to kolnierz ortopedyczny

Byłem w sumie u 4 neurologów- i powiem szczerze, nie wnieśli za dużo do mojego problemu - zalecili rehabilitacje i napisali skierownie do neurochirurga - jeden z nich przebadał pod kątem SM i innych chorób neuroligcznych - to wszytko. Ortopedzi - było ich 3 - nie bardzo potrafili mi pomóc, też tylko mówili o rehabilitacji Rehabilitowałem się : 1 miesiąc na oddziale rehabilitacyjnym 2 tygodnie w CKR w Konstancinie ( masaże, ćwiczenia, prądy, krikomora, ćwiczenia master set, wyciąg, basen itp) ponadto przez 2 lata współpracowałem z doświadczonym teraputą manualnym i pod jego okiem ,ćwiczyłem i wzmacniałem kręgosłup - wszystko na nic.

A w poradni lecznie bólu - byłem Dostałem blokadę w kręgosłup z sterydów - nawet nie odczułem działania tej blokady

Blokasa nie zawsze daje ulgę, niekiedy nawet gorzej jest sama to mialam to wiem . Przejdź sie jeszcze do ortopedy moze on ci w tym cos pomoże . To co opisujesz moze miec różne podłoże

Blokada mialo być Bierzesz jakies leki ? Ja dwa lata temu dostwalam blokadę mięśnowo a nie w stawy i to mi bardziej pomoglo niz wcześniej. Neurolog mi takie blokady dał

Na początku brałem: Dicloratio doustnie Dicloratio domieśniowo Sirdalud Mydocalm Ketonal Milgammę Zaldiar i inne któych nazwy nie pamiętam już. Było tego sporo- żąden z leków nie przynosił ulgi w postaci zniwelowania bólu. Dlatego od dwóćh lat nie biore nic

Gość wspolczuje................
Współczuję Ci, poza tym kilka lat temu już chyba tu pisałeś. Może kup sobie albo znajdź na necie ebooki darmowe- książki Michała Tombaka, zmień dietę, zacznij ćwiczyć jogę, rytuały tybetańskie itp.

to co braleś to są leki przeciw zapalme , kertonal jest przeciw bólowy , radzę ci go brac jak najmniej , jest bardzo szkodliwy

sorki za literówki

Gość wagrammm
wez sie za robote i przestaniesz myslec o chorobie.

Pod koniec lipca znalazłem pracę - pierwsza w swoim zyciu. W czwartek z powodu silnego bólu, uniemożliwiajacego wstanie z łóżka - postanowiłem złożyć wypowiedzenie umowy zawartej na okres próbny.

Mi pomagał tylko Tramal przeciw bólowy lek , Ketonal jest slaby a niszczy bardzo żołądek

Gość wagrammm
tomografie miales robioną?

Marek wiem co to jest ból kręgosłupa że nie potrafi się wstać z łóżka czy nawet obrócić się w =nocy na drugi bok . Powinieneś iść jeszcze raz do Neurologa jak od tamtej poiry nic nie braleś , a zmiany w kregoslupie mogą się bardzo szybko zmienić

Miałęm wykonywany 2 razy Rezonans Magnetyczny: 1- 3 miesiące po kontuzji 2- 3 lata pokontuzji O dziwo stan mojego kręgosłupa sie poprawił - wypukliny się zmniejszyły - info od samego prof. Marka Harata 1 miałem też TK- opis tego również nie był tragiczny- tzn nie wskazywał na natychmiastowa operację