Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama 12 miesiecznego malucha

Jak skonczyc z nocnym karmieniem?

Polecane posty

Moje dziecko dostaje w nocy 2 do 3 razy cyca. Kiedy skonczy jesc najczesciej zasypia. spi w swoim lozeczku, czasem okolo 5 biore go do siebie bo inaczej nie zanalby ale juz chcial wstawac. niedlugo wracam do pracy9 9 h dziennie, na zmiany) jak odstawic dziecko od nonych karmien,? probowalam podawac picie, ale krzyczy i wypluwa butle. jak wam sie to udalo?

macie jakies sposoby?

Gość BARDZO PROSTY
mpja mama go stosowala na nas a moja siostra na swoich dwojgu dzieciach. Poprostu dac dziecku dio picia wode o ile karmisz butelka. Po jakims czasie samo stwierdzi ze nie warto sie budzic na wode :) na mojego siostrzenca i siostrzenice dzialalo :)

Gość ja właśnie kończę
ja właśnie kończę proces odzwyczajania synka od cyca w nocy. Jak to robię? Proste - po prostu nie daję ;) Tzn. odmawiam mu cyca :) Budzi się w nocy, biorę go do łózka, ale zamiast cyca wtykam mu smoczek. On smoczek oczywiście wypluwa, chce cyca, ale ja znowu wtykam, zakrywam cycki, żeby go nie kusiło ;) i udaję, że śpię. Niestety prawda jest taka, że proste to nie jest i kilka nocek może być trudnych i nawet nieprzespanych, ale to skuteczna metoda ;) U nas zostało karmienie już tylko nad ranem - wtedy pozwalam Młodemu nacieszyć się maminymi cycami do woli ;D

Gość Olga1107
Mój synek sam przestał sie budzić w nocy. Teraz czasem sie przebudza szukając smoczka i zasypia bez problemu.

a w jakim wieku wasze dzieci przestaly sie budzic? moge sprobowac z woda ale w tym wypadku bedzie chcial spac ze mna a niedawno przenioslam go o jego wlasnego lozeczka . ehhh..

Gość ja odstawila w ogole od piersi
jak mail 10 miesiecy. Tez pil mleko tylko w nocy i nad ranem. doszlo do tego, ze budzil sie 3-4 razy w nocy i bez piersi nie zasnal. Pewnego dnia powiedzialam dosc Powiedzialam mu , ze wiecej mamusia nie bedize go karmic , ze jesli chce to przed spaniem dostanie melko z butelki. Pierwsza noc byla ciezka , o 5 rano podalam mu piers bo od polnacy prawie nie spalam. Rano i wieczorem powtorzylam mu, ze oniec z karmieniem , w nocy moze sie p^rzytulac do mamasui czy tatusia do woli, ale melczka ssac nie bedzie. I odtad bylo juz lepiej. przez pierwsze noce wstawalismy na zmiane z mezem. SYnek nawet nie plakal, tylko zalil sie i tulil do nas i do pieluszki flanelowej. RAno chwalialm go ze bym dzielny i nie pil mleka w nocy. PO 3 nockach zaczal przesypiac po 10-12 godzin. Czasem tylko obudzi sie i zaplacze jak nie mzoe znalezc smoczka.

Gość do ja właśnie kończę
Mam do ciebie pytania, bo stosuję podobną metodę, nie chciał pić wody, więc wymyśliłam inaczej - biorę go na ręcę, przytulam, daję smoka i odkładam. Ile Twoje dziecko ma miesięcy? Czy np. jak nie dałaś mu piersi o 24 to budził się za godzinę? I od którego karmienia zaczęłaś proces eliminacji ? :)

ja też odstawialam z dnia na dzien nie ma i koniec Paulinka miała roczek w listoadzie 2010 jeszcze ja karmiłam jak w lutym 2011 podjęłam decyzję powrotu do pracy musiałam przerwac karminie bo miałam pracowac też na nocki i skończyło sie Paulinka przetrwała to jakoś i ja też tyle że ciążył mi pokarm odciąganie i w ogóle zapalenia ale obeszło siuę bez tabletek