Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mlodychuJ

wolałbym być niemcem niż polakiem, a wy ?

Polecane posty

Gość prawictwo pospolite
ja tam za Niemcami nie przepadam nie lubie ich tak samo jak ruskich . To sa dwa najbardziej nielubiane przeze mnie narody .. Jesli miałbym mozliwosc wyboru gdzie sie urodze , to wybrałbym Kanade , nie byłaby to Polska i na pewno nie Niemcy.

Gość a ja jestem dumną Polką
Nie plują na swoją narodowość i się jej nie wstydzą!

Bleeeeeeeee! Nie wyobrażam sobie nie być Polką. A co wolisz ich, bo tam zarabia się więcej kasy. Wstrętny materialista. Wynoś się do Niemiec i nie zatruwaj mi powietrza. No jak by już musiała to mogłabym być Szwedką :)

a i dodam od siebie jeszcze to, że prawdziwy Polak za Polakiem pójdzie w ogień, a pseudopolak tam gdzie mu zawieje!!

Gość lilianna..
A ja bym chciała być amerykanką.

Gość gfgffg
A ja bym chciała być amerykanką. serio ? Amerykanie to idioci nie wiedzą ze Europa to kontynent . Myslą ze to kraj .

Byłam w Niemieckiej restauracji super ekskluzywnej, na kuchni pracowały same Polki, był upał nie wiem ile tam w tej kuchni było stopni! dziewczyny spocone, ani jednej Niemki tam nie było! Nie miały klimatyzacji nic nawet wiatraka! Natomiast na sali kelnerzy i kelnerki to sami Niemcy! Dlaczego? Bo Niemiec wie, że to fajna fucha i napiwki trafią jak już do Niemieckiej kieszeni!

Gość prawictwo pospolite
Ja nigdy w Niemczech nie byłem i sie nie wybieram, bo nie lubie tego kraju . Byłem raz w Paryżu .

Przecież starczy spojrzeć na oferty pracy za granicą- ślusarz, murarz, kucharz, mechanik w najlepszym wypadku recepcjonista... Polak to dla Niemca sługa

Gość jonashxxx
poprostu mamy pecha,ze urodzilismy sie w tym chorym, zacofanym kraju

JA tam jestem przeszczęśliwa, że urodziłam się w najpiękniejszym kraju na świecie zwanym popularnie Polską. Drugiego Poznania na świecie nie ma. Krakowskie w Warszawie też byle czym nie jest. Że o najwspanialszej polskiej literaturze i sztuce nie wspomnę!!

Gość sdrfghj
wole byc jakakolwiek inna nacja nizli polaczkiem

bo niemiec umie walczyc o swoje Lech Kaczyński też walczył o polske ze mozemy byc dumni z POLSKI

Gość ja tez .......................
a ja jestem dumna Polka a ty sie co tak pienisz? w dupie bylas i gowno widzialas :-O urodzilam sie w Niemczech i zyje tu juz kilkadziesiat lat i jakos nie widze aby to co niemieckie bylo tylko dla Niemcow wiec nie pieprz glupot !!! Praca tu jaest zalezna tylko i wy lacznie od wyksztalcenia i umiejetnosci jezyka a te dziewuchy w kuchni ktroe widzialas to pwenie ani be ani me po niemiecku umialy co? ja studiowalam w Niemczech i znam bardzo duzo Polakow bo moja mama jest Polka i jakos nie znam nikogo pracujacego w kuchni na zmywaku ! !!! to sa wielkie bzdury co ty tutaj wypisujesz dziewczyno ! Wszyscy Polacy ktorzy znam maja porzadne wyksztalcenia i i dobra prace i nikt produktow z biedronki nie ma. wiec nie pieprz !!! i nie obrazaj niemieckich Polakow jak nie wiesz o czym mowisz gowniaro glupia.

Do tej powyżej. Być może Tobie się nieźle trafiło, tego nie zaprzeczę, bo Ciebie nie znam. Opisuję Ci co widziałam, a z tą "BIEDRONKĄ", to szczera prawda. Wiem, że państwo Niemieckie dba niesamowicie o dzieci, czego u nas niestety nie ma!! Matka samotnie wychowująca dzieci ma w Niemczech raj na ziemi!! W Polsce może z głodu zdychać!! nikogo to nie interesuje!! Jednak temat brzmi, wolałbym być niemcem niż polakiem!!

Co widziałam w Niemczech to niesamowite mieszkania w bloku (byłam chyba u 5 rodzin), każde po prawie 100 m2 ( nie bywałam w innych), zajebiste rozkłady pomieszczeń, i w każdym jednym zajebiste balkony (tarasy!!). Tego nie neguję absolutnie, nie neguję opieki medycznej, wręcz pozazdrościć!! Byłam nie raz świadkiem, w urzędach też byłam świadkiem nie raz jak sprawy załatwia się od ręki, gdzie u nas w Polsce trzeba to samo załatwiać miesiącami!!

Nie uwazam zeby Niemiec byl w czyms lepszym od polaka. Ja choc jak narazie do Poski nie chce wracac to nie wolalabym byc niemcka. Jestem polka i jestem z tego dumna :-)

Gość ja tez .......................
a ja jestem dumna Polka. dokladnie, temat brzmi wolalbym byc Niemcem niz Polakiem a widzisz ja jestem Niemka na pol bo moj tata jest Niemcem. Ale bardzo lubie Polakow i Polske. I jeszcze raz ci powtarzam, ze ty opisujesz ludzi ktorzy przyjezdzaja tutaj na pare lat aby zarobic a nie ludzi jak ja ktorzy zyja tu od urodzenia albo od kliku pokolen. Uwierz mi, ze my nie musimy klopow myc i jesc z biedronki i nie chodzi o to, ze mi sie dobrze trafilo. Nie znasz jezyka na poziomie bardzo dobrym, nie masz porzadnego wyksztalcenia nie masz pracy i tyle. A Niemcy maja niesamowity system edukacyjny rowniez doroslych ludzi. Kazdy moze przyjechac, nauczyc sie porzdnie jezyka i startowac na lepsze pozycje. I tak na marginesie, nie podoba mi sie jak wyrazasz sie o Niemcach bo tylko widzialas anic nie przezylas. Ja mam bardzo duzo przyjaciol Niemcow, fajnych, porzadnych ludzi z ktorymi tak samo moge sie bawic jak Polacy sie bawia. Nie zgadzam sie z ta opinia , ze wszystko co niemieckie to dla Niemcow bo dziwne ze jest tutaj tyle obcokrajowcow ? A ja w Polsce zyc bym nie chciala i tyle w temacie. Wymienilas niemiecka opieke medyczna i socjalna ale jest jeszcze cos takiego jak godnosc czlowieka i jego prawa !! a ze Tobie sie w Polsce udalo to w porzadku tyle ze ja wiem, ze tutaj jesli sie ktos stara, uczy itd to zawsze prace bedzie miec i Niemcy robia wszystko aby zintegrowac obcokrajowcow oraz maja szacunek do ludzi. W Polsce mozesz miec 3 magistry i pracy nie mozesz znalezc? Troche dziwne prawda?