Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość troublex123dx

Nie śmiały zwiazek, jak postepować

Polecane posty

Gość troublex123dx

Witam serdecznie wszystkich forumowiczów nazywam się Kamil,potrzebuję wskazówki: otóż niewiem jak się zachować w tej sytuacji. Spróbuje opisać to treściwie i szybko: Poznałem pewną dziewczynę( Marta)na studiach: - jesteśmy w tej samej grupie - zarówna ona jak i ja jesteśmy bardzo nie śmiali, lecz otwarci dla ludzi, bardzo pilni i odpowiedzialni - rozmawiamy ze sobą lecz nie za często, ale jeśli już do rozmowy dojdzie to zawsze jest miło, na wysokim poziomie i kończy się z uśmiechami na twarzy,lecz cały czas jest to rozmowa na temat studiów, nigdy nie potrafiliśmy pójść dalej a to dlatego że blokuje nas nasza nie śmiałość, -zauważyłem to po tym: otóż nie potrafimy utrzymać kontaktu wzrokowego dłużej niż 5 sekund , zazwyczaj jedno z nas odwraca wzrok. Obserwowałem ją jak rozmawia z innymi studentami, wtedy kontakt wzrokowy utrzymywała tak długo jak by rozmawiała ze swoją przyjaciółką. U mnie sytuacja jest identyczna, jak rozmawiam z inna kobieta to zazwyczaj pożeram ją wzrokiem. - nasza znajomość z czasem nabierała rumieńców lecz zatrzymała się w pewnym punkcie i nie wiem jak ruszyć to dalej - kiedyś dostałem sms od nieznanego numeru, okazało sie że to był pierwszy jej sms wysłany do mnie, ucieszylem sie bardzo ale wcześniej nie wiedziałem że to był jej numer, na wieść o tym bardzo sie zdziwiła lecz nie popsuło to naszych relacji - nigdy nie było sprzeczek, zawsze się dogadywaliśmy - kiedyś wracaliśmy razem z wyjazdu na praktyki to pozwoliła się zawieść do swojej miejscowości W czym problem: - widzimy się co 2 tyg. tylko na uczelni - nasze relacje zatrzymały się na poziome kolega-koleżanka ale cały czas sobie wspólnie pomagamy i uzupełniany się - jestem przystojny i nie mam problemów z nawiązywaniem kontaktu, jak już napisałem mam napady nie śmiałości zazwyczaj wtedy kiedy mi na czymś zależy i zawsze obawiam się że coś zepsuje a w tym przypadku stawka jest najwyższa bo dziewczyna jest niczego sobie( nie którzy kumple twierdzą że idealny materiał na żonę) cicha, spokojna, wyrachowana, dlatego też nie chce być zbyt nachalny w stosunku do niej żeby nie zepsuć tego co mamy już za sobą raz na zawsze. Nigdy nie miałem problemu z dziewczynami bo zawsze wszystkie były na tyle śmiałe i otwarte. Tu sytuacja jest bardziej zaawansowana. Z tego co się dowiedziałem nie miała wcześniej chłopaka, a wiem że zasługuje na coś więcej. - Staram sie rzadko pisać sms do niej żeby nie była zbytnio znudzona, jakoś ja bardziej przepadam za kontaktem z w 4 oczy lecz tu ujawnia się kolejny problem... - mieszkamy od siebie ok. 70km lecz mam samochód i taki dystans nie jest dla mnie problemem ale w ciągu dnia zarówno ja jak i ona pracujemy do godzin popołudniowych. Nie wiem jak to wszystko połączyć i nie wiem jak działać w tym kierunku żeby się częściej spotykać i utrzymywać lepszy kontakt, bo można ciągle rozmawiać przez fb, gg, mail, tylko taka forma według mnie mogła by być w tym celu ostatecznoscia. Proszę jakieś wskazwki: - co mógłbym zmienić w swoim zachowaniu ? - jak mogę sprawdzić czy jest mną zainteresowana? - czego najlepiej unikać? Czy istnieją wogule takie związki gdzie partnerów charateryzuje ich nie śmiałość?

Do póki ty sam nie zrobisz pierwszego kroku, nie dowiesz się na jakim etapie jestescie. Zaproś ją na kawę do kawiarni, albo na ciasto. Częstsze spotkania na pewno pozwolą Ci wyraźnie odczytac jej sygnały.

Poza tym, zawsze dobrze jest ustalić jakiś dzień, w którym mielibyście czas żeby się spotkać. Moze nawet w pół drogi, bo fakt 70km to faktycznie długo. A weekendy??? Jeśli macie je wolne, to w sam raz na romantyczne spotkanie:)

Gość zadziwijące....
ola ma racje, ponadto sms lepszy niz fb, gg maile..blizszy jak chcecie sie umowic na konkretny dzien? tylko sms lub telefon kazdy jest zwolennikiem rozmow w 4 oczy, ona pewnie tez, ale kobiety uwielbiaja smsy itp. i to jest droga do umowienia sie na konretny dzien itp. Rozmowe. jak ci wysłała a masz nr to jej poslij jakiegos. Hmm chyba sie sobie podobacie sadzac po rekacji waszej na was samych. jaka ona jest cicha spokojna wyrachowana:)? to ostatnie cos nie pasuje jako dobry material na zone:) ..hihi

Gość zadziwijące....
Proszę jakieś wskazwki: - co mógłbym zmienić w swoim zachowaniu ? - jak mogę sprawdzić czy jest mną zainteresowana? - czego najlepiej unikać? Czy istnieją wogule takie związki gdzie partnerów charateryzuje ich nie śmiałość? odp: 1 byc konkretnym napisz powiedz kiedy spotkanie itp. bo jak ona niesmiała to wiesz..;) 2 po tym czy sie marwwi o ciebie o prace, o zdrowie czy ci doradza z dobrego serca..daje rady do pracy;) pisze smsy:D 3 o chyba sa..jak was.unikac? aby 2 osob nie robilo tego samego.ona niesmiala wiec musisz byc konkretny ona sie boi latac ty music byc odwazny na zasadzie dopelnienia..inaaczej duupa blada;)