Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mamaniewiemcozrobic?

Strach u 3,5 miesiecznego niemowlecia (chlopczyka)

Polecane posty

Gość mamaniewiemcozrobic?

Witam Was drogie Mamusie, otoz bylam dzis z synkiem przed domem, byl w wozku i prawdopodobnie zapatrzyl sie w poruszajace sie listki na wietrze (byly raczej daleko). Synek zrobil lekko przestraszona mine i zaczal pohukiwac niczym sowa, cos w stylu uuuu uuuu. Zaczelam go rozbawiac a po okolo pol godzinie poszedl spac, jednak obudzil sie z przerazliwym placzem, ktory trwal z pol godziny. Nie wiedzialam co zrobic i zdesperowana wlaczylam telewizor na piosenki disco polo ( bo lubi je sluchac). Pozwolilam mu nawet troche popatrzec na tv mimo ze wiem ze takim malym dzieciom nie wolno tego ogladac,ale naprawde nie wiedzialam co zrobic. Co radzicie kolejnym razem? jak mam sie zachowac gdy dziecko czegos sie przestraszy? bo widze ze nie wystarczy przytulic...

Gość CrK
Przestań dziecku niszczyć psychikę disco polo :o

Gość ewfku
dziewczyno- każde dziecko jest inne. jakiej rady wymagasz?? trzy razy poklepać po pleckach i pocałować w czółko??? czasem sie zdarzy że dziecko zapłacze- to normalne. nie histeryzuj

Jak moj synek budzil sie z placzem to przytulalam go chodzilam z nim po pokoju i spiewalam mu piosenki pomagalo. Albo mozna tez brzuszek pomasowac bo mogl go bolec.

Gość ewfku
aa, zapomniałam że to chłopczyk. to pocałować trzeba w brodę- w czółko tylko dziewczynki

Gość ojtam ojtam
myślisz że przestraszył się liści?? szczerze wątpie - mój nie raz tak płakał i płacze i bywało że w środku nocy tak wrzeszczał - trzeba znaleźć sposób - mój uspokajał się w bujaku - teraz tak płacze z nerwów

Gość rety jak mozna byc takim
głupkiem autorko! moja córcia tez ma 3,5 i jak cos ja zadziwi to zawsze otwiera szeroko oczka i wydaje takie odgłosy jak piszesz w stylu uuuu ale nigdy nie wyglada na przestarszona, predzej na zdziwioną. jestem pewna ze to samo jest z twoim dzieckiem- gdyby sie przestarszył na prawde liści to odrazu by płakał. a po przebudzeniu to wiekszosc dzieci płacze, przewaznie z głodu.

Gość a nie ma skoku rozwojowego?
???

Gość A może.......
wylej jajko i spal miotełkę powiedziała by moja prababcia a tak serio to te liście raczej go zafascynowały a nie przestraszyły - dziecko robi uuuu jak coś je zaciekawi. Obudził się z płaczem, bo może był głodny, może zrobiło mu się gorąco, może coś mu się przyśniło Każde dziecko uspokaja się inaczej, jeśli twój syn lubi disco polo to czemu masz mu nie włączyć jak wszystko inne zawiedzie,