Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mysle i pewna nie jestem

Co zabieracie ze soba wracaj za granice z POLSKI??

Polecane posty

witam. mam pytanie do osob ktore mieszkaja na codzien za granica. jezeli jedziecie na -urlop (czy jak kto woli) do polski co bierzecie ze soba??? Ja mysle zabrac leki, ksiazki, jakies kosmetyki.. co wiecej? Polecacie cos??

Co jeszcze, co jeszcze? :)

Gość zabieram zawsze
wedline , papierosy , leki , i WSPOMNIENIA :)

Gość autorka powroc ila
No wlasnie, ale mi chodzi bardziej o detale. Np jakie kosmetyki?? Ktore warto wziac, sosy??

Ja z Anglii wsze przywoze leki (tabletki, plastry, jakieś tabletki na gardło itd.). Ciuchy, buty i kosmetyki. Bo u mnie to wszystko jest około 3-4 razy droższe ;-)

kosmetyki to przewaznie kremy/zele pod oczy, kremy na noc, na dzien (polskie firmy typu eveline, ziaja, eris, floslek), zele do mycia twarzy, plyny micelarne. Sosy to zazwyczaj pomysly na... winiary.

Gość ..,..ll
krople do oczu zabierzcie, bo jest sezon na zapalenie spojówek.

Gość jak urodzisz w UK to
rutinoscorbin kasza gryczana prince polo kosmetyki polskich firm, ktore lubie np wspomniany juz plyn do demakijazu zajii ;) poza tym ide na zakupy jakies ciuchowe-butowe i jesli cos jest super super to kupuje ale bez szalenstw

aaa i jeszcze ostatnio tuczek do miesa :classic_cool:

Gość Rzul
Gorzka Żołądkowa , 4zgrzewki piwa "Żywiec" , fajki , kondomy DUREX. i Tyle. Bzykasz , pijesz , jarasz i tyle. Marihuanę lepiej kup na miejscu bo nasza Polska jest kochana , że Ciebie przyczają :D

Gość lajksdjakssugys
Ja biore jak wiekszosc, ksiazki, ksiazeczki dla dziecka, leki- od a do z, ktore ciezko dostac w UK, zupy, kosmetyki np podklad ktory lubie, do demakijazu, kremy polskich firm, itd

Gość nie oplaca sie
Ja bajki dla dziecka, zwykle prenumerate jego czasopisma "Ola i Jas" wtedy oplacam, wlasciwie nic wiecej bo wszystko tutaj jest. Kosmetyki uzywam tutejsze bo sa zdecydowanie lepsze i tansze, sosy mozna kupic w kazdym supermarkecie i nie ma tam glutaminianu sodu. do jak urodzisz w UK to: Kasze gryczana kupuje w tesco, niekoniecznie trzeba z Polski przywozic :D

Gość nie oplaca sie
Ja leki mam za darmo w UK, nawet na zwykly ibuprom dostaje recepte czy tabletki na gardlo, nizoral, krem przeciwtradzikowy. Wiec.... w Polsce za wszystko musialabym w aptece zaplacic. Moze niektore syropy ziolowe na przeziebienie dla dziecka kupuje w Polsce bo tutaj nie ma.

do nie oplaca sie, ja nie mieszkam w uk tu gdzie mieszkam nie ma tesco a w jedynym pseudoeuropejskopolskim sklepie kasza kosztuje 10 dolarow izwykle jest przedatowana, wiec dziekuje :classic_cool:

Gość nie oplaca sie
Hehe, do tej osoby powyzej - w nicku zobaczylam UK wiec myslalam ze tutaj mieszkasz :)

nie,tylko madrzylam sie na innym topicu radzac komus rodzic w Uk a nie w durnej Polsce :P :P haha

Gość nie oplaca sie
wiem, ja tez sie tam madrzylam ;)

Gość palamala
Ksiazki, a tak poza tym to nic. Na szczescie w UK wiekszosc polskich produktow mozna kupic, oprocz swiezych warzyw i owocow, ktorych niestety nie oplaca sie przewozic, bo zwiedna.

hmm ja zabierałam fajki wcześniej (ostatnio nie wzięłam bo zamierzam rzucic palenie) koniecznie wódkę domowej roboty zrobioną specjalnie dla mnie:) niektóre przyprawy, trochę leków (np wapno rozpuszczalne) płyn do higieny intymnej bo w uk widzę tylko 1 firmę tych płynów. czasem książki ale odkąd zaczęłam studia nie mam czasu na czytanie dla przyjemności:/

Gość polka w NL
kiełbasę ;), peelingi do ciała Erisa, słodycze typu cukierki w czekoladzie wedla, ptasie mleczko, prince polo, jeszcze czasem twaróg i jakieś dobrej jakości wędliny. do tego babcine wypieki, gołąbki mamy i inne takie.