Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pytanhhga

Czy ciężarne muszą jeść wszystko ugotowane?

Polecane posty

Gość pytanhhga

Moja znajoma właśnie zadzwoniła z wieściami...jest w ciąży, bardzo wczesnej..no i zaczęła marudzić jak to jej ciężko teraz, bo nie może nic jeść co nie jest ugotowane, ani salaty, ani pomidorów etc. Już zgłupiałam....przecież w ciąży podobno nie powinno się jeść surowego mięsa, jajek, etc....ale żeby surowych warzyw nie jeść to coś nie chce mi się wierzyć, serio tak jest?

Gość eeeeeeee:/
niech sobie koleżanka porządniej doczyta temat... pewnie wyrwała gdzieś jedno zdanie z jakiegoś artykułu i żyje teraz w błędzie....

Gość huhulera
Niech se salate ugotuje. Bzdury,moze jakiegos tam camembera,fety czy salami nie mozna jest (ale to tez zalezy,jakiich),ale warzywa jak najbardziej mozna. tylko myc trzeba porzasnie

Gość fionka8
Moze jesc wszystko oprocz surowizny i plesniowych serow. Ale nie mow jej niech zyjew niewiedzy jak jest taka ciemna.

Gość pytanhhga
No też się w głowę popukałam....bo nie jestem w ciąży, dzieci nie mam, ale mam minimum wiedzy na ten temat.... Przecież gotując wszystko to pozbawi witamin większość warzyw...no ale widocznie odbija niektórym ;) niech się dziewczyna cieszy, ale swoją drogę to zanim urodzi to pełno sterylizację w swoim ciele zrobi ;)

Gość ikeaaaaaa
bzdury totalne.

Gość fionka8
Surowizny mialam na mysli surowe mieso i ryby. Owoce i warzywa surowe sa wskazane tylkotrzeba je dobrze umyc.

Gość chol se
Moze bidulka ma chora watrobe

Gość qqqooiiioooppp
Tak jak zostało napisane - nic surowego, nic zbyt ostrego i nie można serów pleśniowych. Poza tym wszystko, oczywiście z umiarem. Jakaś dziwna ta znajoma...