Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jgctwjdsgghg

W którym t.c powinna odbyć się pierwsza wizyta u ginekologa potwierdzająca ciąże

Polecane posty

Gość jgctwjdsgghg

? 14 lipca miałam ostatnią miesiączkę, robiłam trzy testy ciążowe i wszystkie pozytywne. Cykle mam rozregulowane , od 27 do 35 dni. jakieś dwa dni temu zobaczyłam na majtkach brązową plamkę, więc jak tylko mogłam poszłam zarejestrować się do ginekologa. Babka w rejestracji powiedziała, że i tak jest za wcześnie żeby coś zobaczyć i zapisała mnie na 18 września, a to będzie już 9 tydzień ciąży, trochę się zawiodłam, bo liczyłam, że przyjmą mnie dziś jak powiem o plamieniu. Pani stwierdziła, że mogło to być plamienie w terminie miesiączki i jeśli ciąża jest zdrowa to się utrzyma, a jeśli nie to organizm po prostu się sam oczyści. Nie wiem co mam robić, czy powinnam czekać ( w końcu skoro tam pracuje, to musi wiedzieć co mówi ), czy pójść do innego lekarza. może i trochę panikuję, ale staraliśmy się o to dziecko pół roku i bardzo mi zależy żeby ciąża przebiegała prawidłowo.

Gość zalezy......
w sumie duzo prawdy w tym jak zdrowa to sie utrzyma a jak nie to nie... smutne ale prawdziwe sama mozesz sobie zrobi prywatnie morfologie, zbadac siuski, beta hcg (z powtorka po 48h - powinna wzrosnac min 66% - wtedy wszytsko jest ok i progesteron) jak wyniki beda dobre to warto poczekac na wrzesien we wczesnej ciazy lekarz niewiele zobaczy, byc moze nawet nie bedzie bicia serca abedziesz sie tylko stersowala

Gość Lilou_28
Nie ma się do czego spieszyć. Ja jak zaszłam to poleciałam 5 dni po spodziewanej miesiaczce (bo namawiał mnie lekarz) oczywiscie nic nie było widać jeszcze. ostatecznie ciąża "poleciała" po tygodniu. Spokojnie, jeśli ma sie utrzymać to sie utrzyma to święta prawda i nawet wczesna wizyta nie pomoże. Powodzenia:)

Gość Fasada
6 tygodni - wtedy już potwierdzają i nie czekasz w nieskonczoność.

Gość przed 10 tc
przed 10 tc- bo potem może być problem z becikowym