Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość malinowa jagoda11

Związek na całe życie?

Polecane posty

Gość malinowa jagoda11

Witam! ;-) Czy na kafeterii jest ktoś, kto poznał miłość życia w wieku 15-17 lat i nadal jest z taką osobą po wieloletnim, udanym związku? Chciałabym o tym pogadać, bo bardzo ciekawią mnie takie związki :-)

Gość damianooo
z moich obserwacji wynika, ze zwiazki zawarte w tym wieku rozpadaja sie najczesciej na studiach

Gość lopae
oczywiście. wszyscy na na kafe tak mają :classic_cool:

Mój brat poznał swoją dziewczynę kiedy miał lat 15. Wszyscy szykowaliśmy się na krótki burzliwy związek, który się rozpadnie i trzeba go będzie wyciągać z dołka-jak to zawsze bywa z pierwszą miłością. A tymczasem on ma teraz 22 lata i nadal są razem. Bardzo szczęśliwi, myślą o wspólnym życiu. Zobaczymy jak to będzie dalej, bo póki co są jeszcze młodzi, ale katastrofy nic nie zapowiada :)

Gość Nie-związkowa dziewczyna
W wieku 15,5 lat związałam się z chłopakiem, który zostawił mnie miesiąc przed 19-urodzinami. Dlaczego? Bo poznając się, byliśmy praktycznie dzieciakami bez jeszcze określonych celów, wymieniających się przeżyciami z gimnazjum i liceum, bez wspólnych jakichś tam przeżyć i problemów. Dorastając, każde z nas obrało inny cel w życiu, poznając nowych ludzi określiliśmy się co nas interesuje i co chcemy w życiu robić. On chciał siedzieć na dupie w mojej mieścinie i pozostać wolontariuszem ewentualnie wyjechać za granicę do pracy, ja chciałam studiować, interesowały mnie już inne rzeczy. Przez te rozbieżności było więcej spięć i rozpoczął się maraton kłótni. To był smutny okres, ponieważ targały nami wspomnienia i ta "pierwsza" miłość, ale to było nie do zniesienia że on nie interesuje się już mną, tylko swoimi sprawami, a ja że nie mogę mu pomóć realizować jego pasji. To on podjął decyzję o rozstaniu i mnie zostawił. Teraz wybieram się na studia i mam nadzieję, że w końcu poznam kogoś, kto ma podobne cele i sposób myślenia jak ja.

Gość malinowa jagoda11
Hmm, rzeczywiście różnie to bywa, niektórym się udaje innym nie. Jak sądzicie co na to wpływa? Oprócz zmiany celów, wartości w czasie dorastania, jaki jeszcze może być powód? Jeśli ktoś sam przeżył coś takiego chciałabym popisać na gg.

Gość Nie-związkowa dziewczyna
Podaj mi swój nr gg. Możemy popisać :)

Gość malinowa jagoda11
5380200 - gg to nie jest prywatne gg, założone na wszelki wypadek ;)

Znam dwa małżeństwa ludzi, którzy zaczęli się ze sobą spotykać pod koniec podstawówki. Teraz są przed czterdziestką i nadal są ze sobą szczęśliwi. Różnie to bywa. Ale faktycznie może się zdarzyć, że po szkole każde będzie miało inny pomysł na życie i w pewnym momencie drogi się rozejdą.

Gość malinowa jagoda11
A myślicie, że warunkiem przetrwania takiego związku w nastoletnim wieku musi być wstrzemięźliwość od seksu?

mam 21 lat mój chłopak 22 poznałam go jak miałam 16 do dzisiaj jesteśmy razem i nic nie wskazuje na to by miało być inaczej :P moja koleżanka poznała chłopaka jak miała 15 lat za rok biorą ślub jest w moim wieku. :P

malinowa jagoda11- myśle że to nie ma znaczenia.. seks to nie wszysko .. grunt to zaufanie , wspólny język i priorytety, szacunek, troska i przede wszystkim MIŁOŚĆ :)

Nie, myślę, że nie ma żadnych warunków. Zwykłe szczęście, chociaż wydaje mi się, że szanse są większe jak oboje mają już jakieś wyrobione zasady, nawet w młodym wieku.

Sama nie wyobrazam sobie ze jestem ze swoim facetem az 4 lata. Nie zapowiada sie na to ze mielibysmy sie rozstac aczkolwiek co by było gdyby nam sie nie ulozyło i bysmy stracili najlepsze lata młodosci? Też o tym myslicie?

jakby tak na to patrzeć to nikt nigdy z nikim by się nie wiązał. To zawsze jakieś doświadczenie, masa fajnych wspomnień.

Corka moich sasiadow poznala swoje meza w przedszkolu.Byli ze soba przez cala podstawowke (wtedy jeszcze 8 klas), liceum i studia. I sa razem do dzisiaj.

Gość malinowa jagoda11
Dzięki za odpowiedzi :-) optymistycznie się nam tu zrobiło...i o to chodzi! pozdrawiam ;-)

Gość mucha w herbacie
Oprócz zmiany celów, wartości w czasie dorastania, jaki jeszcze może być powód? znudzenie niedoskonałością kobiet. akurat związki damsko-męskie są porównywalne do związków zwierząt. miłość, popęd płciowy, porządanie to zwierzęce instynkty. najlepsza rada - odpocząć od siebie od czasu do czasu

Gość malinowa jagoda11
Od kiedy miłość jest zwierzęcym instynktem? Wydaje mi się, że takie związki damsko- męskie różnią się od zwierzęcych, w końcu tylko ludzie i delfiny uprawiają seks dla przyjemności...

Moj zwiazek zawarty z moja 1 miloscia przetrwal co prawda wiele lat ale sie w koncu w wieku 24 lat rozstalismy.

Gość malinowa jagoda11
A co było powodem rozstania?