Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

palinka_95

dieta 1200 kalorii

Polecane posty

Witajcie Kochani Od kilku dni jestem na diecie około 1200 kalorii. Jest już wiele topików poświęconych temu tematowi, ale w większości dziewczyny są już zgrane i trudno się gdzieś zaczepić, dlatego postanowiłam stworzyć mój własny. Moja dietka polega nie tylko na ograniczeniu kalorii ale również na codziennych treningach. Ćwiczę wieczorem i zazwyczaj jest to godzina jazdy an rowerze stacjonarnym + 10 minut gimnastyki polegającej na rozmaitych ćwiczeniach wyszczuplająco-modelujących. Chętnie przywitam inne dziewczyny, które tak jak ja potrzebują wsparcia, motywacji i porad w diecie. Dziewczynki zapraszam serdecznie! :)

Ja na dietce jestem już 5 dzień i muszę powiedzieć, że przez pierwsze dwa byłam trochę głodna, a później przyzwyczaiłam się i jestem nawet nasycona bardziej ni przed odchudzaniem. Moje dzisiejsze menu: śniadanie: jajecznica z dwóch jaj usmażona na łyżeczce oleju ze 100gramami papryki i kromką chleba graham(50g) = 350 kalorii 2 śniadanie: nektarynka = 44 kalorie obiad: zupa krem z 275 gram papryki i 290g pomidorów z dodatkiem 3 ząbków czosnku, 2 łyżek koncentratu pomidorowego i 40g makaronu z pszenicy durum = 327 kalorii podwieczorek: właśnie chrupię kolejną nektarynkę = 44 kalorie Do tej pory zjadłam niewiele bo 765 kalorii, ale to dlatego, że nie jestem zbytnio głodna a moje posiłki są bardzo sycące. Na kolację postaram się nie przekroczyć 350 kalorii. Staram się jeść regularnie i z racji tego, że są wakacje - godziny moich posiłków są opóźnione, ponieważ kładę się spać średnio koło 3 nad ranem. W roku szkolnym trzeba będzie to ustabilizować. :) Jeśli chodzi o napoje to pijam wodę i herbatki owocowe i zieloną bez cukru. Staram się ograniczyć również słodycze i niezdrowe jedzonko, bo to one powodują tycie i różne choroby cywilizacyjne.

Dieta powinna być przede wszystkim dobrze zbilansowana. Ilość kalorii, które przyjmujemy, musi być odpowiednio dostosowana do ilości kalorii, którą spalamy. Najlepiej, jeśli ktoś to zrobi za nas, natomiast samemu też warto rozpisywać jak w planie lekcji, co dokładnie zjedliśmy na przykład w naszym darmowym kalendarzu http://vivalavita.pl/kalendarz.html