Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość klaudyna k

brak energii, senność

Polecane posty

Gość klaudyna k

Mam problem. Polega on na tym że kiedy zmienia się pogoda i zbliża sie ciepły front staje się nie do życia. Spada mi wtedy ciśnienie jestem bez energii, senna i rozkojarzona. Kawa mi już nie pomaga bo chyba piję jej za dużo i się przyzwyczaiłam. Czy może ktoś z was też tak ma? Może macie jakieś dobre sposoby które pomogłyby mi nie "zasypiać na stojąco"?

Gość elegancja francja :____
Zmienić nawyki żywioeniowe, mniej gotowanego a więcej surowego.

Gość klaudyna k
jak to surowego??? masz na myśli warzywa oczywiście. ale nie wierzę żeby odżywienie mogło mi aż tak pomóc. A może możecie polecić mi jakąś książkę, stronę www, albo artykuł gdzie są jakieś przydatne porady.

Gość kajmak1981
dokładnie, trochę inna dieta (przede wszystkim zacznij jeść regularnie co 3-4 godziny, to nie będziesz się dodatkowo męczyć głodem). trochę ruchu również nei zaszkodzi - dla mnie to najlepszy motor napędowy, np. taki fitness, ile się endorfin wydziela!!! dodatkowo ja jeszcze się suplementuję. przeszłam już przez wiele leków, preparatów, napędzaczy etc. z tych ziołowych, gdzie nie trzeba recepty a co za tym idzie, wystania się w kolejce do lekarza, najlepiej sprawdził się żeń szeń i to szczególnie http://mojaptekarz.pl/100580/zen-szen.htm skuteczny a całkiem tani w porównaniu do innych.

Gość klaudyna k
powiem wam że jestem bardzo wyczulona na to co się dzieje w pogodzie. czytałam że dieta i owszem może mi pomóc ale jeszcze powinnam się ruszać na powietrzu. od niedawna zaczęłam stosować suplement bodymax, jest trochę lepiej no i wiem kiedy będę senna bo zainteresowałam się prognozą biometeorologiczną, to z kolei sprawdzam na stronie www.biometeo.pl bo tam jest dokładnie podawany biomet dla mojej miejscowości. Jak ma być niekorzystny to nie planuję spotkań z klientami, wolę się spotkać kiedy będę na wysokich obrotach. A teraz zaczęłam czytać książkę jest trochę stara ale ciekawa pt. "biometeorologia człowieka" J. Jankowiaka. Polecam. Możecie mi coś jeszcze polecić, co mi pomoże. Będę wdzięczna za wszystkie rady.

Gość asssssgs
Pij herbatę yerba mate , mnie pomaga , dodaje mi mnóstwo pozytywnej życiowej energii.

Gość klaudyna k
Możecie napisać mi yerba mate? Słyszałam kiedyś o niej ale to się chyba jakoś specjalnie przyrządza.

Gość I tak
Ogromne zasoby energii sa w kosmosie,trzeba tylko chcieć ja pozyskać,a wówczas nigdy was nie opuści

A to każdy z nas chyba tak ma, ja tak mam jak się nie zdrowo odżywiam i mało jem, jednak organizm potrzebuje zdrowego trybu życia.

Gość I tak
anija21,nie prawda,Stachurski włąsnie przechodzi na energie kosmiczna, nie ma zamiaru czegokolwiek jesc

Gość duomoxxxxxxx1000
PIJ MNIEJ KAWY - Kawa wypłukuje magnez, który daje witalność, pozatym pij dużo wody i sprawdz czy masz prostą przegrodę nosową. Ja byłam taka senne przez 2 lata i jak wyprostowalam przegrodę - wszystko mineło. Czasami jak masz niedotleniony mózg to tak sie dzieje - hak go odpowiednio dotleniasz powinno być ok, no ale przyczyne juz musisz jakoś znaleźć ja Ci tylko sugeruję....

Gość duomoxxxxxxx1000
ale pijąć dużo wody - zażywaj magnez! bo woda tez wypłukuje minerały - to tak dla jasności. dobry jest magnez rozpuszczalny - 2 szklaneczki dziennie i bedzie git:)

Gość I tak
duomoxxxxxxx1000,ten chemiczny magnez musujacy z marketu:)no jest super:D

Gość roladinia
polecam mieszankę herbat :pokrzywa,skrzyp, krwawnik

Gość tęczowy_lasek
niestety jak się patrzy za okno to się nie ma co dziwić, że nic się nie chce. Ja mam to samo, kawa nie działa, ale moim sposobem na to jest świeże powietrze jak się dotlenię to jest mi lepiej, troszkę aktywności i nabieram energii, na pewno wpływa też dieta. Ale żeby bardziej pozytywnie patrzeć na świat też warto otaczać się pozytywnymi kolorami, to poprawia humor i sprawia, że lepiej się czujemy można zapomnieć o tym, że nam się chce spać. Tutaj http://www.female.pl/artykul/15858-potega-kolorow- jest fajnie opisane jak na nas wpływa poszczególny kolor.

Gość berta_123
A może jagody Acai? Ja co prawda stosuję je na odchudzaanie, ale mam po nich super powera i nie jestem znużona i osłabiona. Ja stosuję akurat te: http://nutrina.pl/26,acai-berry-select.html i uważam że są warte swojej ceny. Możesz spróbować. No i racja jeszcze, żeby nie pić aż tak dużo kawy, albo uzupełnić magnez.

Gość Mo:naturalnie
Kawa nie jest rozwiazaniem na wzrost energii, a wypijajac kolejna filizanke wyplukujesz cenne mineraly z organizmu - magnez. Ponadto kawa zmniejsza wchłanianie żelaza, a żelazo zapobiega zmęczeniu, leczy i chroni przed anemią, uczestniczy w transporcie tlenu do mózgu, jest niezbędne do prawidłowego przyswajania witamin z grupy B, etc... Zatem ogranicz spozycie kawy i jedz wiecej naturalnych produktów bogatych w mineraly, które dadza Ci 'kopa' :) Lista ponizej: http://mo-naturalnie.blogspot.co.uk/2013/02/zelazo.html

Gość KaWu1
A jak się odżywiasz przez ostatni okres kilku miesięcy? Sypiasz regularnie po dajmy na to 7-8 godzin, czy wygląda to mnie stabilnie? To wbrew pozorom bardzo ważne. Polecam ci też uzupełnić magnez i witaminy, np. za pomocą http://www.actibion.pl/ Actibionu

Ja na Twoim miejscu zrobiłabym sobie badania krwi. Powinny one pokazać czy nie masz anemii bądź cukrzycy. Oprócz tego warto skonsultować taki problem z lekarzem. Z pewnością przepisze Ci tabletki, które pomogą uzupełnić braki w organizmie lub je zmodyfikować.

Gość nojaico
a sport uprawiasz?? jesli nie to nie ma sie co dziwic, ze nic ci sie nie chce. Penie rozleniwiona jestes i tyle.

Ja polecam tabletki Insulan. Zawarte w preparacie substancje czynne w sposób wielokierunkowy wspomagają prawidłowe funkcjonowanie organizmu w zakresie utrzymania prawidłowego poziomu glukozy. Tabletkę powlekaną należy przyjmować 2x dziennie.

Gość gość
Nie wiem czemu ludzie często piszą o kawie na pobudzenie ,mi wydaje się że ona jest przereklamowana ,u mnie efekty są raczej smakowe niż pobudzające .Energetyki natomiast działają dziwnie ,niby trochę pobudzi ,ale później odczuwam jakby ucisk w głowie i serce nierówno pracuje .Wiec tego tez nie polecam.

Gość gość
różnie może być, czasem to po prostu jakaś chandra, szczególnie się pojawia jesienią i pod koniec lata. Ale na pewno trzeba sobie poszukać sposobu na to, żeby jakoś z nią walczyć, może wypad do spa? ja chętnie bym spędziła kilka chwil w Vanilla Spa, w strefie relaksu, żeby naładować baterie.

Gość gość
sprawdz cukier

Gość gość
dokładnie, warto się wybrać na badania, ale też, żeby sobie dodać energii warto poćwiczyć, mimo, że się nie chce warto się zmusić do wysiłku fizycznego.

Gość gość
Oczywiście wysiłek fizyczny i to na świerzym powietrzu