Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

franek z fabryki firanek

Szminka zruinuje Ci życie!

Polecane posty

"Substancje zawarte w pomadkach mogą powodować poważne problemy zdrowotne ostrzegają amerykańscy badacze. Według ekspertów z dziedziny mikrobiologii i medycyny, na których powołuje się brytyjski dzienni„Daily Mail, pomadki zawierać mogą substancje szkodliwe dla zdrowia, wywoływać problemy z funkcjonowaniem mięśni, zaburzenia hormonalne, zatrucia metalami ciężkimi i alergie. Pośród składników toksycznych dla naszego organizmu, takich jak kadm, ołów i metakrylan, oraz parabenów, które stanowią potencjalną przyczynę uczuleń, wydaje się, że największe zagrożenie stanowi triclosan. Badania wykazały, że ten konserwant, stosowany przy produkcji szminek, może powodować zakłócenia w pracy serca. Podwyższa on też u kobiet poziom hormonów męskich, androgenów, co może być przyczyną trądziku i przybierania na wadze, a nawet zaburzeń cyklu miesiączkowego i bezpłodności. Sprawę szkodliwości substancji dla ludzkiego zdrowia badają Amerykańska Agencja Ochrony Środowiska i Komisja Europejska". źródło: http://bi.gazeta.pl/im/8/12337/m12337968,TEMWA120821A.pdf

Gość annna londonn
słyszałam że szminki produkuje sie z odbytu bobra

Gość mały kazio
Dziewczyny! Malujcie się burakami!

Gość ola laaaaaa
Teraz wiem, dlaczego jestem gruba :(