Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość JOAŚŚKAA

Może i obrzezanie kobiet nie jest bezpośrednio

Polecane posty

Gość JOAŚŚKAA

związane z religią ale przez co jaknie przez religię się zrodziło? Wyobrażam sobie jak jaiś debil na tle swojej wiary sam jeden Bóg wie w co wymyślił sobie podobną głupotę-oczywiście facet bo kobieta by na to nie wpadła. Skąd w ogóle wzieło się przekonanie że wszystko co związane z sexem to grzech???? Nawet kościół głosi że prezerwatywa to grzech Religie są jak sięgnąć pamięcią przyczyną grzechu i krzywd ludzkich. Głoszą obłudę w najczystszej postaci. A przedewszystkim kobiety powinny dąrzyć do tego by to wszystko przejąć po tych durnych facetach i rozdupczyć oraz raz na zawsze skończyć z epoką kamienia łupanego Facetom niezaradnym życiowo znajdziemy inne zajęcie-władza wcale nie jest tym co daje poczucie szczęscia,a w rękach mężczyzn jest jak pokazują realia narzędziem bardzo niebezpiecznym.

Gość dzidzajja
dla myslacej kobiety kazdy kaplan o oredownik rozmnzania to gowno i skurwiel a nie autorytet

tylko - pomijając sferę wiary najgorętszymi orędowniczkami tego okaleczenia , tego straszliwego rytuału nie śa jak by się mogło zdawać współcześnie mężczyźni ale .... starsze kobiety Kobiety , które same przez to przeszły i przeżyły wieć głoszą teorię - " skoro ja ise męczyłam to ty też " Podobnie było ze stopami przyzwoitych Japonek - musiały byc małe . Więc je łamano i " zmniejszano " bo kobiety , które przez to przeszły uważały ,ze tylko takie podobają się mężczyznom .

Gość dzidzajja
religie to samo zlo

Gość dzidzajja
dlatego ja nie wierze w kobieca solidarnosc-ogromn awiekszosc kobiet to religijn e kretynki, co wpajaja corkom i wnuczkom religijne bzdury -obrzezania nie dokonuja wlasnorecznie szowinistyczne meskie swinie tylko matki , babki czy inn e krewne tych nieszczęsnic a jak nie umieja to wzywaja fachowca-ja zawsze stronilam od kbiet , a kobieca przyjazn , solidarnosc to dla mnie wielkie gówno

Gość dzidzajja
uwazam ze religijn ematki i babki powinny byc uwazane za gowno i szkodniki a nie za autorytety

Gość JOAŚŚKAA
Ja nie jestem przeciwko mężczyznom żeby nie byłlo. Ale w religi nie widzę niczego dobrego Są pisma święte które zostały napisane nie wiadomo kiedy i przez kogo i jak często zmieniane i są kapłani którzy je czytaja i interpretują Wiadomo że ilu ludzi tyle mogłoby byc różnych interpretacji jednej i tej samej treści.

nie bardzo wiem o jakie pisma święte ci chodzi ale jeśli piszesz o Biblii to bardzo dokładnie wiadomo kiedy i przez kogo została napisana . A jesli nawet różnią isę przekładem to nie nie wpływa to na różnicę w wyrażeniu głównej nauki .

i jeśli ktoś twierdzi ,ze jedna z najważniejszych nauk NT - kochaj bliźniego swego jak siebie samego - przyczynia sie do pogorszenia ludzkiego życia .... to n ie bardzo wiem co powiedzieć :)

Gość dzidzajja
ja uwielbiam mezczyzn ale tylko ateistow baby ateistki tez ujda-ale religijnych ludzi nie trawie-w starym testamncie jest nakaz mordowania gejow , czarownicc , innowiercow,niewiernych zon i kobiet ktore stracily dziewictwo przed slubem -cytat Księga kapłańska, ktokolwiek zlorzeczczy ojcu lub matce winien byc ukarany smiercią;;karlheinz deschner nazwal chrzescijanstwo -religia radosnego poslannictwa w barwach wojennych-wszystkie swiete ksiegi sa dokumentem swej epoki i do wspolczesnosci sie nie nadaja