Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

jula308133

Czy to dobre śniadanie na dietę?

Polecane posty

Od jutra chcę przejść na dietę. Dzisiaj się już przygotowywałam i zastanawiałam się jakie dobre, niezbyt tłuste, pożywne śniadanie. Oto przepis: 2 łyżki otrąb wsypać do miseczki, zagotować wodę i nalać na dnie, żeby otręby napęczniały. 3 śliwki pokrojone w paski włożyć do miseczki, do tego łyżeczka miodu. To wszystko zalać niewielką ilością mleka. Co o tym myślicie? Jest coś nie tak, czy za tłusto? Na lunch będę jadła sałatkę warzywną, albo jakiś owoc, na obiad, to co będzie ( nie gotuję sama) tylko w mniejszej ilości. A na kolację coś się wymyśli. Proszę o porady.

Gość qwertyuiopnn
nie za tłusto ????? a co mleko prosto od krowy masz???? ha ha ha

Gość zainteresowana .
Myślę, że to będzie za słodkie i "mulące" . Nie wolisz np, 2 kromki chrupkiego pieczywa , na to sałata , wędlinka, pomidor, ogórek. I do tego niewielka miska płatków z chudym mlekiem? Lepiej urozmaicać śniadania , ponieważ ten posiłek może być bardziej obfity niż inne. :)

Chodzi o to, że nie chce jeść na śniadanie chleba, a po dwóch kanapkach jestem już pełna, więc po tym jeszcze płatki, niezupełnie :)

Gość Mała czarna kawka 22
Ja na sniadanie jem miseczkę płatków muesli-takich prawdziwych(mąż sie smieje że to pasza) a nie takich fitnes yoghurt np.Jem Zwykłe muesli tropikalne. Do tego brzoskwinia(lub inny owoc i herbata :) jem juz tak baaaardzo długo. To nie jest żadna dieta tylko zdrowe odżywianie.

Gość 2038yetfdd
ja sniadanie jem o 14 dopiero

Śniadanie powinno się spożywać po przebudzeniu. Godzina 14 to już pora obiadowa. Najlepiej zaplanować dzienny rozkład posiłków i go przestrzegać, to główna zasada jakiej powinno się przestrzegać przy zdrowym odżywianiu.

Gość jijika
ja o 13 jem i co>?

Twój metabolizm nie musi do końca dobrze funkcjonować przy tak nieregularnym odżywianiu, zegar biologiczny jest przestawiony przez co np. chce nam się jeść o bardzo późnych porach co jest niezdrowe dla organizmu. Śniadanie to najważniejszy posiłek dnia, nie można go lekceważyć:)

Gość jula30813
Dzięki za odpowiedzi i piszcie dalej :D. Dzisiaj na luch zjadłam sobie sałatę z pomidorem i oliwią .. Pyyycha :). VivaLaVita dzięki za odpowiedź :).