Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Laurrrraaaaa

165CM WZROSTU, 56 KG.

Polecane posty

Gość Laurrrraaaaa

Niby waga jest odpowiednia do wzrostu, ale jestem obtluszczona. To chyba nie jest normalne, jeżeli brakuje mi miejsca w garści, żeby objąć moja fałdę na brzuchu... Nie mowie, że jestem gruba...bo nie jestem, jestem obtluszczona. Dieta chyba nie wchodzi w grę, jeżeli waga jest odpowiednia (schudłam kiedys do 52 kg,a bęben dalej taki sam). Ja jebie, nie wiem jak to ogarnąć... Jestem szczupła, ale wszystko się trzęsie... Nie chodzi mi o to, żeby zrzucić kg, bo to co pokazuje waga ogolnie mnie nie obchodzi. Chodzi tylko o to, żeby nie wyglądac jak ludzik Michelin -------> http://www.google.pl/imgres?imgurl=http://www.przewodnikimichelin.pl/images/16701_Bibendum_tranquille.gif&imgrefurl=http://www.przewodnikimichelin.pl/index.php?page%3Dmain&h=1500&w=1000&sz=284&tbnid=2R0S0TvDjZp8lM:&tbnh=90&tbnw=60&zoom=1&usg=__LEKnkjzPh9OAzm-K0j2ISapvWo0=&docid=g-Z1gaUgtzblcM&hl=pl&sa=X&ei=racvUMGAJ4Hd4QSDhoDgCw&sqi=2&ved=0CEYQ9QEwAQ&dur=1343

Posiadasz tkankę tłuszczową i mięśniową, stąd sytuacja, że ważysz w sam raz (kilogramowo) a masz tłuszczyk na ciele jest normalna. Wyjściem - w Twoim przypadku - jest pozbycie się tkanki tłuszczowej i zachowanie (bądź zwiększenie ilości) tkanki mięśniowej. Do tego potrzeba odpowiedniej wiedzy, chęci i wysiłku :)

Gość Mam na to wyjebane!
:O

Gość Laurrrraaaaa
W jaki sposob mam pozbyć się tej tkanki tluszczowej? Pisalam, że nawet po zrzuceniu 4 kg, brzuch mialam dalej taki wielki...no i ogolnie wszystko "falowało". A nie schudlam gwaltownie, chudlam po 1kg tygodniowo.

Gość Laurrrraaaaa
Ahmed, ratuj!!!:D

1kg tygodniowo = gwałtownie. Przez pierwsze 2-3 tygodnie takiej diety (drastycznej) do 50% spalonych kilogramów to wydalona woda. Ćwiczenia z dużymi ciężarami zapobiegają spalaniu tkanki mięśniowej, dzięki czemu można się zabrać za tkankę tłuszczową, ale dieta powinna być "minimalna", nie żadne 1kg na tydzień - zbyt drastycznie.

Gość Laurrrraaaaa
próbowalam skakać na skakance- 1000 podskoków+ 30-45 min hula hop. Wymien konkretne ćwiczenia, proszę.

Do Laurry Może spróbuj chodzić regularnie do Sauny!!! Moja koleżanka schudła 8 kg w niecałe 3 miesiące. Nie wiem czy tobie pomoże ale może warto spróbować. Musiała byś chodzić regularnie tak 2 razy w tygodniu po 2 do 3 godzin.

Z ciężarami = sztangi, hantle. Tutaj jest atlas ćwiczeń: http://www.kulturystyka.pl/atlas/ Ogólnie można wyróżnić 8 partii mięśni: przedramię, biceps, tricpes, klatka, plecy, brzuch, nogi, barki. Dobra wiadomość - odpowiednio ułożony trening może zabierać nawet tylko 15 minut dziennie - jak ktoś nie lubi ćwiczyć.

Gość Laurrrraaaaa
Ahmed- Ty wiesz jak podnieść kobiete na duch- "ma pewnie sflaczale cialo". hahahaha. Dobre to bylo, nawet sie usmialam :D. Nie jest tak źle, ale wiem że może byc lepiej. Dzieki za pomoc:D

Do Ahmed !! Oj człowieku człowieku widać że nic nie wiesz jak dbać o swoje zdrowie. Może dla ciebie siłownai i pokaz mięśni to recepta na życie??

Gość Laurrrraaaaa
Levviatan, no wlaśnie tylek mam niesamowicie zgrabny i jędrny. Nogi też. Najgorsza jest część od pasa w górę. BRZUCH I RĘCE. Bo biust tez jest OK, ale to dlatego że bardzo o to dbam.

jarek nie podniecaj się tak :classic_cool: Poczytaj sobie badania naukowe to zmądrzejesz w tym temacie, najgorsze - z punktu widzenia spalania czystego tłuszczu - jest dietkowanie bez ćwiczeń. Gorsze jest dietkowanie + aeroby. Najlepsze są ćwiczenia z ciężarami, bo one stymulują mięśnie do rozwoju. Oczywiście na diecie (ujemny bilans kaloryczny) żaden mięsień nie urośnie, ale przynajmniej mięśnie nie zanikną. Laurrrra - wprost bym jej tego nie powiedział ;)

Gość Laurrrraaaaa
Wydaje mi się, że Ahmed ma sporą wiedzę na ten temat. Nie znam go, ale zaufam mu:D Biorę się od dzisiaj do roboty. Ahmed- to zależy z jaka dziewczyną byś rozmawial, istnieja takie które nie "strzelilyby" focha. Chociaż, to chyba graniczy z cudem... ale takie, ktore cenią sobie szczerość i nie chcą słyszeć, tylko tych dobrych rzeczy...

Gość Laurrrraaaaa
mialo być "ale SĄ takie..." :)

Laura - oj, nie ma nad czym debatować, nawet gdyby jej ciało było sflaczałe ... to i tak zapewniałbym ją o tym, że jest doskonałe :classic_cool: No pewnie, że możesz mi zaufać, na ogół inni ufają mi bardziej, niż sobie :classic_cool: Obiecuję, że Cię nie wykorzstam w sposób niemoralny! :classic_cool: ;) A Ty wolisz szczerość, czy mam Tobie pisać, że Twoje ciało jest boskie, tak cudne, iż znalezienie czegoś tak cudnego, jak to cudo, które ze sobą nosisz, graniczy z cudem? :classic_cool:

Gość Laurrrraaaaa
Hahahahahaha. Mistrzu, jeżeli o mnie chodzi, to wybieram szczerość. Nie ma co się oszukiwać. Dopiero jak osiągnę cel, możesz mi mówić o tych cudach ;p.

Gość Laurrrraaaaa
Oczywiście, jak najszybciej. W poniedzialek po pracy, lecę na maly "shopping" ;p...inny niż zwykle hehe.

Gość też tak mamy
Skąd ja to znam. Tylko ja mam ten problem od jakichś 5 miesięcy i też nie wiem za bardzo jak się za to zabrać. Nigdy w życiu nie miałam takiego bebecha, zawsze brzuszek płaski :|( Tylko, że ja "dół" też mam do naprawy, bo uda coraz potężniejsze ledwo mieszczą się w spodnie :o Chyba przemiana materii już nie ta :o

Gość Laurrrraaaaa
Możliwe,że z wiekiem przemiana materii zwalnia i musimy sie bardziej pilnować. Jeżeli o mnie chodzi, to od zawsze największe problemy mialam z brzuchem i ramionami. Tylek i uda-lux. Ile masz lat?

Gość też tak mamy
U mnie ewidentnie na to wygląda. Ja mam ramiona i ręcę szczuplutkie. Mam typ igury gruszka, dół zawsze większy, ale z brzuchem nie miałam problemów do teraz. Całe 2,5 kg które mi przybyło zdaje się poszło właśnie w brzuch i uda. Tyłek mimo, że spory to nawet lubię, bo w miarę jędrny i okrągły :) A lat mam 27.