Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama Karloolkiii

w poniedziałek idę z córką do ginekologa - nie wiem jak ją do tego przygotować!

Polecane posty

Gość alkloa
oczywiscie, ze nie moze... ale nie doczytałam wczesniej ze jedzie dzis zbadac mocz do szpitala.

Gość mama Karloolkiii
Byłyśmy w szpitalu . Trafiłyśmy na super panią doktor,była tak mila i sympatyczna że mała nawet się nie bała na początku . Trzeba było pobrać mocz do badania,ale mała zrobiła dosłownie 2 kropelki i nie mogła wiecej,także podali jej kroplówkę , tylko było płaczu podczas zakładania wenflonu :( . No i to jednak zapalenie pęcherza,także dobrze,że pojechałyśmy bo nie muszę iść z nią do ginekologa . No ale dostała antybiotyk na 6 dni ( zastrzyki 2 razy dziennie ) :( i tu będzie największy problem . Mimo wszystko dobrze,ze to nie jakaś grzybica no i że obejdzie sie bez ginekologa .

Gość besssty
Ehh,czyli czeka was teraz 6 dni zastrzyków ? Współczucia dla małej,pupę będzie miała pokłutą :( . Dużo wytrwałości Ci zyczę!!

Gość idz na pogotowie dzis- zrobia
dobrze ze pojechalas- wiesz jakby cierpiala do poniedzialku zastanawia mnie ta durna lekarka poprzednia-szok

Gość mama Karloolkiii
Ja sama jestem w szoku,że tak nas zawiodła:( . Leczyła ją przez 7,5 roku i nigdy się na niej nie zawiodłam :(

Gość mama Karloolkiii
A zastrzyki - no cóż jakoś to przetrwamy,cały czas jej tłumaczę,że to będzie dla jej dobra,ale dzisiaj jest już zmęczona tym szpitalem takze jej głowy nie trułam,poszła spać . Ale już zadzwoniłam do znajomej pielegniarki i jutro rano będzie u nas,postaram się małej wytłumaczyć wszystko dokładnie,mam nadzieję,że obejdzie się bez przytrzymywania siła :(

dzieci nie tak cierpia niz chwilowy zastrzyk-przezyje- jakby miala tabletki czy zawiesine to tez moglby byc problem

a nie dostala pierwszego zastryku na pogotowiu?

Gość besssty
No jeśli będziesz musiała ja przytrzymywac to rób to,ale po wszystkim mocno ja przytul i za każdym razem tłumacz i mówi,że wiesz,że będzie troszkę bolało,ale MUSI przyjać lek żeby była zdrowa . Mam syna 7 letniego i tez tez ostatnio miał zastrzyki i płakał strasznie,ale w dodatku wyrywał sie,kopał i cyrki odstawiał . Trzymałam go z mężem bo ama bym nie dała rady , tak się szarpał.

Gość mama Karloolkiii
Nie,nie dostała,powiedziała ta lekarka,że najlepiej byłoby gdyby pierwszy dostała jutro rano i wtedy co 12h .

Gość ważysz akurat bo kobieta to
no i chwała Bogu, że podpowiedziałyśmy ci właściwą chorobę. Szkoda, że to zastrzyki a nie tabletki, bo nikt ich nie lubi. Ale może szybciej usuną problem. Ważne, że nie będzie miała wizyty u ginekologa jak ta głupia baba podpowiadała. Czasami faktycznie można czegoś pożytecznego z kafeterii się dowiedzieć, co zdarza się niezbyt często :) Trzymam kciuki za szybką poprawę u małej. Bo wiem jak to jest. Kiedyś miałam ptaką przypadłość i stąd cię nakierowałam na pęcherz. Pozdrawiam

Gość mama Karloolkiii
Nie no myślę,że ona aż takich scen odstawiac nie będzie,bo nawet dzisiaj jak jej wenflon zakładały to płakała,ale nie kopała wszystkich i nie wyrywała sie jakoś specjalnie,ale płakała dosyć mocno. Dziękuję Wam dziewczyny z całego serca!! Oszczędziłyście mojej córce ogromnego stresu. Bosze bez potrzeby bym własne dziecko na stres naraziła,za bardzo zaufałam lekarce,a nie powinnam. Mimo wszystko dziękuję WAM bardzo!!!

hmm, a na pogotowiu na pewno nic dziecku nie dali? Bo dziwne, że z pierwszym zastrzykiem każą do jutra czekać i męczyć się przez noc. A może w tej kroplówce coś już było? Pewnie tak, bo nie wyobrażam sobie żeby kazali czekać z lekiem do jutra..

Gość mama Karloolkiii
A możliwe,że w kroplówce coś było,nie zwróciłam uwagi,bo mała płakała i starałam się ją uspokoić . Ale dostałam taką kartke co podano tylko tu jest tak napisane,że rozczytać nie mogę :O

Gość mama Karloolkiii
Kurczę,ona teraz jeszcze chyba gorączki dostała,bo cała rozpalona jest,mąż jej na śpiąco temperaturę mierzy. Ale może to od tego stresu ? Już sama nie wiem :(

moze być od stresu, bo taką nagła akcję jej zafundowałyśmy :) Przy ostrym zapaleniu pęcherza też może być temperatura i nie przestrasz się jeśli zacznie sikać krwią póki lek nie zacznie działac. Najgorsze jest to ciągłe parcie na mocz a wysikać się nie można, bo ból, pieczenie i lecą 2-3 kropelki.. Współczuję jej, bo jak pisałam sam przez to przeszłam, a byłam już dorosła.. Za 2 dni powinno już być lepiej i będzie mogła spokojnie oddać mocz. Tylko doleczcie ją do końca a potem jeszcze raz na badanie moczu czy na pewno wszystko wyleczone już, żeby nawrotu nie było

Gość mama Karloolkiii
39,0 !! Muszę jej coś podac przeciwgorączkowego,ale szkoda mi jej budzić . Ta lekarka tez mówiła,że moze troszkę sikać z krwią i tak przez 1-2 dni skarzyc sie jeszcze na pieczenie . Mam nadzieję,że te zastrzyki chociaz dość szybko zaczna dzialać.

a nie masz w płynie czegoś przeciwgorączkowego? A może zimny kompres na czoło wystarczy? Lepiej daj coś, chyba, że za jakiś czas temperatura spadnie jeszcze przed waszym pójściem spać.. Jeśli to tylko stres to za chwilę będzie mniejsza, a jeśli nie, to lepiej na noc tak nie zostawiac

Gość besssty
Włóż jej czopek póki śpi,bo pewnie jak spac nie będzie to juz sobie zaaplikowac nie pozwoli :)

Gość mama Karloolkiii
Zrobiłam jej zimny okład na czoło i klatkę piersiową,a na stopy założyłam mokre skarpetki,jeszcze troszkę przy niej poczuwam,ale jak przez godzinę nie spadnie to włożę czopek,ale wolałabym go uniknąć,bo mała ich nie lubi,zresztą stosuje je tylko w ostateczności .

szanowna mamusiu, bo pomyślę, że nas wkręcasz z tą całą akcją :( Zdejmij natychmiast te mokre skarpetki o ile to prawda!!!! Chcesz jeszcze bardziej ten pęcherz załatwić???? Na czole zimny kompres wystarczy i sprawdźcie za jakiś czas czy temperatura spadła, albo faktycznie ten czopek włóżcie.

bo rozumiem, że tylko przez ten stres chorego dziecka nie pomyślałaś, że zakładanie mokrych skarpet to najgorszy z możliwych pomysłow przy tej chorobie :(

Gość mama Karloolkiii
Czemu zdjąć mokre skarpetki ? Niby dobrze zbijaja gorączkę,nie wiem,bo nie stosowałam tego wcześniej,ale tutaj gdzies czytałam,że to jest skuteczne . :( Ale ok,ide sciągnąć,od razu zobacze jak tam .

Gość mama Karloolkiii
Nie wiedziałam,że to jej jeszcze zaszkodzi,kurwa juz nie mysle w ogóle :(

ja nabawiłam się tej choroby po przemoczeniu butów i łażeniu w nich jakiś czas, czyli tak, jak twój zimny kompres z mokrych skarpet na stopach..

Gość mama Karloolkiii
zdjęłam jej te skarpetki i założyłam suche. Nie wiedziałam,ze to jej jeszcze pogorszy :(

:) Trzymaj się i daj znać jutro czy jest poprawa. Ja na dziś znikam Dobranoc

Gość ciesz sie ze..................
zimne stopy wywoluja zapalneie pecherza. ona musi miec zawsze cieple stopy a nie mokre.

Gość mama Karloolkiii
Dzięki bardzo,ja tez zmykam do niej,musze jej czopka jednak wsadzić , DOBRANOC.

Gość znowu ty
AUtorko chcesz rozwalic dziecku psychike?????? idz z nia ale nie zgadzaj sie na to by jej miedzy nogi zagladala maja na to przyzady i sposoby. dorosnie do tego wieku ze sama pojdzie zadbaj ty o to