Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość AgataW.

Jestem bezpłodna ale moja Siostra tak..

Polecane posty

Gość AgataW.

Czy może mi ona "użyczyć" swojej komorki jajowej, wtedy będę mogła zajść w ciążę. Doszłam do wniosku że moja siostra ma te same geny co ja więc mój mąż nie miałby raczej nic przeciwko..

Gość AgataW.
Rozmawiałam z moim lekarzem i właśnie wspomnimal że mogę dostać od innej kobiety komórkę jajowa czy coś takiego, nie doslyszalam ponieważ nie byłam zainteresowana, ale doszłam do wniosku że to jedyna szansa

Gość AgataW.
Macie jakieś artykuły na ten temat. Bardzo byłabym wdzięczna gdybyscie mi coś zlinkowali

Gość AgataW.
Ale błąd w temacie. Moja Siostra NIE jest bez płodna, Ona to moja jedyna nadzieja

Gość o tak o
myślę że jest taka możliwość, poszukaj w googlach i rozmawiaj z lekarzem, ale nie wiem czy w tym przypadku w grę nie wchodzi tylko in vitro

Gość AgataW.
Eh nie mamy pieniędzy na in vitro. Boję się że Mąż mnie zostawi

Gość Palomaaa
Eh, marne prowo. Streszczasz właśnie wczorajszy odcinek "Ostrego dyżuru"

Gość AgataW.
Eh szkoda że tak myślisz. Nawet nigdy nie oglądałam żadnego ostrego dyżuru!

Gość AgataW.
No ale napisz co tam się stało. Kobieta miała taki problem jak ja, siostra jej pomogła, opisz co tam było. Jeśli Możesz.

Gość Palomaaa
Zdecyduje się na adopcję

Gość AgataW.
Aha, ale czemu. Jednak nie ma możliwości żeby np. Siostra użyczyła swojej komorki jajowej?

Gość AgataW.
Ten serial jest na "faktach" ? Czy wymysły scenarzysty. Na adopcję nie zgodzi się mój mąż, chce mieć własne dziecko..

Nie panikuj :) zaraz się dowiesz że jest mozliwośc ale jej nie ma itp.Najlepiej udaj się do lekarza i dopytaj sie co i jak, później porozmawiaj z mężem i siostrą.

Gość AgataW.
Właśnie najgorsza będzie rozmowa z siostra, może się zgodzi, w końcu to moja siostra, zawsze sobie pomagałyśmy..

Gość adinnaaaa
dla siostry to raczej nie bedzie problem. co miesiac taka komorke wydala. ale wydaje mi sie, ze to bedzie na zasadzie in vitro. jak nie masz na to pieniedzy to mozesz sobie odpuscic rozmowe z siostra. a co do twojej bezplodnosci to jest ona potwierdzona?

Gość Palomaaa
To chyba nie wiesz jak pobieranie takiej komórki jest bolesne

Gość Nadzieja__
O tym że jestem bezpłodna wiem od bardzo dawna :( A Wy poświęciłybyscie się dla swojej Siostry?

Gość adinnaaaa
akurat moja siostra tez ma problemy z zajsciem w ciaze. ja bym to zrobila bez mrugniecia okiem.

Gość SamaJa2
Nie pomyslalyscie, ze siostra bedzie patrzec na dziecko jak na swoje? I to byloby dziwne

Gość kopernik.a
Ja nie wiem,czy bym byla na to gotowa. chyba bym sie obawiala,ze ten moj siostrzeniec/wlasne dziecko bedzie mi ciagle przypominac swoim widokiem,ze jest moim dzieckiem biologicznym

Gość adinnaaaa
co w rodzinie to nie zginie, ja bym sie cieszyla, ze moge pomoc swojej siostrze i dac jej szczescie

Gość Mam jeszcze_NADZIEJĘ
Adina, jesteś super siostra, moja też taka jest może mi pomoże

Gość sdfwa
nigdy bym sie na to nie zgodzila. nie macie takich samych genow bo nie jestescie blizniaczkami jednojaowymi (tylko gdybym miala taka siostre to bym sie zgodzila). wiec to nie bedzie i tak twoje dziecko tylko dziecko siostry i twojego meza. w zyciu!

Gość adinnaaaa
ale i tak radze ci najpierw skonsultowac sie z lekarzem i dowiedziec jak by to wygladalo, jaki koszt. a mozesz napisac co jest przyczyna twojej bezplodnosci? moja siostra ma PCOS, no ale ozbaczymy moze uda jej sie normalnie zajsc w ciaze.

Gość Mam jeszcze_NADZIEJĘ
Ale geny są podobne, mamy w końcu te sama pule genetyczną, chyba to lepsze niż brać komórkę obcej kobiety

Gość ujytgyiuuu
Pewnie że jest taka mozliwość. To się nazywa invitro z komórką dawczyni. Siostrze w klinice zrobią punkcję i pobiorą komórki. Wezmą nasienie męża i wszczepią do macicy. Koszt to koło 11-14 tysięcy. Takie invutro robi novum w warszawie -klinika leczenia niepłodności. Jak chcesz pogadać to na forum na kafe w dziale ginekolog, płodność , antykoncepcja jest temat:klinika NOVUM. Tam dziewczyny chyba ze 3-4 miały IVF nasieniem i komórką dawców.

Gość ujytgyiuuu
Nikt nie bedzie wiedział że to dziecko siostry..tylko ich troje. Sieostra ona i mąż. Nie będzie żadnych papierów swiadczących i pokrewieństwie. W momencie urodzenia to będzie twoje dziecko autorko. A geny? To TYLKO geny. To ty je wychowasz. W razie choroby. Tylko wtedy sprawdza sie krew i geny np. choroby genetyczne czy szpiku.

Gość adinnaaaa
autorko a dlaczego boisz sie, ze maz zostawi ci jesli nie urodzisz mu dziecka?