Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość aaabbath

katolicy żyjący według przykazań to kochani ludzie

Polecane posty

Gość pana przykazanie
co wiąże się z dyskryminacją dyskryminacja to inne traktowanie. ciekawe czy kalisz z sld albo palikot traktują obcych ludzi tak samo jak swoich kolegów

co to w ogóle za durnowaty temat ?:) to katolicy , w głównej soje wierze maja przestrzegać przykazań ? zawsze myślałam , że iwerzyć w Boga :)

Gość kochimbinna
propagowanie wielodzietnosci w biednych krajach to zbrodnia -a tak robia religijni fanatycy -kaplani i politycy -wedlug nich lepiej miec kilkanoscioro dzieci skazanych a biede niz wychowac jedynaka ktoremu mozna dac jak najwiecej--Kk ma to gdzies ze rynek pracy , masowe bezrobocie obiet , koszty zycia -nie sprzyjaja wielodzietnosci tylko kaze rodzcie jak najwiecej

Gość ja dziękuję Palikmiotowi
ST. rzeczywiście przedstawia 'sztukę zabijania ' na rozkaz Jahwe i jednocześnie przekazuje , że oprócz Jahwe o władzę nad ludzimi i ziemiami Kannanu rywalizowali inni bogowie , czyli Baal - dawny bóg tych ziem w którego wierzyli także żydzi po 'reformach Salomona " , a z którego kultem mieli największy problem póżniejsi prorocy rzucajacy gromy na władców już rozbitego Izraela z sprzeniewierzenie się swojemu bogowi

nie można zgadzać się z NT pomijając ST . Jezus mówił ,ze nie przyszedł , żeby zmieniać Zakon - czyli Prawo Mojżeszowe zawarte w ST ale , żeby je wypełnić . to trochę tak jakby przeczytać 2 tom powieści pomijając pierwszy .Niby wszystko wiesz ale jednak nie do końca :D

Gość kochimbinna
czytam religijne ksiazki i gazety -by poznac wroga- i jest tam potępienie malzonkow ktorzy -stosujac metody naturalne -chca miec tylko jedno lub dwoje dzieci-przeciez papież w familiaris consortio z 1981 skrytykowal malzonkow s=ktorzy stosuja metody naturalne by tu cytat-,, uniknąc potomstwa lub miec liczbe dzieci poniżej wymiaru moralnie slusznego,, Kk potepia kobiety z panstw zachodnich za to ze nie chca miec licznego potomstwa -czyli wiekszosc

Niestety ja wśród gorliwych katolików spotykam tylko takich, którzy wymagają przestrzegania przykazań przez innych i to bardzo restrykcyjnie, sami natomiast traktują je bardzo wybiórczo i tylko w wygodnych dla nich sytuacjach. Niestety ja znam w większości katolików - obłudników.

Gość kochimbinna
widze ze czytales lub ogladales ojca chrzestnego- no wlasnie Kk- zawsze popierał mafie , ktora prała kase w Banku Watykańskim

Gość ja dziękuję Palikmiotowi
Tora była i jest dla żydów . ..póżniej ja sobie 'udoskonalili ' tworząc talmud , gdzie przetłumaczono wszystko tak , jak im póżniej to pasowało , aby 'uczynić sobie tę ziemię , ziemią wyłącznie IM poddaną " ST przekazuje różne wcześniejcze treści pełne wskazówek odnośnie natury Jahwe i tego , czego od człowieka oczekuje, a dla chrześcian dla których żródłem postępowania jest NT. , jako łagodniejsza kontunuacja przekazań Jahwe , mająca objać cały świat , a nie tylko ten wypierający się Jego ciągle 'naród wybrany '

Gość kochimbinna
Kk oplata swymi mackami szkolnictwo , opieke spoleczna , sluzbe zdrowia , rynek pracy by szkodzic kobietom -dzieci z ateistycznych rodzin sa zmuszane do uczestnictwa w skolnych mszach- i musz sluchac o wspanialosci Kk i kaplanow-indoktrynacja ze hohoh

Gość 14 apostoł
Kochac -to znaczy bezwarunkowo, a nie za coś.Jednak większość katolików kocha za "coś" -to jest smutne :(

Gość patalinna
religie to samo zlo a Kk to nic dobrego swiatu nie zrobil-vide polowanie na czarownice

Gość falladda
nie warto sluchac kaplanow

Gość power of trinity
a jakis argument fallada?

Gość falladda
kaplani nakazuja wielodzietnosc nawet w skarajnej biedzie , przy zrujnowanym zdrowie, w 3 swiecie -no idiotyzm w czasch gdy umowa o prace to luksus i rarytas

Gość gamimia
zbliza sie rok szkolny-1/3 dzieci a wlasciwei ich rodzicow nie stac na wyprawki-kaplani i politycy nakzujacy rozmnazanie-jakos nie sypna groszem tym biednym dzieciom -a kazą rodzic babom do pękniecia macicy -gady

Gość nknkn
nakazuja? - dobry joke

Gość ajnuku
czytam religijn egazety i ksiazki-pochwała i nakaz wielodzietnosci ze hohho- a potepienie jednodzietnosci -ciemniacy

Gość tupinamba
ateisci sa gatunkiem zagrozonym i znienawidzonym

Gość tostzesrem
1. wierze tylko w jednego Boga. 2. staram sie nie wzywac aczkolwiek czasem mi sie zdarzy. 3. czcze sw. dni takie jak wielkanoc, boze narodzenie itp. aczkolwiek co niedziele nie chodze do kosciola bo mam 20min+ samochodem a ze ja nie umiem jezdzic (mam 17 lat) nie moge sobie na to pozwalac. 4. szanuje rodzicow, lecz czasami pyskuje 5. nie zabijam 6. nie cudzoloze 7. nie kradne 8. nie klamie. aczkolwiek czasami w dobrej sprawie mi sie zdarzy ale zazwyczaj nie klamie. 9. nie pozadam zony/meza 10. nie pozadam zadnej czyjejs rzeczy i jak? co myslicie o mnie haha

Gość tupinamba
ja uwazam ze tylko ateisci to ludzie w porzo

Gość nikolinna
kaplani to bestie

Gość a co powiecia na to
jak ja mialam sie stosowac do 4 przykazania "czcij ojca swgo i matke swoja" jak moj rodzony ojciec od 11 roku zycia dobieral sie do mnie, a moja matka udawal ze tego nie widzi? Co mialam zrobic? Wedlug tego przykazania mialam pozwalac sie ojcu gwalcic i robic mu loda? Religia jest pierdolnieta, dazy tylko do upodlenia kobiet i dlatego przed wszystkim kobiety powinny sie od niej uwolnic...

Gość talllulla
no wlasnie -religie to sa antyfeministyczne a jakies 90 % kobiet uwaza kaplanow za autorytety i slucha ich -pojebane sa , aja niewolnicz a mentalnosc

Gość gladiolla-
KK zabrania wkladania spiral nawet kobietom uposledzonym , chorym psychicznie - choc one absolutnie nie powinny miec dzieci -