Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość olkaaaaa93

co i jak

Polecane posty

Gość olkaaaaa93

mam pewien problem , otóz wypełniam wniosek o przyznanie mi miejsca w akademiku i w punktcie co nalezy dołączyć widnieje : "zaswiadczenie z urzedu skarbowego o wys. dochodów uzyskanych przez studenta w roku kalendarzowym poprzedzającym okres ubiegania sie o miejsce w ds jezeli dochody te podlegają opodatkowaniu podatkiem od osób fizycznych na zasadach ogólnych". Jezeli do tej pory nigdzie nie pracowalam to poprostu niczego im nie załączam , czy ide do urzedu i pobieram jakiś swistek ze nie przedstawialam dochodów ? ijezeli mam go pobrać, to do tego potrzebny nr nip, tak? juz sie pogubilam..

na pewno nip potrzebny.. masz ? Jak nie to wypełnij wniosek o przyznanie i poproś jeśli to możliwe o potwierdzenie ze sie starasz o przyznanie tegoż numeru, to samo w sobie stanowiło by ze nie pracowałaś i nie miałaś dochodów :)

Gość olkaaaaa93
dziękuję za odpowiedź, ile mniej więcej czeka się na uzyskanie takiego numeru ?

Gość Mario Bolucci
NIP od tego roku jest niepotrzebny osobom fizycznym. Do rozliczeń osoba fizyczna posługuje się numerem pesel

Gość olkaaaaa93
czyli poprostu tam iść , poprosić o swistek ze moje dochody są zerowe i od tak za pomocą peselu go otrzymam ?

Gość Mario Bolucci
Wg mnie nie musisz, poinewaz masz zapis ze zaswiadczenie musisz dołączyć JEŚLI dochody twoje podlegaja opodatkowaniu. Wynika z tego, ze jesli nie podlegaja opodatkowaniu lub ich nie masz to nie musisz niczego dołączać. W razie pytan zawsze mozesz przeciez zadzwonic do administracji DS czy dziekanatu zeby sie dopytac. Zasada jest prosta: albo wiesz albo pytasz :) powodzenia!

Gość kamila Kłosek
raczej musisz dac, ze masz dochód zero

Gość olkaaaaa93
no w sumie masz racje, czytanie ze zrozumieniem sie u mnie kłania ;) dzięki za odpowiedź