Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ju$ka

Kamień w dolnym kielichu nerki.

Polecane posty

Gość Ju$ka

CZeść, mam kamien w dolnym kielichu nerki, o srednicy 8mm czy jest mozliwośc aby leki go rozpuśćiły ?

Gość Jakiś taki nick dziwny mam :/
takie kamienie można rozpuścić zmiana diety-poczytaj o tym w necie.

Gość Ju$ka
Dostałam diete, i się zalecam do tej diety, i dostałam też skierowanie do szpitala, więc wybrałam się tam, lecz lekarz Urolog powiedział ze Pani obecnie nie wymaga leczenia szpitalnego,prosze sie zgłosic do urologa, i ja tylko chodze od lekarzado lekarza i stoje w tym samym miejscu praktycznie, jeszcze na tomografie ide w tym tygodniu, w USG wyszło tez :śródmiąższowo w nerce lewej struktura izoechogeniczna o wym. 45x57 - Tu? pogrubiała warstwa miąższowa nie lepiej jakbym poszła na ten Zabieg przezskórny

Gość Na szczescie mam
No bo jak nie masz co robić Ju$ka,to tak sobie spacerujesz po lekarzach,a oni tak Toba pomiataja a Ty dalej chodzisz i udajesz ,ze nie pomiataja,ciekawe co wyjdzie z tego udawania??:D

Gość Ju$ka
No wiesz, to nie jest tak jak Ty sobie to myslisz ;) :P od kąd pojechałam do szpitala bo dostałam skierowanie, to jak narazie nie pójde do lekarza, bo mam juz dosc chodzenia a i tak kazdy lekarz mi co innego mówi :P w pazdzierniku mam wizyte u nefrologawieć wtedy dopiero pójde, wolała bym mieć zabieg ;):P

Gość Ju$ka
Ciekawe jak mna pomiatają, ;) byłam u lekarza ponieważ mnie bolało, i chciałam badania porobić :P kazdy lekarz co innego gada taka prawda, uwierz mi że mam co robić niż chodzenie po lekarzach ;) ale to była koniecznośc poniewaz chorowałam juz kiedys na nerki, więc nie ma żartów z nerkami:P

Gość A to chyba nie jest
No włąsnie nie ma zartów z nerkami a Ty chodzisz po lekarzach i słuchasz głupot kazdego znich:)zamiast pic wywary z pietruszki lub dzikiej rózy

Gość Ju$ka
No wiesz, już to piłam, poniewaz moja babcia była pielęgniarka wiec trochu sie zna na tym,ale leki tez musiałam miec iż miałam dość duża infekcje dróg moczowych, więc antybiotyk tez musiałam miec dlatego poszłam do lekarza;)

Gość gość
Kamień 8 mm w dolnym kielichu zatkał mi odpływ z lewej nerki i spowodował 2-miesięczny koszmar bòlòw co dwa dni. Po kolejnych kroplòwkach na SOR zacząłem brać znane leki rozpuszczające kamienie - shilingtong forte (dostępne w sklepach zielarskich) i ginjal, ktòry był kiedyś w każdej aptece, dziś jest w Polsce niedostępny, ale jest na Ukrainie pod nazwą złoty konik. Ściągnąłem przez znajomych Konika i kupiłem shilingtong - oba leki brałem przez dwa tygodnie i kamień urodziłem, już zmniejszony do 6 mm. Oczywiście piłem 3 litry niegazowanej wody dziennie. Moja radość ale i zaskoczenie, że tak szybko pomogł, były wielkie. Ktòry lek pomògł bardziej, nie wiem, ale bardziej teraz ufam medycynie wschodu. Jest jeszcze lek indyjski Cystone, ale nie zdążyłem go spròbować.