Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lukrecja22

gdzie złożyć wniosek o zabezpieczenie roszczeń przeciwko Amber Gold

Polecane posty

Gość lukrecja22

jestem jedną z tych naiwnych osób które ulokowały swoje oszczędności w firmie AG. moja lokata miała się skończyć w październiku, ale firma ogłosiła upadłość. wiem że muszę pogodzić się z faktem, iż pieniędzy raczej nie odzyskam, aczkolwiek chciałabym złożyć "jakieś" zawiadomienie/zgłoszenie do prokuratury bądź innego organu, tylko nie wiem w jaki sposób. jestem w takiej sytuacji po raz pierwszy i nie wiem gdzie się udać. proszę o pomoc. Z góry bardzo dziękuję za udzielenie informacji.

Gość huihiuh
ile wtopilas?:O

Gość huihiuh
mialo byc :D

Gość lukrecja22
wpłaciłam 60 tys. zł:( bardzo proszę o pomoc jak i gdzie sie udać

Gość hmmmm???
Jak można być takim idiotą?

poszukaj w internecie:zawiadomienie o popełnieniu przestępstwa, zobaczysz jak mniej więcej takie pisma ma wyglądac, napisz swoje korzystając ze wzoru, i wyślij pocztą na adres Prokuratury Okręgowej w Gdańsku

Gość lukrecja22
dzieki szkoda ze we wzorach na necie są opisane inne przypadki podparte paragrafami. jesli ktos napisal u\juz takie zawiadomienie to proszę o wzór. z góory dziekuje a te wszytskie komentarze pt. "jak mozna byc takim idiota" itp. przypuszczam ze pisza osoby ktore nie maja gotowki i tym samym nie maja jej gdzie ulokowac! podejrzewam ze gdyby dysponowali "luźną" kasą to też by wpłacili pieniadze tam gdzie jest możliwość szybkiego zarobku! a poza tym teraz na przykładzie Amber Gold widzimy jak działają tego typu placówki i KNF ma już pod lupą (a jest ich ponad 11)

Gość nitts
czy udało sie tobie wzór tego pisma uzyskać. sama bym chetnie skorzystała bo tez utopiłam w AG pieniądze

Gość Filga
ale trzeba być głupią cipa

Gość kanc. praw. munias i synowie
u mnie można złożyć już za 750 zł zabezpieczam roszczenia :classic_cool:

Gość kpt. żbik
lukrecjo22, też mam trochę gotówki jak to określiłaś "luźnej" ale mimo to nie wpłaciłem do AG bo to od razu było widać (a raczej czuć), że śmierdzi. Bo jak można dawać dużo wyższy procent niż banki komercyjne ? ale cóż, polak to pazerna istota i chytra.

Gość maniooo ciekawskiii =)
przypuszczam ze pisza osoby ktore nie maja gotowki i tym samym nie maja jej gdzie ulokowac! podejrzewam ze gdyby dysponowali "luźną" kasą to też by wpłacili pieniadze tam gdzie jest możliwość szybkiego zarobku! Wielu twój tok myślenia nie dotyczy. Ja nie włożyłbym takich pieniędzy w coś takiego, bo to nie ma sensu, jest mocno ryzykowne. Lepiej już zagrać na giełdzie, nawet nie mając bladego pojęcia, niż lokować pieniądze w instytucję, która nie działa na zasadach obowiązujących banki, ale chętnie sprawia takie wrażenie w reklamie. Gdy ktoś proponuje znacznie więcej niż reszta, opierając swoją działalność na specyficznym pomyśle, to znaczy, że pali się światło alarmowe. Oczywiście, współczuję tobie i innym, bo bez względu na to, że zaryzykowaliście zupełnie nie kalkulując ryzyka, to zostaliście oszukani, chociaż po części na własne życzenie, co nie zmienia faktu, że ktoś po prostu robi z nas wała.

ale cóż, polak to pazerna istota i chytra. Tak zwana, nieuprawniona generalizacja. Przypatrz się jak się potoczyły losy przeciętnych amerykanów, żyjących na kredyt, inwestujących na kredyt, kupujących dobra na kredyt... Oni też są pazerni. Chcieli mieć więcej za mniej. Banki, które im to umożliwiły, też chciały mieć jeszcze więcej, więc do tego zachęcały. Wszędzie ludzie są skłonni do tego, by załapać się na łatwy zysk. Różnica polega jedynie na doświadczeniu społeczeństw zachodnich, lepszym i skuteczniejszym prawie i skali korupcji. Różnice w mentalności oczywiście istnieją, ale mentalność jest pochodną warunków, które w Polsce wciąż są od strony ekonomicznej trudne, więc ludzie są bardziej skłonni do tego, by wierzyć hochsztaplerom.

Gość Kavok
mimo ostrzeżeń w tv w radiu w prasie i internecie by nie wpłacać pieniędzy do takich parabanków jak ten Amber Gold a ludzie głupie naiwne dalej wpłacają pieniądze do podobnych parabanków a potem krzyk gdzie moje pieniądze ze złodzieje mnie okradli no cóż naiwnych nie sieją same się rodzą

Gość autorka jest naiwną
chytrą idiotką , chciałas dorobic się ale nie narobic , przykozaczyć i zaszpanować a wyszło tak ze zrobiłas z siebie idiotke bez kasy , dobrze ci tak

Gość kpt. żbik
przykład z amerykanami chyba nie jest trafiony. cały świat jedzie na kredytach bo ... inaczej się nie da. mi raczej chodziło o to ,że w Polsce było już parę afer finansowych i to niestety niczego niektórych nie nauczyło. osobiście współczuję lukrecji i życzę aby cokolwiek udało się jej odzyskać.

Gość A22A
bo durne cymbały wierzą w oprocentowanie np 14 % no cóż liczą na szybki zarobek nic nie robiąc naiwni są jak cholera

"przypuszczam ze pisza osoby ktore nie maja gotowki i tym samym nie maja jej gdzie ulokowac! podejrzewam ze gdyby dysponowali "luźną" kasą to też by wpłacili pieniadze tam gdzie jest możliwość szybkiego zarobku!" Ostatnio uciekłam z Credit Agricole ze względu na ich zaangażowanie w obligacje greckie a co dopiero jakiś Amber Gold :) Nie powiem, fakt nie mam dużej gotówki ale podejrzewam że gdybym miała to tym bardziej nie wpłacała bym pieniędzy w takie miejsca.

Przykład z USA jest o tyle nie trafiony, że instytucje zaufania publicznego, nakręciły spiralę zadłużenia, nęcąc ludzi, którzy już dawno zatracili zdolność do sensownego gospodarowania swoimi pieniędzmi. Można więc po części usprawiedliwić zaufanie, ale nie bezrozumną pazerność klientów tych banków, którzy koniecznie musieli kupować nowe auta co dwa lata i inwestować w nieruchomości, gdy w rzeczywistości ich na to nie było stać. Kredyt ma czemuś służyć (rozwój, możliwość szybszego zakupu), a nie być sposobem na codzienne życie, lepszy samochód, dom i tak dalej. To funkcjonuje także na poziomie budżetów państw, bo niczym innym nie jest deficyt budżetowy, jak życiem na kredyt. Skoro nie ma na coś pieniędzy, to trudno i koniec.

Owszem, można ulokować w takim interesie jak AG większe pieniądze, ale to jest zabawa dla ludzi, którzy się na tym znają i wiedzą kiedy się wycofać, nim nastąpi załamanie. To nie jest biznes dla ciułacza, który przede wszystkim oczekuje bezpieczeństwa i pewności, że pieniądze nie znikną.

Gość Tom Wa-wa...
ja za zaoszczedzone pieniadze kupiłem dwie kawalerki w róznych miejscach ale w tym samym miescie i wynajmuje i na czysto mam 2 tys zł wiec co jest lepsze lokata czy wynajem ?

Wynajem też jest dla ludzi, którzy mają trochę rozumu i inicjatywy, żeby doglądać interesu, ale taka lokata mi pasuje. Inna rzecz, że te mieszkania chyba polecą na pysk, ale może się nie znam.

Gość Tom Wa-wa...
jednego roku mieszkania czy tam nieruchomości będą spadały a innego roku wzrastały to normalka tak samo z ziemią teraz wzrosły ceny ale co będzie za pół roku tego nikt nie wie ale mam zabezpieczenie postaci mieszkań nawet mogę sprzedać z niewielka stratą a ci co po wpłacali do Amber Gold co mają? Nic nawet szans na odzyskanie choćby części pieniędzy

Gość lukrecja22
niestety nie mam jeszcze wzoru tego pisma. konsultowałam się z prawnikiem i by wygrać tą sprawę koniecznie trzeba mieć prawnika, który pomoże napisać wszystkie pozwy. W końcu zależy mi nie tylko na winie MP, ale także na odzyskaniu pieniędzy. Myślimy jeszcze o pozwie zbiorowym, ale do niego potrzeba parę osób. Koszta na adwokata też będą niższe. Proszę o kontakt osoby, które też utopiły pieniądze w AG. Obraźliwe komentarze wsadźcie sobie w buty! Ludzie inwestowali do takich parabanków wcześniej i mieli zysk! teraz się wszystko posypało i dostaliśmy nauczkę. Lekcja na przyszłość...

Gość gość
jesteście jełopami