Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość plajta na całego

Kto prowadzi z Was SKLEP..? Proszę o radę

Polecane posty

Gość plajta na całego

Prowadze sklep obuwniczy, cienko mi idzie ale nie chciałabym odrazu zamykać sklepu. Mam do was takie pytanie, bo zastanawiam się czy nie zmienić lokalu bo być może w tym jest cały szkopuł? Zwolnił się parę dni temu lokal na przeciwko dużego sklepu obuiwniczego, lokal jest zuepłnie na przeciwko, dosłownie 5 kroków. Jednak jest jeden wielki szkopuł bo ten lokal to niski parter, jakby przerobione mieszkanie. Nie ma witryny, jest okno. Lokal fajny bo 2 pomieszczenia i czynsz nie wielki bo 1500 zł. Konkrencja na przeciwko to moim zdaniem akurat jest na plus bo jesli wejda klienci do tego sklepu to i zaglądną do mojego, ale ten brak wystawki i wejście od klatki schodowej????

Gość plajta na całego
up

pracowała dwa lata jako kierownik ekskluzywnego sklepu obuwniczego i powiem Ci że brak wystawki to trochę lipa. tym bardziej że Ci nie idzie w biznesie. musisz czymś zachęcić klientów.

Gość plajta na całego
wii ale czy nie wystarczyło by to że klient który przyszedł do dużego sklepu na przeciwko i który nic nie kupił w nim nie wejedzie odrazu do mojego??Będzie miał 5 kroków do mnie. Będzie reklama, drzwi wejsciiwe od tej kamieniczki są zawsze otwarte na oścież, do tego lokalu są 2 schodki bo to jest naprawde niski parter

Gość plajta na całego
Miasto ma 25 tyśięcy mieszkanców więc każdy wie gdzie co się mieści

Gość plajta na całego
wiii a zachęcić to chcę dobrej jakości obuwiem, szczególnie chcę sie skupić na dobrych skózacnych polskich butach bo zauwazyłam że ludziom juz rpzejadła sie chińszczyzna. W tym dużym sklepie na przeciwko niestety króluje taniocha i chinszczyzna, często tam zaglądałam ale zawsze wychodziłąm z pustymi rękami

no nie bardzo. bo widzisz, idę na zakupy. zamierzam kupić buty. no i wtedy owszem, wchodze do każdego obuwniczego jaki mi się napatoczy po drodze i na koniec jak już wszystkie przejdę wybieram te najlepsze, najtańsze, najpiękniejsze itp. ALE idę sobie przypadkiem ulicą, wracam powiedzmy z pracy do domu, patrzę, a tu na wystawie jakieś boskie buty które aż z tej wystawy krzyczą do mnie "jesteśmy boskie, kup nas". ja niestety z butami mam nierówno pod sufitem więc nawet jeśli tylko wyszłam na miasto przypadkiem to jak zobaczę na wystawie boskie buty to już się pakuje od razu do sklepu i mierze...

Gość plajta na całego
wii no ale sama powiedz czy gdybyś wyszła z pustymi rękami z dużego sklepu i zoabczyła ze w kamienicy na przeciwko jest kolejny sklep obuwniczy to nie weszłabyś z ceikawości??

jeśli chcesz dobre polskie to polecam NIKa, bardzo bardzo dobre buty - mają od męskich po damskie i linie eleganckie plus takie do biegania codziennego. z męskich wizytowych to Pilpol i Conhpol. tu będziesz miała z głowy problem z gwarancjami bo te buty się praktycznie nie psują. dziecięce to wiadomo befado, i kornecki

jeżeli bym chodziła za bytami to napewno bym weszła, jeżeli szła bym tylko przypadkiem w tej okolicy to nie

Gość plajta na całego
Wiiii Myślę o Maciejce bo robi wygodnme buty, o Caprice i Thamaris to sa niemieckie marki, ale sprawdzę to co mi proponujesz dziękuję:-) A jak juz tu ejsteś to Cie wykorzystam i spytam co mogę jeszcze zrobić aby polepszyła się sprzedaż?Nie wiem na co stawiać, czy na wygode, na wygląd buta, na markę, na lokal ładnie urządzony? Teraz s[przedaję tansze obuwie ale widzę ze nie tędy droga, bo te buty sa wszedzie a z ccc nie wygram

jeśli jeszcze chodzi o dobre jakościowo buty to koniecznie niemieckich firm (produkowane w jakichś chinach, marokach i bóg wie gdzie ale niemieckie z nazwy) są świetne uniwerslane modele dla starszych pań, drogie, ale uwierz mi, jak miałam te dwadzieścia pare lat jak pracowałam to wolałam mierzyc w sklepie te babcine buty niz szpilki bo były mega wygodne

Tani lokal,to nie zawsze dobry lokal.Lepiej zaplacic drozej,a miec wiecej klientow.Witryna,reklama,obnizki,gratisy to jest to co przyciaga klienta;)

tamaris generalnie ok, choć z jesienno-zimowymi czasami są problemy caprice mega drogie, mega wygodne ale czasami nawalają z tych firm niemieckich to wendel jeszcze, podobnie jak tamaris, dobre ale nie idealne z wyjściowych z polskich to koniecznie weź sobie polskiego szydłowskiego bo jakość rewelacja - i jakoś nie mogę sobie przypomnieć żebym miała jakąś reklamację z tej firmy

Gość plajta na całego
zboczony lokale na najbardziej ruchliwej ulicy sie nie zwalniaja u mnie w miescie a jesli już ktoś platuje to momentalnie wchodzi tam ktoś inny, nie ma nawet informacji ze lokal jest do wynajęcia. O tym lokalu pomyslalam tylko dlatego ze jest na rpzeciwko duzego obuwniczego który sciaga rpzecież tłumy. I jesli ktos przyjdzie do tego sklepu to i wedzie dwa schodki do mojego. Tzn mam taka nadzieję:-P

lokal musi był ładny i czysty, musisz pamiętać że to jednka obuwniczy i odświeżacz powietrza musi iść w ruch ;) dla stałych klientów zastanów się nad kartami stałego klienta czy rabatami (ludzie to lubią) obsługa - to jest absolutna podstawa, bez tego nie sprzedaż dużo

no widzisz, tylko jeśli tam w tym drugim lokalu są tanie buty a Ty chcesz sprzedawac droższe to nie licz na ich klientelę, bo tamta jestnastawiona na tanio, a Ty będziesz miała drogo, i nie ważne że milion razy lepsze jakościowo. nie każdego stać na buty caprica

Gość plajta na całego
wiiii patrzę na szydłowskiego i ma faktycznie piekne buty szczególnie czułenka

Gość plajta na całego
wiii ja tam zawsze szukałam dobrej jakości buta, wole zapłącic za kozaki 400-500 zł i miec na kilka sezonó niż jakies z sieciówki za 150 na ejdna zimę. Wierzę może naiwnie:-P ze jest wiele takich osób...

i co najlepsze, nie psują się więc nie będziesz miała reklamacja jest jeszcze taka jedna polska firma która robi tanie i też mega dobre jakościowo buty ale za chiny ludowe nie mogę sobie nazwy przypomnieć.. O!!!!!! olśniło mnie ;) AXEL. bardzo dobra i tania firma. też ani jednej reklamacji nie miałam. nie liczę pani która oddała buty bo stwierdziała że jej się znudziły i chce nowy model...

jest wiele takich osób. ale jak sama wiesz, to ze zapłacisz 500zł za kozaki nie znaczy że w ogóle jeden sezon wytrzymają...

Gość wiem-to-powiem-
Miasto ma 25 tyśięcy mieszkanców więc każdy wie gdzie co się mieści no właśnie... skoro każdy wie gdzie jest twój sklep, a i tak mało ludzi przychodzi, to może to nie wina lokalizacji, ale czegoś innego. może po prostu sprzedajesz brzydkie buty, może za drogo, może atmosfera w sklepie jest nieprzyjemna... pomyśl!

Gość plajta na całego
wiii AXEL to ulubiona firma mojej mamy ktora ma straszne problemy z nogami, buty są bardzo wygodne i gustownie wykonane. A powiedz mi jeszcze czy wy zaopatywaliscie się w hurtowni czy kilku hurtowaniach? Może gdybym znalazła jedną hurtownię to wyszłabym na tym lepiej, otrzymałabym lepszy rabat? No i co robiliście z butami których nikt nie chciał???Ja mam parę takich egzemoplarzy:-(

Gość fgrgdfvd
Jak długo autorko prowadzisz swój sklep?

Gość moze czas pomyslec
o allegro wiele stacjonarnych sprzedawcow tam sprzedaje :) i zawsze jakos idzie

przecena przeceny przeceny przeceny a na koniec w wór i do domu dziecka plus odpis od podatku czy jakoś tak my mieliśmy od każdej firmy przedstawiciela handlowego który przyjeżdżał, pokazywał buty, wybieraliśmy, zamawialiśmy i potem przychodziły paczki kurierem. z szydłowskiego tylko facet osobiście przywoził do sklepu. z nika to co chiwla przyjeżdza ktos, przywozi, breloczki, ulotki, plakaty, możesz śmiało sklep tym okleić ;)

Gość plajta na całego
Miałam klienta:-) Sklep w paździerkiku będzie miał rok wiec myśle ze coś jest nie tak skoro na siebie nie zarabia. wiii to wyście mieli przestwicieli od producentów?? bo ja biore z hutrowni... Mówisz ze do domu dziecka oddawaliście buty i odzyskiwaliscie rpzy tym vat?? Nie wpadłabym na to...

Gość plajta na całego
wiem to powiem, dlatego myślę o tym żeby teraz skupić sie na innej klienteli, na tej bardziej zamoznej bo tej pory miałam tańsze buty ale tego jest pełno wsztedzie. No i lokal mam na uboczu gdzie nie ma innych obuwniczych, a myślę ze w tej branzy dobrze miec lokal blisko innego obuwniczego.

Gość linsaaaa
moze zaskocz czyms klientow heh a nie czekac jak sami przyjda i kupia buty

Gość plajta na całego
linsaaaa a masz jakiś pomysł?:-P Mi poza zmiena lokalu i towaru nie rpzychodzi juz nic do głowy. Buty potrzebuje każdy więc ta branża nie powinna przechodzic kryzysu.