Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

koldi

eutyrox /niedoczynność trczycy

Polecane posty

Hey. mam niedoczynność tarczycy. przyjmuję eutyrox najpierw 25, teraz 50 dziwne rzeczy jakie się ze mną działy to np. wymioty, duże problemy z pamiecią (wcześniej miałam znakomitą-a teraz nie wiem gdzie połozyłam kartkę na której zapisałam to o czym miałam pamiętać), dziwne uciskanie w szyii przełyku jaby brakowało powietrza, przytyłam z 3kg jak na razie, nic mi się nie chce tylko spać, nie mam sił, często jest mi słabo, z włosy tez mi zaczęły wypadac ale nie jest dramatycznie, nie wiem jak to będzie czy to się jakoś unormuje najgorsze jet to ze czuje sie opuchnieta i ciężka.;/przeraża mnie to..:/już nie mam siły. też tak macie,,,kiedy to się jakoś unormuje

Gość *i ja*
też tak miałam, miałam wrażenie,ze źle mnie leczą i faktycznie . Jeden doktorek wprowadziłby mnie z niedoczynności w nadczynność debil! Zmieniłam lekarza i zmieniono mi lek na eltroxin , zaczynałam od 12,5 mg przez 4 tyg czułam się rewelacyjnie potem zwiększono mi na 25mg ale źle się czulam i okazało się ze to za duża dawka na moja subkliniczną niedoczynność zeszłam do 12,5 Oczywiście zeszłam z tej dawki po zrobienu TSH i konsultacji z lekarzem . Tobie też radze TSh zrobic zobacz czy ci sie wyrównuje jego poziom mozliwe ze masz za dużą dawke albo za szybko podnoszoną !

Gość lolea
Noo, wlasnie ; i uj .Nie martwie sie .Biopsje mam za miesiac ( juz 3) pozdr

właśnie tak zrobiłąm jestem umówiona do innego lekarza. i zobaczymy:/ ale jak narazie to sie czuje beznadziejnie..najgorsze problemy z koncentracją i pamięcią to już wogóle;/

mój wynik to 2, 84 przed braniem leku, z marca tego roku..mam 21lat, babka powiedziałą ze to nic ze jestem w normie, ponieważ powinnam byc w normie dla kobiet w ciąży.

Witam, mam poporodwe zapalenie tarczycy, od miesiąca biorę eutyrox, a od tygodnia mam następujące dolegliwości - oddczęste oddawanie moczu - ból podbrzusza - wzmożony apetyt - bezssenność - duże zmęczenie. czy jest możliwe że po tym leku tak mogę się czuć? dziękuję za odpowiedź

Gość do ewelka
raczej jest to nie mozliwe... nawet jakby cie wprowadzono w nadczynność- musi to bys spowodaowane czymś innym