Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość malinaka199

smotna matka z wyboru ? czy bycie z matolem dla dobra dziecka

Polecane posty

Gość malinaka199

mimo ze wszystko jest ok miedzy mna i facetem itp, ja mam poczucie ze chce sama wychowac dziecko, w sensie ze nie chce miec faceta i sie go prosic zeby robil to czy tamto,np tyle nie pil itp..ja bym chiala zeby wsystko bylo w moim rytmie i zebym mogla cala uwage poswiecic dziecku a nie jakiemus matolowi co jeszcze nie dorosl do bycia ojcem, i bez wlasnego zdania gdzie w jego zyciu najwazniejsi sa tylko koledzy, pstrynka palcami i on juz leci oraz sporadycznie co sie dowiedzialam niedwno, ten czlowiek zaywa kokaine.. czy dziecko musi sie wychowywac z ojcem ? czy faktycznie to takie wazne zeby dziecko mialo pelna rodzine ? jeszcze dodam ze mieszkam w uk i dzieki wszystkim benefita itp jestem w pelni samodzielna...

Gość malinaka199
a i jeszcze dodam ze to ciaza nie planowana, i jestem z tym facetem okolo pol roku

Gość równo
zastanów się nad tym kogo nazywasz matołem to Ty a nie kto inny wybrał tego "matoła" na ojca dziecka

Gość malinaka199
tak tylko na poczatku on stwarzal pozory pozadnego zaradnego, jak dowiedzial sie ze jestem w ciazy to przestal udawac bo mysli ze teraz cokolwiek by nie zrobil ja musze z nim byc..

Gość ochjaaaaaaaaaaaaaa
daj mu kopa w dupę. znajdz lepszego tatusia dla swojego dziecka. jedno tylko - szkoda, że przed bzykaniem nie wpadłaś na to, że to matoł

Jeśli Ty jesteś samodzielna, a on nieodpowiedzialny to radziłabym wychowywać dziecko samotnie. To dla dobra nie tylko dziecka, ale Was wszystkich. Nie piszesz nic o uczuciu, więc nie ma sensu wiązać się na siłę tylko po to, aby dziecko miało "pełną rodzinę" A poza tym "szczęśliwa matka to szczęśliwe dziecko"

Gość a ty jestes w ciazy
czy juz masz to dziecko?

Gość malinaka199
po 1 nie glupia, po 2 dla tego dziecka odkladam studia medycyny, oraz ten facet byl na poziomie jak go poznalam, i po tym jak sie dowiedzial ze jestem w ciazy mu odbilo

Gość malinaka199
nie diecko pojawi sie za pare miesiecy :)

Gość a ty jestes w ciazy
zostaw go w cholere,po co ci niedojrzaly cpun? potem zamiast kupowac dziecku jedzenie bedzie wydawal na kumpli moj maz wychowywal sie bez ojca i mowi,ze nic mu nie brakowalo,bo mama zastapila mu ojca.

Gość równo
to bardzo ciekawe, że przed wiadomością o ciąży był w porządku a Twoja ciąża tak go zmieniła pisz, pisz to bardzo inetersujące

Gość bardzo fajna teza
przyszła pani doktor twierdzi że będzie z matołem "dla dobra dziecka" a co dobrego może wynikać z posiadania "ojca" matoła ?

Przestraszył się odpowiedzialności pewnie. Ojej go zbieraj dowody że ćpa wyobrażasz sobie żeby dziecko pojechało na weekend do tatusia kokainisty? Alimenty niech płaci a od dziecka wara odebrać prawa takiemu ale potrzebne są dowody.

Gość NiuniMama
Czasem tak bywa, że facet na początku działa mocno "na pokaz", a dopiero potem wychodzi jakie z niego ziółko. Nie jest Ci do niczego potrzebny, skoro koledzy fajni, narkotyki fajne, to niech spada. Ślubu z nim nie masz. Samotnej matce nie jest łatwo, ale nie jesteś pierwsza i nie ostatnia. Dziecko najważniejsze, musi mieć dobry przykład.

Gość malinaka199
...nic, ja sie wychowalam bez ojca i mi go zawsze brakowalo, wiec nie chce zeby moje dziecko przechodzilo przez to co ja, i nie wiem czy mam probowac go zmieniac itp, czy po prostu dac sobie spokoj, mam wlasnie mieszkanie jestem samodzielna i szcerze mowiac nie chce z nim byc, i nadodatek naczytalam sie wczesniej ze to bardzo zle jak dziecko sie wychowuje bez ojca i przez to mam metlik w glowie. a dla mojego skarba chce jak najlepiej

Gość NiuniMama
A dobrze jak się wychowuje z kimś, kto nie jest dla niego dobrym przykładem? Ty chyba jakoś wyszłaś na ludzi...

Lepiej nie mieć ojca niż patrzeć na ochlapusa i ćpuna który zacznie wynosić Ci rzeczy z domu skoro chcesz z nim podkradać pieniądze. Taki człowiek który nie chce dziecka będzie je odtrącał myślisz że twój szkrab będzie się dobrze czuł widząc że ojciec je olewa?

Gość NiuniMama
równo - po co tu jesteś? Żeby oceniać i obrażać innych? Skoro tak fajnie masz poukładane życie i nigdy nie popełniasz żadnych błędów to pogratulować, a innych zostaw w spokoju... :/ Pomaga Ci w czymś ta złośliwość? Stać z boku i oceniać innych to każdy potrafi :/

Gość malinaka199
naprawde dziekuje wam a wasze wypowiedzi :) tera juz lepiej sie cuje z mysla ze zostane samotna matka :) naprawde dzieki :)