Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zbulwersowana prawem w tym kra

Kilka słów o Polsce.

Polecane posty

Gość zbulwersowana prawem w tym kra

Wstydzę się,że jestem polką. POlska to beznadziejny, głupi kraj. To kraj gdzie łatwiej umrzeć niż dostać się do lekarza. To kraj gdzie nie ma co liczyć na pomoc państwa w razie biedy. To kraj gdzie młodzi pracy nie mają a strasi muszą dogorywać na stanowiskach. To kraj gdzie pełno nienawiści, uprzedzeń i zła. JEszcze miałam jakąś nadzieję na to,że może będzie lepiej. Ale teraz nie mam najmniejszych wątpliwości. Szkoda,że suma sumarum wygraliśmy wojnę. Może bylibyśmy teraz państwem Niemieckim i żylibyśmy na jako takim poziomie. Oj gdzieś się Ci co walczyli za wolną i mądrą Polskę w grobach przewalają. SZOK do czego doprowadziła banda przygłupów przy korycie. Te wszystkie reformy, normy i ustawy to chyba tylko do klozetu się nadają. WSTYD!!!! Zawiodłam się okrutnie i patriotką nigdy nie będę!

Gość oś czasu
Mam podobne odczucia. Patriotyzm to postawa umiłowania kraju, dumy, gotowości do walki o wartości. U nas niestety wartości nie ma. Bo i jakie? Wolność słowa? Równość, sprawiedliwość? Niestety nie. Dziwnym jestesmy państwem i tyle.

Gość weqwweewe
A dlaczego? bo wciąż Polską rządzi kler.

Gość oś czasu
Dajcie spokój z tym klerem. U niektórych to postrach i zmora jak boogeyman:D Jakoś nie zauważyłam by w sejmie kler uchwalał ustawy:P Wiara to odrębna sprawa.

Gość w rok czasu,sama wychowuję
ale czarnuchy w sutannach też chcą mieć wolę decyzyjną,oj chcą...

Gość tak mówia tylko
niedojdy i życiowe cipy, co nie pokończyły szkół, nie potrafią sie przebić i co najważniejsze gówno wiedzą jak jest w innych krajach, bo nigdy nosa nie wystawiły za swoje 20tysięczne miasteczko gdzie stopa bezrobocia wynosi 40%. Nic tak nie denerwuje jak postawa roszczeniowa... to nie socjalizm gdzie "czy sie stoi czy się lezy 2 tysiące się należy"...

Gość oś czasu
Nie zgadzam się z tym. Teraz Polska to kraj gdzie żeby mieć dobrą posadę trzeba mieć plecy, 20 lat i kilkuletnie doświadczenie w branży:D Taka jest prawda. Gdyby ludzie byli takimi niedojdami jak pisesz to trup kładł by się pod nogami. A jednak jakoś sobie radzić trzeba. Mój tato przykładowo - płacił regularnie składni ubezpieczeniowe na budynki. Ostatnio przeszła trąba powietrzna i nie dostał NIC. Mimo,że odbudować zniszczeń nie ma za co. Ot tak - wynaleźli mnóstwo potrąconych powodów dla ktorych kasy nie dostanie. Został z niczym i załamał się kompletnie. Moja ciocia - starsza kobieta, schorowana, na wizytę u lekarza czeka już 7 miesięcy. Ma marną posadę a musi pracować do 67lat czy chce czy nie. Nie da rady? To będzie DOGORYWAĆ a nie życ jak człowiek. Porównaj sobie emerytury Niemieckie i Polskie. Tam nie ma najmniejszych problemów ani z odszkodowaniami (które się należą jeśli płaci się regularnie składki a szkoda powstała z przyczyn niezależnych), nie czeka się na lekarza...aż do śmierci. I bezrobocie nie jest takie wysokie. Bo Państwo naprawdę dba o to by ludzie nie mieli problemu ze znalezieniem fuchy. U nas zachodzisz do UP to Ci się w twarz śmieją. Czytaj Pani ogłoszenia i módl się. Szukam pracy od 8 miesięcy i nic. I gdyby nie mąż który pracuje właśnie w NIemczech to byłoby kiepsko. A Tobie kto załatwił pracę?:D

Gość oś czasu
Mam wykształcenie, jestem pewna siebie i co z tego???? Nie mam znajomych którzy załatwili by mi pracę. Bo tak to się teraz robi. Konkursy na stanowisko?! BZDURY!!!! Przekonałam sie na wsłanej skórze jak to wygląda. Robią te swoje durne testy i sprawdziany a wybierają kogoś zupełnie kiepskiego. Dlaczego?

Gość oś czasu
Zawracanie ludziom dupy za przeproszeniem.

Gość prostaprosty
To wina przygłupów, którzy ugadali się, że zrobią III RP alias PRL 2.0 socjalizm z elementami kapitalizmu w dodatku rządy sprawuje dalej komuna z częścią elementu żydowskiego..

Gość abstrachująccccc
A już abstrachując od rynku pracy. Polski wymiar sprawiedliwości - też śmiech na sali. Można robić co sie chce: kraść, mordować, gwałcić - kary są śmieszne! Najpierw śledztwo trwa latami, zmieniają się warianty sprawy a potem wyrok....niczym z dobrego kawału:D