Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pewna młoda dama

Kupno mieszkania.

Polecane posty

Gość pewna młoda dama

To jest jakaś kpina. Od 3 lat wynajmuje mieszkanie w samym sercu dużego miasta, kocham to mieszkanie, przyzwyczaiłam się i jest mi wygodnie i co najważniejsze w żadnym wypadku nie przeszkadza mi to, że ładuje pieniądze w cudzą kieszeń. Moi rodzice sobie ubzdurali, że nadszedł czas abym kupiła swoje własne. No i ok, ale nie tam gdzie oni chcą, bo to już mi nie pasuje. Ma być tanio i najlepiej na obrzeżasz, ja się nie zgadzam wolę wynajmować całe życie niż mieszkać na obrzeżach i już, ale za żadne skarby moje tłumaczenia do nich nie docierają. Już nie mam sił.

Gość pewna młoda dama
Już to mówiłam, ale gdzie tam. Swoje to swoje. A ja wcale nie czuję potrzeby kupowania teraz mieszkania. Nie mam parcia jest mi bardzo wygodnie tak jak jest teraz. Jak właściciel będzie sprzedawał to, to wtedy kupię i będę na swoim/bankowym - podobno ma w planach sprzedaż, ale takie argumenty też nie docierają.

Gość ryruiu
ile masz la? tac by cie bylo na kupno?

Gość pewna młoda dama
Mój wiek jest najmniej istotny. Tak stać mnie byłoby, ale na wzięcie kredytu :-o

to zaproponuj właścicielce wykup mieszkania

Gość pewna młoda dama
Już kiedyś jej napomknęłam, że byłabym zainteresowana kupnem, ale jak do tej pory cisza.

no wlasnie, powiedz ze jak sa tacy madrzy to niech ci mieszkanie kupia, jak ci tak wygodnie i jak lubisz to mieszkanie to zostan tam, wazne zeby tobie bylo bylo dobrze.

Gość pewna młoda dama
To będzie dobrym pomysłem. Mają parcie na mieszkanie dla mnie, to niech je spłacają. No niestety w każdą, ale z natury jestem buntowniczką, więc i tak robię to na co ja mam ochotę i co uważam za słuszne.

no wlasnie, co to za narzucanie swojej woli i to jeszcze w tak powaznej kwestii?? przeciez na zakup mieszkania musialabys pewnie wziąśc kredyt i co jak bys nie daj boze prace straciła?? tak chcą cie w klopoty wmanewrowac??

oj bez przesady, wielu rodziców ma skłonności do narzucania zdania

Gość pewna młoda dama
No tak. Dobra dzięki 🖐️

Gość pewna młoda dama
Ale nie rozumiem logiki w tym kupowaniu mieszkania pod wynajem. A ja niby gdzie się podzieję? Wynajmę kolejne czy może w wieku lat 30 wrócę do rodzinnego gniazdka? No błagam.

Gość agatka00343
potem się kupuje następne, a z wynajmu się ma kasę...;) o ile się myśli

Gość pewna młoda dama
To musisz zarabiać miliony albo zapożyczyć się na miliony, żeby tak kupować mieszkania pod wynajem. Żadna to inwestycja.

akurat tu się nie zgodzę, to jest świetny biznes. Wiem, bo sama wynajmuję.

Gość pewna młoda dama
hgg, no i co zwraca Ci się? :D błagam. Dobrze jak z wynajmu masz na ratę kredytu, a obecnie wynajem jest znacznie tańszy od rat. Potwierdzone und sprawdzone. Inwestycją byłoby gdybyś kupiła mieszkanie za gotówkę, wtedy nie mamy o czym mówić.

ja wynajmuje 2 mieszkania, jedno kupione z gotówki, drugie to kredyt. Opłaca się bardzo

poza tym kredyt dostałam na świetnych warunkach, a mieszkanie w dobrym stanie w Warszawie

Gość pewna młoda dama
hgg, no to jesteś w innej sytuacji. Ale jakbym miała kupić mieszkanie tylko po to, żeby je wynająć, to błagam.

Gość pewna młoda dama
Ja też mieszkam w Warszawie i miesięczny czynsz łącznie z mediami jaki obecnie płacę, a mieszkam w centrum, 32m2 jest tak śmieszny, że nie czuję wewnętrznej potrzeby zadłużać się na całe życie w banku.

to zależy czy ma się gdzie mieszkać. No i czy to drugie mieszkanie pod wynajem byłoby kupowane z dużym udziałem własnym czy prawie zerowym

Gość pewna młoda dama
Dobra, miłej nocy 🖐️ :)

Gość Zeberka77777
Gdyby ktoś planował zakupić mieszkanie w Poznaniu to polecam dewelopera SGI http://www.sgi.pl/