Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Truskawkowa malina

utrwalenie prostych włosów

Polecane posty

Gość Truskawkowa malina

Dziewczyny, doradźcie mi coś. Po każdym myciu uzywam prostownicy bo moje wlosy po prostu przypominaja siano kiedy są naturalne. Po wyprostowaniu, kiedy dopisuje pogoda (tzn. nie pada i nie jest wilgotno), nie robie z nimi nic do kolejnego mycia. Ale teraz mam problem. Za tydzien idę na wesele nad morzem, chcialabym wyprostowac wlosy, ale boje sie ze jak powietrze bedzie wilgotne, spadnie chociaz mala mrzawka, to kazdy wlos powykreca mi sie w inna strone. Jak utrwalic efekt prostych wlosow, tak, zeby sie nie puszyly? Czy zwykly lakier do wlosow zalatwi sprawe?

Gość Truskawkowa malina
Ale tu chodzi raczej o to, że jak moje włosy poczują wilgoć to zaczynają żyć własnym życiem. Kiedy jest ładna pogoda nie musze nic robić. I chciałabym jakos uniknąć tego efektu "każdy włos we własną stronę". I gdyny moje włosy układały się naturalnie w takie półloki, to byłabym zachwycona, ale niestety, u mnie wystepują jakieś bliżej nieokreślone "fale"

Gość izkkka
Jak je męczysz, prostujesz, może używasz złych kosmetyków (wysuszające SLES, SLS, masa silikonów) to nic dziwnego, że się buntują ;) Poczytaj blogi włosomaniackie (zwłaszcza Czarownicująco i Anweny), forum dla zakręconych na Wizażu i popróbuj sprawdzonej przez nie pielęgnacji (olejowanie na noc, mycie odżywką, uważanie na silikony etc.). W linku wyżej widać, że to działa cuda :)

Gość Truskawkowa malina
Dzieki Izka, z linkow na pewno skorzystam :) Ale tak czy siak, nie chciałam tu rozmawiac o kondycji moich wlosów, bo prostownicy nie uzywam od dawna, moje włosy zawsze reagowały tak a nie inaczej na wilgoć. Temat załozyłam, żeby mi ktoś doradził jak utrzymać efekt prostych wlosów, tak, żebym nie musiała sie martwic na weselu tym, że wilgoć zniszczy mi w znaczący sposób fryzurę.

Gość izkkka
No to o tym masz w tym ostatnim linku ;) Zawsze możesz też zrobić zabieg Encanto.

Gość Truskawkowa malina
No tak, ale nie mam teraz kasy, żeby zmieniać wszystkie kosmetyki do włosów, codziennie sledzic pogodę, żeby dostosować zabiegi do włosów, bo wymaga to czasu, którego aktualnie nie posiadam. Dlatego właśnie poprosiłam o prosta poradę, czy da radę utrzymać proste włosy na samym spryskaniu lakierem?

Gość izkkka
To nic więcej nie poradzę :( Zanim nie zmieniłam pielęgnacji miałam podobne problemy i żadne lakiery etc. nie pomagały (tyle, że ja włosy prostowałam na szczotce). Możesz spróbować dociążyć włosy silikonami (różne "jedwabie"), czy olejami, ale ryzykujesz przyklapnięcie. Aaaaa... choć nie, ostatnio na blogach włosomaniackich jest o laminowaniu żelatynowym, u niektórych działa cuda (u innych niestety nie, masz czas wypróbować), może to jest wyjście: http://anwena.blogspot.fr/2012/08/laminowanie-wosow-zelatyna-moje.html http://czarownicujaco.blogspot.fr/2012/08/wszyscy-laminuja-mam-i-ja.html

Gość Truskawkowa malina
up

Gość Truskawkowa malina
up

Gość Pryszcz na czyraku
też mam ten problem :(