Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość yyyyyyyyy.. 93

Jak ustrzec sie przed "zemsta faraona" w Egipcie?

Polecane posty

Gość yyyyyyyyy.. 93

Co polecacie? Czego przestrzegac? Ci ktorzy byli - mieliscie doswiadczenie z ta choroba? Pomozcie :)

Gość zorrka
ja też chętnie się dowiem, bo już niedługo się tam wybieram na wakacje - wiem, że należy pić tylko napoje butelkowane, zęby płukać też wodą z butelki a drinki pić bez lodu. Zastanawiam się czy można jeść owoce i świeże warzywa? Może ktoś podpowie...

Setka wodki codziennie - serio Nie kupowac na straganach, miejscowych warzyw i owocow Jedzenie tylko europejskie,w hotelu myc rece

pierwszego dnia nie...potem bez obaw...i rano kieliszeczek czystej, tak starzy bywalcy mówili jak tam 1 raz byłam...w Egipcie byłam 3 razy i bez problemu...nie obżerać się na all inclusive i będzie dobrze ;)

wystrzegajcie sie picia wody z kranu, pić można tylko butelkowaną. ale i tak trudno tego uniknąć, ponieważ np. owoce myte są w wodzie z kranu. Jeśli już was dopadnie ta zemsta to sprawdzonym lekiem na te sprawy jest NIFUROKSAZYD zarówno dla dzieci i dorosłych w postaci syropu lub tabletek. Ps. sprawdziłam na sobie i działa :)

Gość Tu ten cham on
weźcie więcej papieru toaletowego, moja rada.

Gość zorrka
a mówią że nasze leki typu stoperan czy nifuroksazyd nie działają na "zemstę"

Gość zorrka
dzięki za info. zabiorę nifuroksazyd na pewno

Gość Ala1011
Ja niedawno wróciłam i nikt z naszej paczki nie chorował. W hotelach jest woda typu "dar natury" i można napełniać nią butelki np żeby mieć do mycia zębów. Warto uważać na surowe owoce i warzywa, gdyż są myte w wodzie z kranu. My jedliśmy wszystko, piliśmy napoje z lodem i nic nikomu się nie stało. W ogóle jak rozmawialiśmy z ludźmi w hotelu (turystami) po przyjeździe to wszyscy mówili, że bez obaw możemy wszystko jeść i pić, bo w hotelu nie ma przypadków "zemsty". Moi znajomi też opowiadali o swoich pobytach w Egipcie i bywało różnie. Wydaje mi się, że w dobrych hotelach nie ma tego problemu, w gorszych warto uważać.