Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama ze skazą

6tyg niemowle zjada 5miarek/150ml wody. czy to nie za dużo?

Polecane posty

Gość mama ze skazą

dajemy bebilon pepti. jak zjadał z 4miarek, to miał mało. dałam z 5 i się w końcu najadł. waga urodzeniowa 4050g/60cm, a obecnie jakieś 5800 w przybliżeniu

Gość mama ze skazą
szczerze mówiąc żali mi kasy na te większe porcje :o

Gość mama ze skazą
ale zabawne - podszywie nudzisz się co?

Gość mama ze skazą
trochę ;)

Gość Olga1107
To trochę dużo. Ja na 3,5 miesiąca daje 120 ml

Gość jesli tyle dziecko
zjada i jest zadowolone tzn ze jest wszystko w porzadku . Obserwuj malucha a nie pytaj naforum mamo :) Moj jadal nawet po 180 i 6 razy dziennie a czasami 2 razy po 120 i 3 po 100 . Dziec sam wie ile chce .Pozdrawiam

Gość SabinaSarnkowa
To nie jest normalne takie dzieci jedza 60 gora120 ml Jesli tyle bedziesz mu dawac to utuczysz go i iestety taka jest prawda A widac ze wage ma wysoka jak na 6 tyg dziecko Postaraj sie mu to ograniczyc a jak wola zaczesto mleko to daj mu np herbatke koperkowa czy rumiankowa

Gość hmmmm...,.,
moim zdaniem zdecydowanie za duzo! Moze dziecko marudzi o co innego, a Ty jeszcze tego nie rozgryzlas? Ja dawalabym glukoze miedzy posilkami, zeby dziecko oszukac, albo na 150 ml wody ze 3 albo 4 miarki mleka.....

Gość hmmmm...,.,
a co ile karmisz dziecko? ile takich butelek wypija?

Gość mama ze skazą
może od początku - ponad 5tyg był na piersi, pierwszy miesiąc jadł co 1,5-2h, potem co 2,5-3h. od tygodnia jest na butli i zjadał na początku 90-100ml, potem 120 (te 4miarki), ale ciągle mi płacze, więc zasugerowano mi, że może jest głodny i potrzebuje 5miarek, więc mu zrobiłam i wypił wszystko, ale ulał, więc znów zaczęłam mu robić z 4 miarek, a szukam przyczyny płaczu gdzie indziej, aha - je co 3h, w nocy co 4

Droga Mamo, przy przyrządzaniu mleka kieruj się zasadą, aby na każde 30 ml wody dodawać 1 miarkę proszku mlecznego. Płacz po karmieniu może mieć różną przyczynę, dlatego warto skonsultować się z lekarzem pediatrą, który indywidualnie dostosuje odpowiedni plan karmienia dla Twojego synka. Pozdrawiam, Doradca NUTRICIA ------------ Jestem przedstawicielem firmy NUTRICIA Polska producenta żywności dla dzieci marek Bebiko, Bebilon i BoboVita. W przypadku pytań zapraszam do kontaktu.