Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

wiii

plamy na białej bluzce - czym usunąć

Polecane posty

kupilam nową białą bluzkę, niestety podczas prania najprawdopodobniej pralka ją ubrudziła. mam teraz kilka małych ale na białym bardzo widocznych plam z przodu :o próbowałam vanishem (z 5 razy lałam bezpośrednio na plamę), prałam kilka razy z vanishem i vizirem w ilościach wręcz hurtowych. nalałam na plamę płynu do higieny intymnej bo tak gdzieś ktoś radził, potraktowałam dziadostwo sokiem z cytryny, cifem a nawet tytanem do kibla i nic :o czy ktoś może mi jeszcze coś poradzić??? błagam

Gość kafeteria.pl :)
po tych zabiegach bluzka nadal cała ? dobry materiał :) spróbuj może zmywaczem do paznokci nie zaszkodzi a może pomoże :)

własnie planowałam kupić ace ale zastanawiam się też nad tym arielem, czy on dobry będzie

Gość Eve_Pl
przepraszam za bledy pisalam na szybko :P

Gość gość
Straszne to jest mam ten sam problem nowa biała spodniczka probowalam wszystkim z 10razy domestosem jeszcze został mi proszek do pieczenia

Gość bohaterka_domu
A ja znalazłam sposób! ;) Miałam ten sam problem, nowa sukienka, raz założona, ubrudziła się w pralce. Prałam ją trzy razy pod rząd, jednak plamy nie zeszły. Postanowiłam więc czymś je wywabić. Na początku namoczyłam ją na 1 godz w płynie do toalety, najtańszym z Biedry ;] następnie wsypałam do tego roztworu (po upływie godz) pól torebeczki proszku do pieczenia. Odczekałam pół godz, wdziałam rękawiczki i zabrałam się za pranie ręczne. Następnie spłukałam z sukienki całą pianę , wrzuciłam do pralki i jest ! Czyściutka ! ;D nie wiem, czy to ma jakiekolwiek znaczenie, ale prałam ją w kapsułkach Ariel 3in 1 do koloru ;)

Gość gość buanay
Ciepłe mleko na plame wetrzec zostawic na 30min i pozniej recznie przeprac w plynie do naczyn ludwik :) daj znac czy pomoglo :)

Gość gość
Ja też do wybawiania różnych plam używałam Ludwika, ale od jakiegoś czasu do płynu dodają silny barwnik, który zabarwił mi na zielonkawo pranie i zerwałam z Ludwikiem

Gość gość
Mydełko na plamy Beckmanna. Zmoczyć mydlo, pocierac intensywnie plamę po obu stronach materiału. Spraw, jak nie schodzi do końca, to jeszcze raz, do skutku. Już dawno nie kupuję Vanisha, nieskuteczny. Tym mydełkiem zlikwidowałam ostatnio plamę z soku malinowego na jasnym swetrze wełnianym..

Gość gość
Wontek stary ale plamy aktualne. O mało nie poznałam się nowiutenkiej białej koszuli ubrudzonej przez czarnybpasek od spodni. Moze ktoś bedzie miał ten sam problem Ace ultra 10 minut +5 plamy nie ma. Tylko ostrożnie sprawdzajcie materiał u mnie pomogło

Gość gość
Wontek stary ale plamy aktualne. O mało nie poznałam się nowiutenkiej białej koszuli ubrudzonej przez czarnybpasek od spodni. Moze ktoś bedzie miał ten sam problem Ace ultra 10 minut +5 plamy nie ma. Tylko ostrożnie sprawdzajcie materiał u mnie pomogło