Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mamapooodluszka

pytanie do mam, które urodziły po terminie

Polecane posty

Gość mamapooodluszka

Czy miałyście robione tylko ktg, czy miałyscie tez badany kolor wód płodowych tzw amnioskopie? Jesli tak, to jak czesto ?

Gość Dfvbj
Ja nie miałam nic robione ...urodziłam 9 dni po terminie...

Gość mamapooodluszka
prosze jeszcze o wypowiedzi

Gość Bo mnóstwo osób
Ja urodziłam 10 dni po terminie (wywoływany) i miałam jedynie KTG kontrolujące aktywność nalucha oraz USG informujące i ilości wód płodowych.

Gość mamapieknotki;)
Urodziłam pod koniec 42 tygodnia. Miałam codziennie KTG, po 40 tygodniu 2 razy dziennie. Raz amnioskopię, nic przyjemnego, ale da się przeżyć. Poród wywoływany, zakończony CC.

Gość Olga1107
Ja 13 dni po i miałam ktg codziennie USG sprawdzające oraz badanie gin. codziennie.

Gość mamapieknotki;)
Miałam jeszcze USG w 41t3d, a urodziłam dokładnie w 41t5d.

Gość zoooosssia
tylko ktg

JA urodziłam 9 dni po terminie codziennie miałam robione KTG . USG miałam robione dwa razy . 3 dni po terminie i w 7 dniu PO też :) W 7 dniu miałam sprawdzane wody

Gość Uhmmm@#%
6 dni, tylko ktg

7 dni po terminie, ktg mialam robione dopiero podczas akcji porodowej, nie badano wod plodowych

Gość uwaga na przenoszenie ciazy
urodzilam 18 dni po terminie!!!!!!!!!!! Termin byl na 2 luty a dziecko urodzilo sie 20. Ciaza byla planowana. Trzymano mnie w szpitalu juz pod koniec na patologii ciazy przez 10 dni, az do 18 dnia po terminie. Mialam robione ktg, wszystko podobno bylo super. Kiedy wody mi w koncu odeszly nikt sie nie przejal. Odsylano mnie do pokoju kilka razy az w koncu jakas polozna stwierdzila ze juz czas. Porod byl wywolywany, bo sam sie nie zaczynal. Dziecko urodzilo sie po 18 godzinach boli. Mmialo 3 punkty w skali Apgar, urodzilo sie w zamartwicy. Wody byly zielone, slyszalam jak polozne mowily miedz soba ze lozysko bylo "ugotowane". Prawie zabili mi dziecko, to bylo w krakowskim szpitalu. Wszystko pod "opieka" lekarzy, ktorzy mieli w dupie ze jestem juz tak dlugo po termnie. To bylo ponad 10 lat temu, na szczescie wszystko z dzieckiem jest ok ale poczatki nie byly dobre. Sinialo przy jedzeniu, nikt mi nic nie mowil, co z jego zdrowiem.