Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nie jestem pewna wiec pytam

prosze o opinie mamy 5 miesiecznych dzieci

Polecane posty

Chcialam sie dowiedziec ile jedza wasze 5m niemowlaki. Moj za kilka dni skonczy 5mcy, wazy 8,5kg, ubranka kupuje na 68 czasem na 74cm. jest pulchniutkim bobasem ale nie uwazam, aby byl gruby. Od 7 tygodnia jest na mm. rano je 150ml - tzn robie mu tyle bo on rzadko kiedy tyle wypija, czasem zostanie 120 czasem 90 a czasem 30ml. miedzy 11 a 12 pol sloiczka zupki. miedzy 14 a 15 kaszka sinlac z jakimis owocami ze sloiczka ok 18 150ml mleka - taka sama sytuacja jak rano. po kapieli ok 20.30 - 150ml mleka - tez rzadko kiedy cale wypije. ok polnocy na snie podaje mu 180ml mleka z 3 lyzkami kkleiku ryzowego nestle. to zawsze zje wszystko. Od dzis chce mu podawac ostatni posilek po kapieli ok 20.30 i zamienic to 150ml mleka na 180+kleik. Nie wiem czy wytrzyma do rana na tym? Czy nie ja za malo mleka? Miedzy 2 a 4 miesiacem zycia mial wielki apetyt teraz juz nie chce jesc tak ochoczo. Moze dostaje za duzo pokarmow? Nie wiem sama.

up

Powiem tak, moim zdaniem zjada dużo, mój w tym wieku był tylko i wyłącznie na piersi ale może nie wytrzymać całej nocy bez jedzenia. Jest jeszcze mały, w tym wieku jeśli się domaga to ma prawo jeść w nocy.

wlasnie chodzi o to, ze sie nie domaga - karmie go sama na spaniu. czasem przesypia od polnocy do 6-7 rano czasem budzi sie w nocy i chce smoka. gdyby byl tak strasznie glodny rano to zjadalby cala butle a on zje 50-60ml to wszystko