Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

klara57.57

Spa odchudzające czy to działa?

Polecane posty

Witam, proszę o odpowiedź kobietki, które korzystały z tego typu 'wczasów odchudzających'. Zastanawiam się nad wyjazdem do Jastrzębiej Góry- do Spa Primavera, są tam specjalne turnusy odchudzające, czy według Was to działa? Czy lepiej nie liczyć na to, że wrócę choć odrobinę chudsza i lepiej wykupić sobie zabiegi upiększające i relaksujące? Szczerze mówiąc zależy mi na wczasach typu przyjemne z pożytecznym dlatego chętnie zgubiłabym pare kilo.

Gość heeeehhhhe
NIe działa. Odchudzanie to nie są żadne "wczasy" i 5 dni roboty, tylko higiena życia na co dzień. Kasę, którą na to "spa" chcesz stracić (bo to jest strata pieniędzy) przeznacz na roczny karnet na siłownię i zdrowe zaopatrzenie lodówki, znacznie lepiej na tym wyjdziesz.

jechać zawsze warto - takie dwa tygodnie wprowadzą Cię w rytm zdrowego odżywiania, więcej się poruszasz - same korzyści. jakiś ubytek wagi po dwóch tygodniach na pewno będzie, ale grunt, że przyzwyczaisz się do diety. sama myślałam o primaverze, bo fajne te wczasy mają, a też mam trochę do zrzucenia. może we wrześniu bym się przejechała..

Gość LaDiva
dziala po podczas takiego turnusu masz diete - posilki niskokaloryczne oraz bardzo duzo zajec ruchowych / gimnastyki/ biegi/ basen dieta + intensywny trening.... zawsze dziala. Nie wiem czemu w tytule posta napisala "SPA: - takie wczasy/turnusy to nie ejst SPA. SPA to zabiegi upiekszajace powiazane z woda...