Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość num lock 888888

suytacja bez wyjścia

Polecane posty

Gość num lock 888888

mieszkanie przepadło-zostało juz sprzedane , a takie było fajne-blisko pracy, nie trzeba by było dojezdzać, 80 m za 79tys w domu , tesciów, najpierw wszyscy zgodzili sie ,ze sie odpisza i nie beda wnosili o nic w przypadku domu, tylko podziela sie ziemia , a nam zostawia dom-stary do remontu a teraz raptem wszyscy chca zachowek i zostaje w ciemnym koncie, bez niczego

Gość num lock 888888
sytuacja miało byc, juz nawet z tych nerwów nie umiem sie wysłowic nic tylko sie powiesic, depresja , niemoc, żal

Gość Palomaaa
Z teściami chciałaś mieszkać?

Gość num lock 888888
nie ja chciałam isc do bloku-musimy sie wyprowzdzic od moich bo pija, robia z pieknego kiedyś domu i gospodarstwa meline i ruine ale bracia namawiali meza, że lepiej jak pójdziemy do jego rodziców, rozdzielimy dom na dwie cześci, osobne wejścia, podwórka, łazienki itd. i nikt nie chciał rzadnych roszczeń, ateraz gdy zaczelismy powoli przygotowywać dom do remontu, opróżniać z gratów-nagle jego siostra chce zachowek-pomijam ,że jeszcze nic nie jest zapisane na męża, nic finansowo tam nie wpakowaliśmy a mieszkanie kooorwa sprzedane!!!!!!!!!!! i teraz sie boje, bo tutaj juz jest baaardzo źle i niebezpiecznie

Gość num lock 888888
pogada ktoś? jest mi takźle ,że serce mi pęka na milion kawałków-a mąz zero wsparcia, nic nie mówi tylko po pracy kolacja , mycie i spać...

Gość moj ma to samo !!!
współczuje. :(

Gość num lock 888888
ja juz jestem gotowa sie pakowac i uciekac , tylko gdzie ??? kiedys było tylu przyjaciół , znajomych, a teraz gdy jest xle nie ma nikogo...

Gość Kd vidjfhdfnidf
Nic z tego nie rozumiem, możesz to lepiej wyjaśnić?

Gość num lock 888888
-mieszakm w domu rodziców -alkoholików-dokładam swoja część do rachunków, oni robia z domu meline, ojciec mnie bije -znalazłam mieszkanie , kilkaset metrów od pracy męża, 80 m za 79 tys, w bloku , kredyt dostaniemy bez problemu -bracia zaporoponowali mu,że lepszy dom niz mieszkanie w bloku -powiedzieli,że zrzekna sie zachowku, siostra tez - mieszkanie juz zostało sprzedane - zaczelismy szykowac do do remontu, dzielony na pół, osobne wejscie, podwórko -siostra nagle poczuła łatwa kase i coś przebakuje o zachowku, spłacie -zanim nikt nie wiedział o naszej trudnej sytuacji, siostra nic nie mówiła rodzicom ,ze jej kasa potrzebna tylko teraz chce od mojego męża

Gość wredniucha
może najpierw trzeba było porobić zrzeczenia się zachowku notarialnie? jak nie masz na nic papieru to jak chcesz być właścicielem???

Gość num lock 888888
tak maiło to być robione w tym samym czasie, co remont-bo chcemy zdązyc przed zima wszyscy orzekli,ze sie z rzekna i miałao to byc notarialnie-a teraz jedna osoba zmienia zdanie-nie stac mnie na spłacanie kogoś miała by byc to jednorazowa kwota 150 tys.

Gość u nas każdy z wychodzących
80 m za 79 tys.? gdzie są takie tanie mieszkania???

Gość allelujaalleluja
1, możesz wynając mieszkanie........ 2. możesz poszukać nowego mieszkania do kupienia...

Gość num lock 888888
dom ma byc tylko na męża-ja nie chce nic, jestem tam nikim i nic mi sie nie należy

Gość num lock 888888
jest to mieszkanie z lat 60 w starym pgrowskim osiedlu, nic rewelacyjnego, mieszaknie bezczynszowe, własne ogrzewanie, ale juz przepadło...

Gość wredniucha
dom twoich rodziców ma być własnością twojego męża?

Gość wredniucha
piszesz tak chaotycznie, ze nic nie rozumiem - jego bracia, twoja siostra- czyje co jest?

Gość Palomaaa
Nie pakuj się w mieszkanie obok teściów, już wiele dziewczyn żałowało, więc może dobrze, że tak się stało. Poszukajcie nowego mieszkania, a teraz coś wynajmijcie razem.

Gość num lock 888888
dom jest jego rodziców-ma 3 braci i siostre dom ma być na niego, a zrzeczenie sie notarialne prawa do zachowku, za zycia spadkodawcy jest niemozliwe

Gość num lock 888888
nie ma tu nic do wynajecia, a jesli juz to za 1300zł-nie stac nas

Gość wredniucha
przeczytałam jeszcze raz dokładnie i zrozumiałam jego rodzina nie ma prawa żądać od was zachowku dopóki teściowie żyją, a najlepiej znajdźcie sobie osobne mieszkanie skoro z rodziną właśnie się pokłóciliście to niedobrze, że maż nie chce z tobą na ten temat rozmawiać - mam podejrzenia, że mógł się z rodzeństwem dogadać za twoimi plecami

Gość wredniucha
a na spłatę kredytu byłoby was stać?

Gość num lock 888888
tak bylismy w banku i dostalibysmy kredyt na ko konkretne mieszaknai, zlecilismy nawet wycenę rata na poczatek przez 8 lat 350zł, a potem 540zł a wynajem...wiele wiecej i mieszkanie i tak nie byłoby nasze, no i o wiele mniejsze

Gość Palomaaa
Ale na miesiąc czy dwa możecie coś wynająć i szukać w między czasie mieszkania do kupienia

Gość num lock 888888
mam29 lat, nigdy w zyciu nie byłam na wakacjach, nawet morza na oczy nie widziałam ciągle tylko, pranie ,sprzatanie , gotowanie, opieka nad dzieckiem, pracowałam, ale mnie zwolnili jak zaszłam w ciążę po 5 latach pracy... moje zycie to dno, w nikim nie mam oparcia

Gość num lock 888888
rozumiem, ale mam zamiar zabrac stad wszystko, a mamy naprawde duzo rzeczy, jak zostawie to moi rodzice sprzedaja i przepiją, a nie mam gdzie przechowac , całe życie na to wszytsko pracowalismy

Gość kmnbvctyuuu
KAŻDY JEST KOWALEM WŁASNEGO LOSU!!!

Gość Palomaaa
To przechować możecie u teściów, zresztą pewnie takie rzeczy jak lodówka czy pralka weźmiecie ze sobą do wynajętego mieszkania

Uzależniłaś się od męża który Cie nie wspiera. Wzięłaś na siebie wszystkie zmartwienia a on to olewa. No i wzięłaś na siebie za dużo. Czy wyciągnęłaś lekcję z tych układów z rodziną? Powiedz mi - jakie masz wnioski?

Gość num lock 888888
tak , gdybym mogła , wykułabym sobie taki los kochajacy , wspierajacy rodzice dobry zawód, dobra praca, zdrowie ale tak nie jest robie co mogę dorabiam u gospodarzy, w polu, zabieram syna , siedzi pod drzewem w cieniu , aja pracuje w polu, całymi dniami, teraz juz przerwa bo żniwa, a potem za zimno, aby małego zabierac, może lepiej sie powiesic, przynajmniej mały rente dostanie