Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sierpniowa panna młoda

czy z tym wysokim zasiłkiem macieżyńskim to prawda?

Polecane posty

Gość A może.....
ja tak zrobiłam, ale powiedzmy w połowie :)

i wystarczy jedna składka? przecież to pozorność i szybko mogą się do tego przyczepić...

Gość A może.....
Nie byłam aż taka bezczelna. Działalność miałam od lat. Zapłaciłam 3 wysokie składki bo chciałam iść na chorobowe wcześniej. Poza tym podniosłam tylko trochę, a nie do 250 %. Nie miałam żadnych problemów poza kontrolą w domu na zwolnieniu.

Gość please heeeeelp me
tak jest to prawda i jest to całkowicie legalne.

Gość jiojiojio
po co idioci o tym pisza, przeciez tylko zachecaja dno moralne to oszustw

Gość dfgdfhtyjyk,
i potem sie kazdy dziwi ze nie ma pieniedzy na emerytury

ale pytałam kumpla prawnika i powiedzial ze to bujda bo bardzo latwo jest udowonić pozorność tej czynnosci zwlaszca ze zaklada sie dzialanosć przed samym porodem i sie jej nie prowadzi...wiec sama nie wiem

Gość please heeeeelp me
to nie jest oszustwo. a emerytury i tak mało która dożyje, więc jak ktoś ma okazje niech wyciąga ile się da (sama tego nie zrobiłam ale innym życzę powodzenia)

to nie jest oszustwo - uzasadnij, podaj rzeczowe argumenty teoretycznie w swietle prawa nie jest to oszustwo ale chyba nikt nie bedzie mial w ZUSie watpliwosci ze to dzialalnosc fikcyjna zalozona tylko w celu 'wyludzenia' wysokiego zasilku

Gość please heeeeelp me
nikt Ci nie udowodni że założyłaś firmę specjalnie w tym celu. Tym bardziej jak już ktoś wcześniej miał działalność zarejestrowaną. Trzeba myśleć od razu na początku ciąży

Gość A może.....
Na takie zakładanie działalności tuż przed porodem bym się nie zdecydowała. Poczytaj na Golden Line - tam jest taki temat, chyba ze 100 stron. Dziewczyny piszą jakie miały doświadczenie w tym temacie. Wiele z nich miało kontrole. Jest wyrok SN więc nie powinno być dyskusji no ale jednak problemy są.

Gość please heeeeelp me
wg prawa to nie jest oszustwo, jakich oczekujesz argumentów??

Gość please heeeeelp me
państwo robi szarych polaków jak chce, zdzierając każdy grosz, kogoś obchodzi że rodziny biedują od 1 do 1?? podatki trzeba płacić i koniec. A Wy uważacie że ściągnięcie kilkudziesięciu tysi z zusu to oszustwo???? urząd skarbowy o 10 groszy potrafi się upomnieć w liście poleconym.

czy hasło 'pozornośc dzialania' coś Ci mówi? taki przepis też isnieje... poza tym jak zakladasz dzialanosc na poczatku ciąży to juz nie jest takie oplacalne bo trzeba przez 9 mcy placic taka wysoka skladke czyli 3300 x 9 = 29700 więc wtedy dostajesz w zasilku tyle ile wlozylaś... * plnelam byka w tytulre - mialo byc oczywiście macieRZyńskim

podasz linka do tego topiku na golden line?

Gość please heeeeelp me
pierdoły siejesz, kobiety w sądzie wygrywały z zusem! działalność zakładasz od razu a pod koniec ciąży podwyższasz składkę

ponawiam pytanie - czy znacie osobiscie kogos lub same tak zrobilyscie czy to tylko taka miejska legenda?

Gość please heeeeelp me
tak znam kogoś takiego

ta tylko wtedy biora srednia z 12 mcy a nie tylko te podwyzszone skladki...jakies dowody na te wygrane sprawy? linki?

to napisz prosze jak to wygladalo kiedy zalozona dzialanosc i jakie skladki oplacane a potem jaki zasilek z tego kurde kuszace to ale mam cykora...

Gość jiojiojio
juz widac, ze interesuje sie tym patologia. Siedzisz na forum zatytuowanym macieRZyństwo i nie potrafisz nawet przepisac wyrazu bez bledu:O

Gość jiojiojio
nie piszcie im jak to zrobic. Jak chca oszukiwac, to niech same odjda co musza zrobic dokladnie, nie ulatwiajcie im zadania

poprawilam blad

zaczyna sie - polskie piekiełko :O

Gość please heeeeelp me
daj spokój kobieto nie bede ci nic udowadniać poza tym jak pisałam to nie ja tak kombinowałam. A w internecie chyba sama możesz poszukać

Gość A może.....
http://www.goldenline.pl/forum/1420498/dzialalnosc-gospodarcza-i-ciaza/s/2 proszę i piszę Ci że ja tak zrobiłam i dostałam przyzwoity macierzyński, więc to nie mit jednak masz rację z tą pozornością działania, wiec trzeba wszystko mieć tak żeby nie było podstaw, np. jeśli masz w działalności że prowadzisz sklep odzieżowy, to musisz mieć umowę najmu lokalu. please heeeeelp me masz rację, skrupuły to można mieć wobec drugiego człowieka, ale nie wobec ZUSu. Mój tato ma od 40 lat działalność - jego emerytura to śmiech na sali. Przynajmniej ja w jakiś sposób odzyskałam jego pieniądze. sierpniowa nie wiele wiesz w temacie, jakie 12 miesięcy? Można płacić składkę bez chorobowego a w ostatnim miesiącu przystąpić do chorobowego i podnieść podstawę i wtedy liczy się tylko z jednego miesiąca. w tym linku który podałam jest wszystko co powinnaś wiedzieć - miłej lektury - ja męczyłam chyba z tydzień wątek.

aha dzięki - przyznaje ze malo wiem bo nie prowadzilam nigdy dzialanosci ;) i dlatego chcialam sie dowiedziec jak to naprawde wyglada ale nie kazdy jest tu skory do pomocy - ale do wytykania bledow i owszem :O

Gość A może.....
nie każdy jest skory, bo atakujesz jakbyś sama była pracownikiem ZUS i bolało Cię że ludzie tak kasę kombinują. Każdy ci tu pisze a Ty z tekstem "udowodnij"

Gość please heeeeelp me
jak w taki roszczeniowy sposób żądasz dowodów itd to ja nie mam ochoty poświęcać tobie czasu. Poza tym najpierw twierdzisz że to oszustwo a teraz wyznajesz że sama chcesz "oszukiwać"???