Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość marysia99

Ropień około odbytniczy

Polecane posty

Gość marysia99

Witajcie, Miesiąc temu miałam usuwany ropień około odbytniczy, robili mi dwa nacięcia na pośladkach, powiedzmy, że pomiędzy odbytem a wejściem do pochwy. Byłam potem na kontroli, lekarz powiedział, że wszystko w porządku jednak powiedział mi, że zdarza się coś takiego jak przetoka. Chciałam zapytać czy ktoś z Was miał usuwany ropień a potem zrobiła mu się ta przetoka ? Jeśli tak to jakie był objawy ? Pytam bo po prostu chce wiedzieć na co się przygotować w razie czego. Dzięki za odpowiedzi. Maria, 22 lata.

Gość Ptosze bardzo
Opinie lekarzy: dr Rudolph Abderhaldendr Rudolph Abderhalden, dyrektor Laboratorium na rzecz Diagnozy Endokrynologicznej i Enzymatycznej w Bazylei i prof. Biochemii na Uniwersytecie Halle: "choroba jest zakłóceniem harmonijnego modelu aktywności enzymów, aktywności zależnej od obecności pierwiastków śladowych. Załamanie systemu enzymatycznego powoduje chorobę lub śmierć komórki. Wielu dietetyków i lekarzy jest obecnie zgodnych że tak naprawdę istnieje tylko jedna choroba - złe odżywiane, ze wszystkie pozostałe choroby z niej się wywodzą ."Robert O. BeckerRobert O. Becker, wiodący badacz w dziedzinie regeneracji kości, twierdzi, ze srebro bardzo silnie stymuluje procesy gojenia się skóry i innych tkanek miękkich w sposób, w jaki nie przebiega żaden ze znanych procesów naturalnych. Pobudza ono komórki kostnotwórcze, leczy najbardziej uparte infekcje i stymuluje leczenie skóry oraz innych tkanek miękkich w sposób, w jaki nie przebiega żaden ze znanych procesów naturalnych. J.Mark Howell W numerze British Medial Journal z 15 grudnia 1917 r. J.Mark Howell pisał, iż srebro koloidalne jest pomocne w przywracaniu czynności trąbek Eustachiusza oraz w zmniejszaniu kataru nosowo-gardłowego. BMJ stwierdza, ze koloidalne srebro było stosowane ze świetnymi wynikami w leczeniu ropotoku, zapaleniu migdałków, zespołu Meniere''a, półpaśca, kokluszu, posocznicy, obfitych białych upławów i zapalenia pęcherza moczowego. Dr Robert O. Becker także prowadził badania nad rakiem mówi: "srebro, które jest naładowane ujemnie nie wywiera efektu, naładowane dodatnio działa na komórki rakowe zatrzymując ich mitozę, jak wykazaliśmy w badaniach laboratoryjnych" Nano Srebro i Nano Złoto - zastosowanie Oparzenia w tym słoneczne Trądzik Wysypka, swędzenie skóry Opryszczka Zakażenia drożdżami Brodawki miękkie skóry Zmiany skórne Infekcje uszu i oczu Ostre zapalenie spojówek Grzybice skóry Ospa wietrzna Zapalenie skóry Otwarte rany i skaleczenia Ukąszenia owadów Łuszczyca Kurzajki Grypa, katar Zapalenie migdałków Czyraki Świąd odbytu Rzeżączka Dyzenteria Czerwonka bakteryjna Hemoroidy Obfite białe upławy Zapalenie pęcherza moczowego Zatrucie toksynami we krwi Błonica Zapalenie najądrza Różyczka Artretyzm Zapalenie opłucnej Posocznica Reumatyzm, cholera Cukrzyca Półpasiec Egzema Zakażenia gronkowcami, paciorkowcami Zapalenie żołądka Syfilis Zapalne problemy jelitowe Gruźlica Zapalenie naczyń chłonnych AIDS Malaria Lek (lekarstwo) na raka Zakażenia drożdżami Pasożyty krwi Zapalenie opon mózgowo-rdzeniowych Przeziębienia Zapalenie okrężnicy, biegunka Przerost prostaty Ostry gościec stawowy Koklusz, zapalenie płuc Dur brzuszny