Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Kropla Minerałów

Ocet jabłkowy.

Polecane posty

Hej. Sporo naczytałam się o tym specyfiku, zaczęłam też kurację na sobie. I powiem tak: * jedną butelkę już wypiłam: 750ml, ale z przerwą, * na początku po wypiciu od razu musiałam szukać wc w sumie to dobrze, * człowiek pił i tak powiem że śmigał do łazienki co minutę za tą mniejszą potrzebą:) * po 30min. jem śniadanie i jestem syta na dłużej, * teraz piję już drugą butelkę i mam nadzieję że wytrwam, * od razu po wypiciu żuję gumę, bo wiadomo smaku jakiegoś super to to nie ma:P A jakie doświadczenia Wy macie w piciu z octem?

Gość sok z cytryny
jest najlepszy i najzdrowszy. Daj spokoj z tym occtem masakra zarżniesz sobie wątrobę:(

Przeczytałam wiele artykułów na temat octu i piszą że jest dobry, zdrowy i pomaga na wiele dolegliwości. W sumie wszystko co spożywamy ma jakieś skutki uboczne a o occie nic złego nie znalazłam.

Gość sokowirówka
to sie nie wtrącam skoro sama znalazłaś na ten temat dobre opinie. Przekonywać Cię na siłę nie będę. Zdrowia życzę:)

Gość newpela
Ja dopiero zaczęłam kurację, żadnych negatywnych skutków nie odczułam. Piję z miodem lipowym po sniadaniu i wieczorem przed kolacją, smak w porządku, jak pseudosoki jabłkowe z kartonu. Nie odwazyłabym sie na czczo ładować kwas w mój delikatny przewód. Metabolizm rzeczywiście przyspiesza. Po tygodniu schudłam kg, więc jem więcej, żeby nie było mnie mniej. Na razie pozytywny efekt jeden: ustapiły skurcze mieśni. Wiec to działa. Czekam na poprawę krążenia( z tego powodu zaczęłam go pić). Smaruję nim też łydki. Można używać też do zakwaszania wody, do ostaniego płukania włosów(jedna dwie łyzki octu na litr wody), oraz jako tonik (w proporcji 3/1 lub 5/1 z wodą przegotowaną). Toniku nie próbowałam, bo na chłopski rozum, na lato się nie daje, ze wzgledu na kwasy owocowe, które mogą powodować fotouczulenia i przeberwiania. Jednym słowem cud miód malina. I pomysleć, że odkamieniałam nim czajnik i wc kilka lat temu. A to złoto w płynie jest:)

Gość samunnina
nie idz ta droga-nadmierne picie octu powoduje anemie, wrzody zoladka marskosc watroby -to oklepany mit ze ocet jablkowy odchudza -trza by go pic litrami by adlo sie ruszylo-ja pije 1 lyzeczka octu na szklanke wody dziennie -przez slomke -i zaraz plucze zeby bo ocet sok z cytryny niszczy szkliwo

Gość ....finka
Do picia używajcie octu jabłkowego -własnoręcznie przygotowanego .Taki ocet jest mętny !!!naturalny i zdrowy .Uwaga !!osoby mające nadkwasote żołądka.