Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ciotkaklotka111

mamy 10-11 miesiecznych dzieci poradzcie mi

Polecane posty

Gość ciotkaklotka111

witam mam chrzesniaka zaraz 11 miesiecy skonczy i prosze was napiszcie co potrafia wasze dzieci ale nie chodzi mi o raczkowanie siedzenie i chodzenie tylko czy cos pokazuja czy daja do reki np zabawke co potrafia prosze o rade :)

Gość ciotkaklotka111
nikt nie napisze co potrafia wasze dzieci ?

Gość b.e.a.t.a
Corka, 11 miesiecy: - mowi daj i nie - myszkuje po wszystkich szafkach i szufladach - daje zabawke czy co tam trzyma w raczce jak ja poprosze, no chyba ze trzyma moja komorke, wtedy udaje ze nie slyszy - przyczepia mi sie do nog od tylu i uzywa jako chodzik - pomaga wyciagac pranie z pralki - na spacerze zaczepia wszystkich mijanych ludzi - podkrada nam jedzenie z talerzy - robi to coraz sprawniej i szybciej

Gość moja ma 1,5 roku
a pokazuje wyciaga paluszek jak cos ja zainteresuje i pokazuje na dana rzecz pokazuje gdzie lala ma oczko nosek posluguje sie palcem wskazujacym? bo moj chrzesniak dopiero raczki zaczyna wyciagac i to nie zawsze i zaczyna lapac naprzyklad sciagac okulary z glowy ale ogolnie go nie interesuje wszystko w okol niego tylko patrzy na ludzi i cieszy sie i gada i moglby tak przez caly czas patrzec na czlowieka

Gość ciotkaklotka111
to ja przed pisalam :)

chodzi przy meblach scianach .mowi nie.daje zabawke jak powiem daj.wszystko do jedzenia chcialaby sprobowac.i krzyczy zeby dac jej sprobowac.otwiera szafki i szufladke w dvd (z czym walcze bezskutecznie.)mowi mama ,tata,daj.jak chce spac przytula sie do lozka lub czegos miekkiego i patrzy czy widze,reaguje na szczekanie psa,jak ktos ja zaczepia to sie smieje ale na rece nie pojdzie placze.uwielbia jezdzic na spacer " fontanne" i jak z daleka slyszy odglos spadajacej wody to piszczy i cala podskakuje.corka ma prawie 10,5 msc

Gość ciotkaklotka111
fakt chrzesniak ma napiecie miesniowe slabe ale chodzi na masaze nie siedzi sam tylko posadzony jak go postawia to sie buja jeszcze i ma problem ze wzrokiem mial zacme usowana obuoczna ale zastanawiam sie czy i tak powinien interesowac sie rzeczami w okol niego ma okulary ale malo co mu zakladaja a powinien nontoper je nosic i nie pokazuje paluszkiem nic dopiero zaczol wyciagac raczki i lapac cos

Gość ciotkaklotka111
up

Gość Kleofideliazilia
A raczkuje?

Gość ciotkaklotka111
nie nie raczkuje