Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość juz mama.

dzieci z refluksem - jakie były u nich objawy i czym je leczono? pomóżcie

Polecane posty

Gość juz mama.

mój 6tyg synek mocno ulewa, czasami to nawet chlusta, czeto ma czkawki, wydaje mi się, że ma taką jakby chrapkę w gardle jak oddycha, cały dzień potrafi spać po 10-15min, po czym się budzi z płaczem, cały dzień jest niespokojny, nawet na rękach marudzi, płacze,, wygina się i mnie szczypie, ciężko mu zasnąć. z początku myślałam, że to kolki, no ale cały dzień? wydaje się niemożliwe. we wtorek idziemy szczepienie, więc będę rozmawiać z kolejnym już pediatrą. poprzedni zbagatelizował sprawę:(

Gość juz mama.
na* szczepienie

Gość moja tak miała
jak skonczyła 6 miesięcy to jej przeszło jak ręką odjął..wczesniej przebieranie po kilka razy dziennie, noce nieprzespane, ciągle rzyg, nawet na kazdym zdjeciu zarzygana..okropnie wspominam te czasy podawałam jej gaviscon dla niemowląt na receptę-pomagał, próbowałam tez zagęszczanych mieszanek-nie pomagały

Gość moja tak miała
a, zapomniałam dodać że po 6 miesięcu zaczęłam jej podawac mleko 2.. i może to pomogło, może to było od mleka lekarze mówili mi że to niedojrzały układ pokarmowy i dziecko z tego wyrośnie, więc albo wyrosło, albo zmiana mleka pomogła

Gość goskasamoska
Moj syn ma refluks, objawy podobne do twojego dziecka. Karmie go mm, dodaje zageszczacz nutriton. 3 razy dziennie podaje syrop debridat. Popros peditre o skierowanie na usg jamy brzusznej. Badanie to potwierdzi lub wykluczy refluks. powodzenia

Gość juz mama.
dzięki za wpisy. proszę o więcej, będę podnosić temat, bo dziś jest mały ruch na forum:)

Gość juz mama.
up

Gość juz mama.
up

Gość u nas bylo podobnie
dostalismy debridat, ale dopiero zmiana mleka pomogla. przeszlismy na bebilon pepti. i tez corka miala mocna sapke, wszystko ustalo po zmianie mleka. usg i rtg z kontrastem niewykazalo refluksu. ale i tak podawalam lek wg zalecenia lekarza. niestety dziecko mocno plakalo, wymiotowalo, ostatecznie przeszlismy na bp i wszzystko minelo.

Gość juz mama.
u nas było podobnie - no my właśnie jesteśmy na pepti ósmy dzień, a pomimo tego ulewanie się nie zmniejszyło, właściwie to nie ulewanie, a chlustanie na odległość w dużych ilościach nawet długi czas po jedzeniu i to tak kilka razy, odbija też po kilka razy tak jakby miał zaraz zwymiotować pomimo tego, że zaraz po jedzeniu jest mega beknięcie. jutro mamy wizytę u lekarza. będę prosić o skierowanie na wszystko, co się da, bo dziecko mi się wykończy.

Gość u nas bylo podobnie
to moze nutramigen, albo bebilon comfort?? nie wiem pytaj sie lekarza, zrobcie badania, a jak lekarz nic nie bedzie umial poradzic to wybierz sie do neonatologa.