Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość homobezbożnica

jak w xxi wieku można wierzyć w boga?

Polecane posty

Gość homobezbożnica

Religia to opium ludu. Współczesny uświadomiony człowiek, wychowany przez potęgę nauki, oświecony życiem w zglobalizowanym świecie, wyposażony w iGadżety, odrzuca z pogardą przesądy religijne, pozostawia niebo klechom i heteroseksualnym bigotom, zdobywając sobie lepsze życie tu, na ziemi. Współczesny Europejczyk staje po stronie pieniędzy, które wprzęgają naukę do walki z religijnym otumanieniem i uwalniają Europejczyka od wiary w życie pozagrobowe przez to, że jednoczą go do rzeczywistej walki o jeszcze lepsze, okraszone iGadżetami życie na ziemi. Całkowita delegalizacja kościołów i związków wyznaniowych oto żądanie, jakie stawia nowoczesny Gej i nowoczesna Lesbijka współczesnej Europie i współczesnemu kościołowi.

nauka z całą swoją wiedzą nie wyklucza istnienia siły wyższej , energii która napędza świat ludzie pazerni na dobra doczesne nie są i nie będą szczęśliwi bo ciągle im mało, nie potrafią się cieszyć małymi rzeczami dlaczego ma mi przeszkadzać że ktoś wierzy w boga ? czy ktoś może powiedzieć na 100 % że Go niema ?

Gość Dla inteligentnych Osób
Tak można wiedzieć na sto procent go nie ma - wystarczy trochę inteligencji. Ja osobiście chyba nie znam żadnej wierzącej osoby. No ale może dlatego że jestem z dużego miasta więc nie ma tego zacofania

Gość heligga
dla myslacego czlowieka kazdy kaplan to gówno i skurwiel a nie autorytet- religie powoduja np przemoc wobec kobiet

i bardzo jestem ciekawa w jaki sposób inteligencja może udowodnić ,że Boga nie ma :) a wiara nie jest kwestią dowodów .Znalezienie dowodów czyni z wiary wiedzę , pewność . A dla wierzących wiara jest pewnosćia rzeczy , których nie widzimy , pewnością tego czego oczekujemy :)

Gość heligga
religie to samo zlo-vide ST-nakaz kamieniowania kobiet ktore stracily dziewictwo przed slubem -milosc blizniego az kipi a w sredniowiczu z a masturbacje -udowodniona -mozna bylo stracic zycie

Gość heligga
nie ma dobrych kaplanow