Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość xfghxf

co byscie wybrali na moim miejscu - szkoła czy praca

Polecane posty

Gość xfghxf

w rodzinnym miescie dostałam 3 dni temu propozycje pracy od wrzesnia na umowe zlecenie w urzedzie skarbowym. Jakas papierkowa praca, jeszcze nie wiem za ile. studiuję zaocznie 100km od domu i złozyłam w czerwcu papiery w tym samym miescie na roczny kurs asystentki stomatologicznej. i co wybrac? praca w urzedzie i studia(+pisanie pracy licencjackiej) czy studia, wieczorowy kurs i może porządny, dojrzały, wiedzacy czego chce od zycia facet? mam 22 lata

Skoro i tak studiujesz zaocznie, to idź do pracy. Przynajmniej będziesz mieć pieniądze i jakieś doświadczenie.

Gość pytamniebladze2345
po co zawalac cos na co poswiecilas czas, idz tez do pracy i studia

Gość sorry, ale zdajesz
prcaw skarbowce i studia, na kur jeszcze bedziesz miala czas.

Gość fghx
ktos jeszcze sie wypowie?

Gość vbm
co juz liczysz ze dentysta na ciebie poleci?..idiotka

Gość SamaJa2
Studia i praca, będziesz miała chociaż jakąś swoją kasę i doświadczenie które będzie ładnie wyglądało w CV

Wszystko zależy, co to za studia, jaki kierunek etc. Jak studia pokroju Wyższej Szkoły Gotowania na Gazie i Tarcia Chrzanu, to zdecydowanie wybrałbym pracę :) Jeżeli jakaś Politechnika na dobrym kierunku - naukę ;)

Gość po co to podnosić jak okazało
hmm, praca w urzedzie to na pewno większy prestiż niż mieszanie plomb :( W skarbówce niewiele płacą, ale na pewno lepiej to brzmi w cv niż bieganie na posyłki stomatologa. Więc na pewno opcja praca plus studia jest najlepszą wersją

"praca w urzedzie to na pewno większy prestiż niż mieszanie plomb" - życie na garnuszku podatników i nicnierobienie nazywasz "prestiżem"? :D Ja zdecydowanie wybrałbym pracę w gabinecie stomatologicznym, w którym można się pod okiem stomatologa zdobyć pożyteczną i cenna wiedzę (lepsze mieszanie plomb, niż bezproduktywne walenie przez 8 godzin pieczątkami w makulaturę) :)

Gość esperami
Ja pracowałam w US przez dwa miesiące, z zaznaczeniem, iż wcześniej przedłużą mi umowę na co najmniej 6 miesięcy. Po dwóch nawet nie podziękowali - chodziłam po kadrach, kierowniczce działu, dopytywałam się gdzie i z kim mogłam i nikt nie powiedział wprost, że fundusze się skończyły, nawet w ostatni dzień pracy kierowniczka wyszła wcześniej do domu nie żegnając się w jakikolwiek sposób. Chcieli także mnie wrobić, że mam krócej trwającą umowę - ale to inna historia. Kochana, musisz sama się zastanowić jaki jest Twój cel życiowy - czy pracować w biurze, być może jako urzędnik, czy być asystentką. Ja z moim doświadczeniem wybrałabym drugą opcję, bo wiem, że praca w urzędzie jest już z góry zaplanowana dla rodziny i znajomych - niestety. Zresztą uwierz mi, nie jest to rozwijająca praca - oblizywanie znaczka czy latanie po różnych działach z aktami, przy tym często w formie rozkazu, nie prośby jest deprymujące. Stomatologia, implantologia - stawiaj na to co się rozwija, nie uwstecznia. W międzyczasie szukaj pracy w tym - często nie potrzebują ludzi z doświadczeniem, bo sami przuczają :) Życzę Ci powodzenia i wielu sukcesów w szkole i pracy, pamiętaj o postawieniu sobie celu i dąż do niego. To największa satysfakcja. :)