Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość aaabbath

katolicy żyjący według przykazań to kochani ludzie

Polecane posty

Gość aaabbath

pewnie zaraz ktoś napisze że katolicy to obłudnicy itp. ale potwierdzicie, że jeśli ktoś kieruje się przykazaniami i wypełnia je, musi być bardzo dobrą, niesamowitą, pełną miłości osobą. jeśli ktoś ma inne zdanie, to niech poda merytoryczne argumenty a nie inwektywy. dla przypomnienia Nie będziesz miał bogów cudzych przede mną. Nie będziesz wzywał imienia Boga twego nadaremno. Pamiętaj, abyś dzień święty święcił. Czcij ojca swego i matkę swoją. Nie zabijaj. Nie cudzołóż. Nie kradnij. Nie mów fałszywego świadectwa przeciw bliźniemu swemu. Nie pożądaj żony bliźniego swego. Ani żadnej rzeczy, która jego jest.

Gość jfhjfjhfjh
nie znam osoby ktora by zyla wedlug wszystkich 10 przykazan nawet mocno wierzący są wredni , robią na zlosc, nie chcą pomoc gdy czlowiek jest w potrzebie caly swiat jest zepsuty czy to komus sie podoba czy nie

Gość czibiusa
w 1998/9 roku katolik ortodoksyjny kazimierz K. -pelnomocnik do spraw kobiet -wstrzymał program budowy schronisk dla maltretowanych kobiet , finansowanyprze ONZ bo wedlug niego stawialo to polskich mezczyzn w zlym swietle i moglo zniechecic kobiety do malzenstwa, w 1990 roku rozwody za sprawa KK i jego poplecznikow-przeniesiono so sadów wojewodzkich przez co prodcedura stala sie drozsza i bardziej skomplikowana - na pocztku llat 90 tych w Centrum Zdrowia Dziecka w warszawie -zlikwidowano oddzial ztucznego zaplodnienia a pracownicy pracowni genetycznej musieli podpisac oswiadczenie ze nie beda informowac rodzicow o wadach płodu-to fakty z ksiązki Poboyowisko z 1992 oraz Jego swietobliwosc i nieznana historia naszych czasow Marco Politiego

Gość czibiusa
masowe bezrobocie wsrod kobiet , zanizanie ich pensji , mobbing , molestowanie seksualn e, istnienie gwaltow i pedofilii to wina KK i politykow

Gość czibiusa
religijni ludzie chca mordowac i torturowac niereligijnych -wcal nie sa kochani

Gość czibiusa
nie ma przykazania -nie maltretuj zony swojej i dzieci-a przemoc wto powazna sprawa , plaga, w ameryce lacinskiej ktora jest katolicka przemoc wobec kobiet kwitnie - to dzialanie KK

Gość Katoliczka :)
czibusa - obwinianie religii o winy ludzi to naiwność Jest wiele osób, którym jakoś udaje się żyć zgodnie z przytoczonymi powyżej zasadami. Tylko oni są cisi. Dobra nie widać, nie rzuca się w oczy. Dobro to pracowita codzienność.

Gość triu
po 1. nie rozumiem po co zakładać taki topik, ale mniejsza o to. ale odniosę się do każdego przykazania nie istnieją katolicy, którzy na 100% trzymają się każdego przykazania, otóż: 1. a chociażby tv, kasa? ilu katolików siedzi przed tv zamiast pójść do kościoła czy się pomodlić? 2. nie znam ani jednego katolika, który chociażby odruchowo nie powiedziałby "o Boże" 3. czy samo pójście na Mszę w niedzielę to spełnienie tego przykazania? 4. i tu znowu, nie znam żadnego katolika, który nie sprawiłby przykrości rodzicom 5. a zabijanie pająków, much? 6. każdy, ale to każdy cudzołożył, chociażby w myślach 7. czy nie ma katolików, którzy ściągają nielegalne mp3 z neta? 8. nie znam katolika, który choć raz nie oczerniał kogoś 9. nie znam katolika, który nie zazdrościłby komuś żony czy męża 10. nawet katolik zazdrości fajnego auta sąsiadowi

Gość aaabbath
triu posługujesz się argumentami dziecka z podstawówki bardziej to śmieszne niż merytoryczne

Gość znów żydowska palikmiociarnia
nadaje w nieswoim kraju na tubylców :O nie dajcie się prowokować tym oszołomom , kłamcom i oszczercom .

Gość czibiusa
kaplani to bestie i powinni trzymac sie z dala od dzieci

Gość czibiusa
Kk che zeby wszyscy takze ateisci zyli wedlug jrgo przykazan - nakazow zakazow-czyli baby nie mogly dostac w publiczne j przychodni steerylizacji , spirali ani recepty w na antykoncepcje , w wielu aptekach zwlaszczza na wsiach i w malych miejscowosciach srodkow antykoncepcyjnych nie sprzedaje sie- w 1998 wprowadzono pelna odplatnosc na srodki antykoncepcyjne co pozbawilo wielie kobiet do ich dostepu, Kk chce zeby sedziowie nie udzielali rozwodow nawet jesli mąz to bestia-a wyroki sa przemoc domowa sa zwykle z w zawieszeniu lub umarza sie sprawe - Kk ma brudn ekrwawe ręce i tyle

Gość R78
@ czibiusa Nie trzęś się tak :classic_cool:

Gość czibiusa
tak jest -kk chce zeby baby rodzily co roku i potepia jednodzietnosc , szkola to kklerykalne dno

Gość czibiusa
nie wzywywajcie mnie od palikmiotkow , lewakow ,platfusow -bo ja oswiadczam na wybory od lat nie chodze - i nie popieram zadnej partii-bo zadna partia nie chce nic zrobic zeby zapewnic kobietom rownąpłace za równa prace i zwalczyc dyskryminacje na rynku pracy -moja religia , ideologia autorytetem jjest pieniądz-aha Kk przesladuje matki nieslubnych dzieci no i dzieci ich

Gość R78
Pienisz się jakbyś się FAKTU naczytała. Są różni ludzi: dobrzy i źli. Niektórzy są katolikami, inni protestantami, żydami czy innymi ateistami. Obwinianie kościoła o grzechy i błędy złych osób to usprawiedliwianie własnych słabości. Dobry katolik to człowiek który codziennie rano wstaje i walczy z własnymi problemami, uzależnieniami i słabościami. I takich ludzi jest naprawdę wiele, choć pozornie giną w ogólnym krzyku, jaki prezentujesz swoimi postami. Więc zamilcz i rób co do Ciebie należy - i rób to dobrze.

Gość Konserva! :D
Do czibiusa 10:00 "nie wzywywajcie mnie od palikmiotkow , lewakow ,platfusow -bo ja oswiadczam na wybory od lat nie chodze - i nie popieram zadnej partii-bo zadna partia nie chce nic zrobic zeby zapewnic kobietom rownąpłace za równa prace i zwalczyc dyskryminacje na rynku pracy -moja religia , ideologia autorytetem jjest pieniądz-aha Kk przesladuje matki nieslubnych dzieci no i dzieci ich" To wyjazd z baru, jak ci tak nie pasuje 🖐️

Gość fernuccia
caly swiat jest chujowy bo wszedzie baby zarabija mniej niz faceci ze te sama robote-za granica pracowallam to wiem

Gość ferrminna
religijni ludzie sa pdlia tylko ateisci sa w porzo

Gość ferrminna
najwyzszym autorytetem powinien byc pieniadz

Gość ja dziękuję Palikmiotowi
i jego żydowskim kompanom za ustawę przegłosowaną wspólnie z Donkiem T. ( żydowskie pochodzenie Tusków - dawnych właścicieli fabryczki w Bełchatowie i nic dziwnego że taki płemier mówi : 'polskość to nienormalność ') aby polskie kobiety - gojki zapie...ły do 67 na żydowskich nierobów tzn. nie za..ły tylko siedziały od 55 l. na zapomogach i opiece , bo nikt ich do pracy nie przyjmie w tym wieku i szczujących Polaków na kk , bo wiadomo na kogo będą szczuć .

'ferrminna najwyzszym autorytetem powinien byc pieniadz' proszę ...oto dowód jak ktoś nie wierzy że to ta hołota chazarska uznajaca tylko kult pieniądza i rządzenia 'gojkami ' puszcza te teksty

Gość ferrminna
nie licz na ludzi -licz pieniądze to moje motto

nie masz za grosz podstawowej dawki 'empatii' skoro tak mówisz a wiec twój głos jest jedynie , jakby głosem kogoś podobnego do więżniów , którzy bardzo często właśnie tym się charakteryzują , że głoszą takie poglądy i wyznania , usiłując wpływać na i manipulować normalnymi ilość 'tego' rośnie z wiekiem u normalnych , a nienormalni tego nigdy nie nabędą , mimo nawet sędziwego wieku

jeżeli ktoś nie ma podstawowej dawki 'empatii' niestety nie jest zdolny ani do tolerancji , anie do zrozumienia powiedzmy religii chrzećsiańskiej , która wlaśnie na tym bazuje taki feler - dlatego miotają sie , wyzywają , szukaja dziur sami nie mogąc niczego zaproponować może buddyzm , bo tam nie ma Boga ? oni nie czują , bo nie potrafią czy to ich wina ? a jak nie ich - to czyja ?

Gość ferrminna
religie bardzo kochaja kobiety- islam ma morderstwa honorowe i kamieniowanie niewiernych zon i kobiet co sttracily dziewictwo przed slubem-hinduizm -palenie wdow, morderstwa posagowe, masowe abortowanie zenskich plodow i usmiercanie dziewczynek(jest film- gdy w indiach rodzi sie dziewczynka-tam jest to dolkadnie pokazane)-coz to niesamowite ze kobiety w ogole chca wyznawac jakas religie

Gość ferrminna
no i obrzezanie -co roku 2 mln dziewczynek sie okalecza przez religijną ciemnote-

nie rozumię islamu , ani hinduizmu islam jako teligi podyktowana przez archanioła Gabriela Mahometowi - zupełna sporzeczność z mocno rozpowszechniajacym się chrześciaństwem - albo Gabriel się się zbuntował i stworzył przez kogoś tamę chrześciaństwu , albo ktoś się podszył pod 'Archanioła " tworząc 'nową religię ' natomiast chrześciaństwo jest zupełnie jasne , proste i zrozumiałe dla ludzi z jakąś standartowa dawką tej " empatii' , ludzi europy

Gość kochimbinna
jest okaleczanych przez matki , baki , krewne itp- nosniczki religijnej ciemnoty-dlatego ja uwazam ze religijne matki i babki powinny byc uwazane za gówno i szkodniki a nie za autorutety

nie rozumię islamu , ani hinduizmu islam jako religia podyktowana przez archanioła Gabriela Mahometowi - zupełna sprzeczność z mocno rozpowszechniającym się chrześciaństwem - albo Gabriel się się zbuntował i stworzył przez kogoś tamę chrześciaństwu , albo ktoś się podszył pod 'Archanioła " tworząc 'nową religię ' natomiast chrześciaństwo jest zupełnie jasne , proste i zrozumiałe dla ludzi z jakąś standartowa dawką tej " empatii' , ludzi europy